Covid-19 se v Česku šíří nejrychleji z celé Evropské unie, už jsme na tom hůře než Španělsko. Další opatření přijdou v pátek
Ilustrační foto: ingimage.com

Covid-19 se v Česku šíří nejrychleji z celé Evropské unie, už jsme na tom hůře než Španělsko. Další opatření přijdou v pátek

7. 10. 2020

Kumulativní počet případů nemoci covid-19 za posledních 14 dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v Česku nejhorší ze zemí Evropské unie. Dosahuje úrovně 326,8. Česká republika tak předstihlo i Španělsko s 302,4 případů.

Jen za včerejšek přibylo v Česku podle údajů Ministerstva zdravotnictví 4457 nově nakažených lidí nemocí covid-19, což je další rekord od začátku pandemie. Nemoc tak nyní prodělává už více než 40 tisíc Čechů. Nejvíce postiženou oblastí je stále hlavné město Praha, kde v úterý přibylo rekordních 856 případů.

V posledních dnech výrazně roste i počet úmrtí, za včerejšek přibylo 13 obětí koronaviru, od počátku pandemie podlehlo nemoci již 794 lidí. Přesto má covid-19 u většiny nemocných lehký průběh, v nemocnicích je nyní jen zhruba 3,8 procenta z aktuálně nemocných.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula bude na stále zhoršující se čísla reagovat dalšími opatřeními, které zveřejní nejpozději tento pátek.

„Jsme v situaci poměrně intenzivního růstu. Proto je zřejmé, že musíme v pátek přijmout opatření, která budou už zásadnějšího rázu. Musí vést k tomu, abychom křivku oploštili, protože při takovýchto nárůstech bychom v horizontu tří týdnů ohrožovali kapacitu našeho systému,“ uvedl ministr Prymula.

koronavirus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Stoklasová
Četla jsem a plně s tímto souhlasím : Žádná vláda, žádný administrativní aparát a žádný zdravotnický systém nemůže vyhrát souboj s koronavirem, pokud l i d é nebudou zodpovědní a nepřizpůsobí své chování kritickému stavu, byť za cenu dočasné ztráty plného osobního komfortu. A přesně tak to je !!!!
Hana Řezáčová
Paní Melegová, máte pravdu, dokud se nezačnou všichni chovat zodpovědně, tak i přes různá opatření bude virus řádit vesele dál ... 4% případů vyžadujících hospitalizaci (z toho čtvrtina velmi těžkých, vyžadujících JIP) někomu asi nepřipadá mnoho, ale čím víc nakažených, tak se zvyšuje tento počet, k tomu stačí matematika základní školy ... V sezóně 2019/2020 onemocnělo chřipkou (hlášené případy) skoro milion lidí a zemřelo jich 1500 , teď je zemřelých skoro 800 z 90 tisíc ... Kdyby se to rozjelo jak chřipka, tak to špitály nezvládnou ( 4% z milionu je 40 000, z toho 10 000 na JIP) ... A to píšu "jak chřipka" - kdyby se vůbec nic nehlídalo, tak to bude horší jak chřipka, je to infekčnější a není to sezónní, chřipka je tady tři měsíce a "šlus" .... A jsou i jiné nemoci ... Kam "si lehne" mladý člověk např. po těžké autonehodě, když na ARO bude plno? Všichni poukazují na to, že je většina lehkých průběhů, tak se není třeba plašit, a ta 4% si nevypočítá ... No, čekají nás asi tvrdá opatření, uvidíme v pátek, pokud lidi nezapojí trochu "selského rozumu", tak se bude přitvrzovat dál a dál ...
Margita Melegova
Reagovala jsem na jeden clanek o korone ...cim vice nekazne tim vice nakazenych...tolik minusovek jsem necekala, asi jsem trefila do cerneho.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.