Poslední žijící hrdina
ze Sedmi statečných

Poslední žijící hrdina
ze Sedmi statečných

21. 11. 2012

Po úmrtí herce Charlese Bronsona v roce 2003 je jediným žijícím hrdinou legendárního westernu Sedm statečných. Robert Vaughn, který 22. listopadu oslaví osmdesátiny, je držitelem ceny Emmy z roku 1978 a ve westernu Johna Sturgese z roku 1960 si zahrál postavu váhavého střelce jménem Lee.

Mezi hollywoodské hvězdy se Vaughn zařadil již v roce 1959, kdy byl nominován na Oscara za snímek Hoši z Filadelfie. Těžištěm jeho herecké práce byla ale posléze především práce pro televizi. Na konci 60. let se objevil v několika známých filmech jako byl například Most u Remagenu (natáčený též v Československu), se Stevem McQueenem ve snímku Bullitův případ nebo ve filmu Julius Caesar z roku 1970. Na počátku 70. let se objevoval v britské televizi, posléze se vrátil zpět do USA.

V roce 1978 získal cenu Emmy za seriál Washington: Behind Closed Door a v roce 1979 získal nominaci na Emmy za seriál Backstairs in the White House. V 90. letech se objevoval v televizních filmech nebo seriálech, jako byla Chůva k pohledání nebo Zákon a pořádek.

film Hollywood výročí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Jelínková
Viděla jsem ten film několikrát. Nejsem žádný filmový fajnšmekr, herce moc neznám, ale film Sedm statečných se mi líbil. A poslední žijící herec Robert Vaughn se doufám dožije jednaosmdesátin a pak budeme oslavovat na dálku spolu. Jen je o malounko starší než já.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.