Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život
"Optimistický" projev k národu ministra Prymuly. FOTO: Stream ČT24

Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život

14. 10. 2020

Když před třemi týdny vystřídal plukovník Roman Prymula na postu ministra zdravotnictví zpěváka Adama Vojtěcha, říkal jsem si, že pro zvládnutí pandemie jsou vojenský dril a zkušenosti v oboru epidemiologie ideální kombinací. Až do jeho televizního vystoupení.

Pohřební řeč ministra Prymuly mě doslova zaskočila. To je člověk, který má vyvést Českou republiku z pandemické krize? Tak to Bůh s námi, národe český!

Zlomený (po volbách a unavený (přeci jen už je v našem věku), přesto stále arogantní (to už se nezmění) premiér Andrej Babiš předsunul českému lidu další ze svých loutek - plukovníka Prymulu, aby prostřednictvím obrazovek uklidnil národ, rozezlený z chaotického vládního postupu proti šíření koronaviru. Televizní vysttoupení ministra zdravotví mělo ale přesně opačný efekt. Unylé, neosobní předčítání textu, který Prymulovi sepsali Babišovi "píáristi" na klidu nepřidalo. Společně s televizní kulisou, kde jako u rakve stáli kolem Prymulova pultíku "pozůstalí" panáci, zapůsobil projev k národu přímo odstrašujícím dojmem. 

Bylo vidět, že Prymula byl k tomuto proslovu dokopán svým šéfem. To, co říkal, nebylo ani upřímné a už vůbec ne přesvědčivé. Byť slova o deseti tisícich lůžek či bezplatných testech mohly znít kdekomu slibně. Jenže těch planých slibů  z vládních úst bylo! A dopadlo to tisícovými přírůstky nakažených lidí denně.

To, co předvedl Roman Prymula je velké zklamání. Chtělo by se říci, že je to konec nadějí. Česko se dostalo na špici nejohroženějších zemí na světě, ale premiér Babiš bezostyšne před národem řekne, že si není vědom jakékoli chyby. Na to jeho "čau lidi" už tady opravdu není nálada. Babiš by měl odstoupit a s ním i celá neschopná vláda. Už nejde o volby, o koryta, ani o čest. Jde o život.

koronavirus
Hodnocení:
(2.7 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danka Rotyková
Pane Vácho, jste naprosto mimo. Je velká škoda, že jste neporadil vládě už v březnu. Kdyby se tak stalo, mohli jsme být všichni v pohodě a světoví. Z vás by byla možná i celebrita.
Jan Zelenka
Jinak jste zdravej, pane Vácha? Nechcete to vzít po Babišovi?
Jana Šenbergerová
Nikdy jsme se s podobnou situací nesetkali, proto jsme k ní měli přistupovat velmi obezřetně. Všichni. O podobných nebezpečích existuje řada knih, jejichž obsah a někdy i autoři byli často vysmíváni a jinak znevažováni. Od jara se nemoc vyvíjela v okolních i vzdálených státech, které znevažovali i mnozí členové naší vlády. Mimochodem jsme to byli my, kdo ji zvolil, ať už jsme byli volit nebo ne, proto asi mnohým tak vadí, když se k ní někdo staví kriticky. Ta kritika totiž padá na hlavu nás všech. A tady opravdu není moc platné říkat "já nic, já muzikant". Rozhodně se dnes nepřikláním k většině zdejších komentářů, i když s některými dílčími názory souhlasím.
Eva Stoklasová
Právě kvůli takovým lidem jako je p. Vácha a spolku z Karlova mostu, jsme tam kde jsme. Právě, že každý umí jen kritizovat, ale trochu se v zájmu nás všech omezit to už ne. To se to kritizuje, když za nic neodpovídám, že ?
Věra Ježková
Pane Vácho, vy byste si s tím poradil jistě líp. Škoda, že vás neznají. Pan prof. Prymula je člověk na svém místě; jeho projev jsem ocenila.
Hana Řezáčová
Projev ministra Prymuly byl vážný, protože je vážná situace a ředitelé nemocnic mu svou přítomností vyjadřovali podporu ... Ministrovi Prymulovi jsem věřila každé slovo, snad ani se nemusel tolik omlouvat - za situaci nemůže, v létě (kdy se v tichosti virus chystal k novému útoku) byl v jiné funkci. Přeju mu a taky nám všem, aby zavedená opatření zabrala ...
Zdena Proboštová
"Bylo vidět, že Prymula byl k tomuto proslovu dokopán svým šéfem. " Nejspíš budete DĚD VŠEVĚD, člověče - takové mám nejradši. Přikláním se k většině v diskuzi ...
Antonín Nebuželský
Už jsem vám jednou napsal :"tady jste špatně". Zkuste nějaký protivladní blog, třeba idnes. Tam byste našel ty správné diskutéry. Ale je 'pravda, placený :-)
Madla Znadrazi
Můj pes povídal, že nechápe co nám autor tímto článkem mimo toho, že si potřebuje kopnout do Babiše a jeho vlády, chce sdělit. Na jaře byl na chvíli národ pohromadě, podomácku se šili roušky z obrazovek na nás vykukovali umělci s rouškoiu (moje rouška chrání.....) pamatujete se ještě..........., ale pak začalo remcání a když vláda vyměkla a těm svobody zbaveným občanům dusícím se v rouškách opatření uvolnila byla většina jak utžená ze řetězu, za vydatné podpory médií byla všechna varování a výzvy k odpovědnému chování bagatelizována a odmítána, dnes vidíme výsledek a zase vláda postupuje špatně. Autor dokonce vyzývá Babišea s ním i celou vládu k odstoupení což by uvrhlo tuto zemi do chaosu a bezvládí, ano jak píše autor jde o život, ale kdo by odolal příležitosti pro likvidaci Babiše co autore. .....
Jarmila Komberec Jakubcová
Pane Vácho, jaký máte návody Vy na řešení problému COVID 19? Své názory jsem již napsala na různých chatech a nechci se opakovat. Souhlasím s názory svých kolegyň např. paní Votavová, Helenka Č., Várošová a další.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.