Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život
"Optimistický" projev k národu ministra Prymuly. FOTO: Stream ČT24

Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život

14. 10. 2020

Když před třemi týdny vystřídal plukovník Roman Prymula na postu ministra zdravotnictví zpěváka Adama Vojtěcha, říkal jsem si, že pro zvládnutí pandemie jsou vojenský dril a zkušenosti v oboru epidemiologie ideální kombinací. Až do jeho televizního vystoupení.

Pohřební řeč ministra Prymuly mě doslova zaskočila. To je člověk, který má vyvést Českou republiku z pandemické krize? Tak to Bůh s námi, národe český!

Zlomený (po volbách a unavený (přeci jen už je v našem věku), přesto stále arogantní (to už se nezmění) premiér Andrej Babiš předsunul českému lidu další ze svých loutek - plukovníka Prymulu, aby prostřednictvím obrazovek uklidnil národ, rozezlený z chaotického vládního postupu proti šíření koronaviru. Televizní vysttoupení ministra zdravotví mělo ale přesně opačný efekt. Unylé, neosobní předčítání textu, který Prymulovi sepsali Babišovi "píáristi" na klidu nepřidalo. Společně s televizní kulisou, kde jako u rakve stáli kolem Prymulova pultíku "pozůstalí" panáci, zapůsobil projev k národu přímo odstrašujícím dojmem. 

Bylo vidět, že Prymula byl k tomuto proslovu dokopán svým šéfem. To, co říkal, nebylo ani upřímné a už vůbec ne přesvědčivé. Byť slova o deseti tisícich lůžek či bezplatných testech mohly znít kdekomu slibně. Jenže těch planých slibů  z vládních úst bylo! A dopadlo to tisícovými přírůstky nakažených lidí denně.

To, co předvedl Roman Prymula je velké zklamání. Chtělo by se říci, že je to konec nadějí. Česko se dostalo na špici nejohroženějších zemí na světě, ale premiér Babiš bezostyšne před národem řekne, že si není vědom jakékoli chyby. Na to jeho "čau lidi" už tady opravdu není nálada. Babiš by měl odstoupit a s ním i celá neschopná vláda. Už nejde o volby, o koryta, ani o čest. Jde o život.

koronavirus
Hodnocení:
(2.7 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Hynkova
Vážený pane Vácha, je mi z Vaší zášti smutno.Jak vite,že Dr.Prymulovi někdo psal text, Vy jste byl přítomen této záležitosti?? Jak můžete kritizovat něco o čem - věřím ,že toho nic moc víte epidemii a proč jako " odborník " nejste s Vašimi nápady a zkušenostmi napomocen kdekoliv ve zdravotnictví,potažmo na ministerstvu?? Vše je v lidech,nekázeň, ohleduplnost,arogance či agresivita dnes není cizí. A takové kdyby!!??...Kdyby ryby lítaly...
Zdenka Soukupová
Projev pana Prymuly opravdu nebyl moc veselý. Ale ocenila jsem, že mluvil k věci, podle mě jasně, stručně, srozumitelně. Takhle to před časem nedokázal ani Vojtěch ani Babiš. Taky nejsem nadšená z těch opatření, ale máme teď to, o co jsme si v létě koledovali. Antoníne, čím Vás ten projev tak zklamal? Měl nám snad opět "mazat med kolem huby" jako ti ostatní v létě?
Danuše Onderková
Přikláním se k většině zde rozumnějších. Nebyl jsem náhodou pane Vácha také oslavovat na Karlově mostě ukončení omezení režimu a sundání roušek? Rozhodně si nemyslím, že jsem chytřejší než vláda, možná se měl ten nouzový stav uvolňovat postupně, ale určitě by se měli zamyslet nad sebou ti, kteří podceňují nařízení a myslí si, že jim se nemůže nic stát, je přece nějaký Covid nedostihne, oni ho přece nemohou dostat. Není to pravda, ale na každého jednou dojde. Na někoho víc, na někoho míň. Uvědomte si všichni, kteří tuto situaci podceňují, že nemusíte mít příznaky, můžete být zdraví, ale virus můžete mít a roznášíte ho vesele dál. I pro mne není příjemné nosit roušku s mou alergií a dýchacími potíži, ale snažím se to zvládnout a situaci nepodceňuji.
Alena Tollarová
To bylo v létě radosti po rozvolnění opatření! Národ se toulal a družil napříč republikou, na horách to bylo jako na Václaváku. Když jsem chtěla k Mumlavskému vodopádu a viděla jsem Harrachov plný lidí, ani jsme nevylezli z auta, otočili a jeli někam, kde nebude půl národa. A teď se divíme, jak je možné, že se koronáč tak hezky pomnožil? Legranda skončil a přísnost muší bejt, to se nedá nic dělat.
Dana Divišová
Alena Várošová to napsala přesně. Všichni si chtěli užívat léto, opozice v srpnu napadala vládu, komu vlastně slouží její navrhovaná opatření. Dneska jsou nejchytřejší. A nikde ve světě mezi sebou neválčí lékaři a profesoři jako u nás. Mimochodem, ti "panáci" za Prymulou jsou lékaři a ředitelé nemocnic. Nerozumím vám.
Eva Mužíková
Hele tleskám a vám všem které máte podobný názor...
ivana kosťunová
Helenka Č. to vystihla naprosto přesně, lépe bych to nenapsala.
Marie Doušová
Kritizovat je opravdu jednoduché , ale dnes se celý svět ke Covidu-19 staví tak, jak umí. Nikde není návod na vyřešení této krize,ale měl by se svět z toho poučit a nevynalézat látky ,které člověka zahubí.Stále se nějak válčí ,ale pouštět viry a bojové plyny do ovzduší se lidstvu vždy šeredně odvděčí.Zatím nám vláda nějak pomoci moc nemůže , než nám dát nějaký ten zákaz a my bychom ho měli dodržovat. Nechtěla bych být ve vládě a stále jenom slyšet urážky o neschopnosti,ale žádné rozumné návrhy od opozice nejsou.....
Alena Várošová
Naprosto souhlasím s níže uvedeným příspěvkem Helenky Č. Mlžete poděkovat opozici,která chtěla a kritizovala vládu.Vše hned rozvlolnit,cestovat do zahranič,íjak byli lidi zvyklí.Různé nechutné provokace proti vládě, kvůlii omezování a svobodě lidí.A teď to tady máme.Každý je po bitvě generál a zase za všechno může vláda.Také souhlasím s paní Kuželkovou,její slova vystihují vše.Máte možnost,zkuste si v této situaci poradit a zničit epidemii s kterou se nikdo ze zdejších politiků a obyčejných lidí nikdy v životě nesetkal.Není to tak jednoduché.Sednout a psát ptákoviny to dokáže každý.A nakonec ,co jste chtěl tímto článkem říci,být zajímavý?To teda nejste.
Jitka Vitvarová
Nikdy jsem takové články nekomentovala, ale už je té kritiky moc. Chtěla bych se zeptat těch pisálků jak by tuto situaci řešili oni. Zatím jen kritizují a lepší řešení nikdo nemá. Všechno záleží na nás jak se budeme chovat zodpovědně a dodržovat pravidla, věřím, že tak to jen zvládneme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.