Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život
"Optimistický" projev k národu ministra Prymuly. FOTO: Stream ČT24

Babiši, Prymulo, skončete to divadlo, jde o život

14. 10. 2020

Když před třemi týdny vystřídal plukovník Roman Prymula na postu ministra zdravotnictví zpěváka Adama Vojtěcha, říkal jsem si, že pro zvládnutí pandemie jsou vojenský dril a zkušenosti v oboru epidemiologie ideální kombinací. Až do jeho televizního vystoupení.

Pohřební řeč ministra Prymuly mě doslova zaskočila. To je člověk, který má vyvést Českou republiku z pandemické krize? Tak to Bůh s námi, národe český!

Zlomený (po volbách a unavený (přeci jen už je v našem věku), přesto stále arogantní (to už se nezmění) premiér Andrej Babiš předsunul českému lidu další ze svých loutek - plukovníka Prymulu, aby prostřednictvím obrazovek uklidnil národ, rozezlený z chaotického vládního postupu proti šíření koronaviru. Televizní vysttoupení ministra zdravotví mělo ale přesně opačný efekt. Unylé, neosobní předčítání textu, který Prymulovi sepsali Babišovi "píáristi" na klidu nepřidalo. Společně s televizní kulisou, kde jako u rakve stáli kolem Prymulova pultíku "pozůstalí" panáci, zapůsobil projev k národu přímo odstrašujícím dojmem. 

Bylo vidět, že Prymula byl k tomuto proslovu dokopán svým šéfem. To, co říkal, nebylo ani upřímné a už vůbec ne přesvědčivé. Byť slova o deseti tisícich lůžek či bezplatných testech mohly znít kdekomu slibně. Jenže těch planých slibů  z vládních úst bylo! A dopadlo to tisícovými přírůstky nakažených lidí denně.

To, co předvedl Roman Prymula je velké zklamání. Chtělo by se říci, že je to konec nadějí. Česko se dostalo na špici nejohroženějších zemí na světě, ale premiér Babiš bezostyšne před národem řekne, že si není vědom jakékoli chyby. Na to jeho "čau lidi" už tady opravdu není nálada. Babiš by měl odstoupit a s ním i celá neschopná vláda. Už nejde o volby, o koryta, ani o čest. Jde o život.

koronavirus
Hodnocení:
(2.7 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Všichni si pamatujeme, jak Babiš naprosto diletansky a nevhodně zasáhl " Jsem trochu v šoku z toho, co vypadlo z Ministerstva zdravotnictví. Vůbec se mi to nelíbí.Používám selský rozum a plno věcí mi hlava nebere." Tehdy premiér Andrej Babiš odmítl záměr zavést od září roušky povinné například v MHD, obchodech, školách nebo v restauracích. Těch 14 dní nyní tragicky chybí!!! V té době ještě nás lehkomyslně utěšoval, že situace není vážná, že není žádná krize a máme se věnovat raději "zahrádkám".....pane premiére, převezměte jasnou odpovědnost za svoje nekompetentní nařízení, které způsobily to, co nyní žijeme.
Margita Melegova
Vazeny pane Vacha, mate v rukavu plan na lepsi reseni tak honem do televize a predneste ho verejne, tech kritiku jsem slysela uz dost ale zadny neprisel s ucinnym resenim, vsechny staty nahlizi k tem druhym jestli tam nahodou nemaji lepsi napad jak zamezit sireni covidu.
Věra Ježková
Madlo, děkuji za zajímavou informaci. Ale bude nám to nejspíš k ničemu.
Josef Borecký
... a Kdo by v tè nové vlàdě měl být ? Piráti? ODS ?
Madla Znadrazi
Jen tak pro informaci Trestní zákon - § 152 - Šíření nakažlivé lidské nemoci (1) Kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci. (2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, b) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelní pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek, c) poruší-li takovým činem důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona, nebo d) způsobí-li takovým činem těžkou újmu na zdraví. (3) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví nejméně dvou osob nebo smrt. (4) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 smrt nejméně dvou osob. (5) Příprava je trestná.
Jana Mesarčová
Pane Vácha, mne Váš článek nepobuřuje. Děkuji za pohled osobitý, něco na něm je.
Marie Foltýnová
Ćetla jsem všechny komentáře k článku a plně se všemi souhlasím.Ono se dobře kritizuje.Projev p. Prymuly se mi nezdál pohřební,ale ta opatření o kterých mluvil jsou potřebná,když jsou někteří lidé neukáznění,
Růžena Kuželková
Ještě jednou se sem vracím.Přečetla jsem si příspěvky a mám dojem,že p.Vácha chtěl "nadzvednout a utéct".Nebo.že by si rovněž přečetl odezvy na svůj příspěvek a co takhle nám dát vědět,co mu z toho vyšlo??!!! Děkuji.
Růžena Břendová
Kde jste byl, pane Vácho, v březnu, kdy to tady začalo? Kdyby jste se vládě a ministru zdravotnictví nabídl, tak bychom tady neměli zcela jistě problém nyní. Je s podivem, jak někteří dělají ze sebe chytráky, jak Covidu rozumí a zatím nerozumí ničemu. Každý rozumný člověk, ať se mu to líbí nebo nelíbí, dodržuje nařízení. Také mi vadí roušky, ale nosím je, to je to nejmenší, co můžu udělat. A pan ministr Prymula, když napsal, že budou lidi umírat, tak tomu věřte. Lidé umírají stále, ale není nutné, a věřte, ani žádoucí, aby to bylo kvůli koronaviru. Navíc mě baví výroky Fialy z ODS, že vláda to nezvládá, že to udělali špatně, to se jim nepovedlo a blablabla... Po bitvě je každý generál a Fiala se ani nesnažil dodat své "zaručeně dobré rady", jak postupovat v této situaci. Kritizovat dovede každý, bohužel.
Eva Braunová
Také jeden co všechno zná a všechno jen kritizuje,už jste zapomněl jak všichni řvali,pusťte NÁS do světa,rozvolněte to.Sledujete pane Vácho i jiné státy jak to tam funguje,že roušky nosí pořád a pokuty a né malé za nenosení roušek. Co vůbec chcete.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.