Říjnovou Stromovkou
Úvodní foto: autorka

Říjnovou Stromovkou

21. 10. 2020

Tak jako každý rok, vydala jsem se i letos na procházku do podzimní Stromovky. Mám to docela blízko a je tam vždy příjemně. Prošla jsem kolem planetária ke Šlechtově restauraci. Působila velmi zasmušile a nevyvolávala naději, že se někdy dočká svého znovuotevření, již několikrát odloženého. Ani černý prosklený bufet Šlechtovka, přistavěný těsně k její levé straně, nepůsobil příliš optimisticky.

Naproti tomu místodržitelský letohrádek, shlížející na Stromovku pod sebou, byl stále stejně malebný. Těšila jsem se z pohledu na rozmanité vodní plochy. Stromovka zářila snad všemi barvami, které podzim nabízí.

Zaujala mě knihobudka v prostoru čítárny. Jak je uvedeno na informační tabuli, jednotlivé křivky objektu z dubového dřeva jsou vinuty tak, aby vznikla místa pro pocit určitého soukromí, ale zároveň možnost komunikace se spolusedícími. Minula jsem dětské hřiště a podél železniční trati se vrátila k planetáriu.

Potkala jsem maminky s dětmi, ženy a muže s pejsky, mladé lidi na kolečkových bruslích. Všude byl nádherný klid. Na hodinu jsem zapomněla na všechny starosti i na roušku v kapse v igelitovém sáčku.

Nyní vás tedy zvu na procházku částí krásné Královské obory.

Foto: autorka

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Vskutku oáza klidu a zeleně a vody. Dík za procházku.
Naděžda Špásová
Stromovku jsem měla taky moc ráda, máš moc hezké fotky. :-)
Jana Šenbergerová
Kde jsou stromy, tam je vždycky hezky. Byla jsem tam jen jednou kdysi dávno s kamarádkou. Běžel se tam nějaká maraton. Líbilo se mi tam tehdy, líbí se mi tam i dnes. Díky!
Věra Ježková
Děkuji vám. :-)
Elena Valeriánová
Ve Stromovce jsem nikdy nebyla, teda až do teď. Z pěkných fotek je vidět, že je to oáza klidu a relaxace, pokud tam není hlava na hlavě. Děkuji za pěknou procházku.
Zuzana Pivcová
Kolem Stromovky jsem jezdívala z práce poslední roky, když už byl vojenský archiv na staré Ruzyni. Milovala jsem cestu vlakem z železniční zastávky Praha-Ruzyně do Praha-Bubny a odtud na Vltavskou. Pak ale začali rekonstruovat Negrelliho viadukt a navíc jsem v práci skončila. Na procházky ale chodím do Stromovky minimálně. Jsou místa, která mi, nevím. proč, zcela k srdci nepřirostla. Patří k nim i část Pražského hradu (narozdíl od Vyšehradu). Neumím si to vysvětlit. Díky, Věrko.
Hana Šimková
Jo, Stromovka je krásná.
Daniela Řeřichová
Věro, hezký článek, hezké fotografie. Do Stromovky to mám sedmnáctkou pár minut, myslím, že si tam každý návštěvník najde svoje. Královská obora je opravdu královsky zrekonstruovaná.
Helena Votíková
Stromovku mám moc ráda, kdysi jsem přes ni chodila do zaměstnání v Bubenči. Byla to nádherná rána i když pršelo, nebo padal sníh. Teď si většinou vypůjčíme u Výstaviště kolo a projedeme Stromovkou křížem krážem.
Jan Zelenka
Krátký, ale výstižný článek a perfektní fotky. Ve Stromovce jsem nebyl už hodně let. Podle fotek je úplně jiná, než si pamatuji. Snad to někdy vyjde a budeš mi, Věrko, dělat průvodce. A ve Šlechtovce si dáme kafe.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.