Od středy večer po deváté hodině ven jedině se psem
Ilustrační foto: pixabay.com

Od středy večer po deváté hodině ven jedině se psem

26. 10. 2020

Vláda rozhodla o dalším omezení, která mají dostat šíření koronaviru pod kontrolu. Vláda zakázala volný pohyb osob venku mezi 21. hodinou a 5.00 hodinou ranní. Výjimkou je venčení psa, a to maximálně v okruhu 500 metrů od domova.

V nočnáích hodinách se tak budou moci pohybovat venku jen lidé vracejícíc se z práce, anebo lidé v pracovním procesu jako řidiči taxi, rozvozové firmy apod. Opatření platí zatím do 3. listopadu, prodlouží se v případě, pokud Poslanecká sněmovna schválí prodloužení nouzového stavu, které jí vláda navrhne.

Během dne jsou i nadále povolené vycházky v přírodě a v parcích, pobyt na chatách a chalupách, a to v maximálním počtu dvou osob s výjimkou členů domácnosti a spolupracovníků. Stejný počet osob platí i při nakupování..

Vláda také doporučila tzv. home office ve firmách. "To by mělo být přikázáno všude tam, kde je to možné. Mělo by se to týkat všech struktur - tedy státních i nestátních,“ sdělil ministr zdravotnictví Roma Prymula.

Vláda rovněž zakázala farmářské trhy s výjimkou prodeje masa, vajec, zeleniny a pečiva od českých farmářů a zemědělců. A zakazuje se také maloobchodní prodej v neděli, vyjma čerpacích stanic či lékáren. Nově je zavedeno omezení pro květinářství, kde mohou být od středy v provozovně zároveň jen dva zákazníci. Vláda také upřesnila výjimku pro domácí potřeby, ta se netýká prodejen s nábytkem a podlahovými krytinami. Zákaz nově dostaly sázkové kanceláře.

Dnes zveřejněná data k 18. hodině pak ukazují, že v neděli byl nejvyšší poměr pozitivních nálezů k provedeným testům - konkrétně 34,4 procenta. Za pondělí pak přibylo už 5 474 odhalených nakažených. Jde o nejvyšší pondělní číslo. Před týdnem bylo o téměř 1500 nižší.

koronavirus
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Už vidím ty pořadníky na psy, možná se ještě nikdy tak neproběhli.
Eva Kopecká
Co se dá dělat. Kvůli menšině, která se ve velkém srocuje, cestuje, baví, dělá si, co chce, zákazy a omezení postihnou i tu většinu, která se drží doma a jde.maximálně do.práce a nakoupit. Muselo se cestovat, vysedávat na akcích pro stovky lidí, tak teď se bude v lepším případě sedět doma, v horším marodit s nejistým průběhem a výsledkem. Je to stejné, jako kdyby někdo ve vesnici provede znečištění jediné studny s pitnou vodou....zasáhne a postihne to všechny....každý chce pít. A každý chce být zdravý, neohrožený neznámou nemocí, žít bez omezení... Lidi nadávají na omezení, vyhlášená vládou, nelíbí se jim poslouchat.....ani mně ne, někdy vrtím hlavou, na jaře třeba bylo případů míň a nebylo doporučované jet a být na vlastní chalupě, zahradě, teď naopak, kdo by tam mrznul a co by tam teď dělal....ale jsme v tom všichni a nic nenaděláme.....tak aspoň hurá na protestní akci v Praze, aspoň dělat revoltu a ještě víc to roznést.....když už nic.nemůžeme, bude zase nějaká menšina všem ukazovat, jak je úžasná. Co chtějí dokázat? Policie by mohla být užitečnější jinde, řekla bych.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.