Zajímavé tipy pro urychlení růstu vlasů
Ilustrační foto: Sofia Zhuravetc / Shutterstock.com

Zajímavé tipy pro urychlení růstu vlasů

9. 11. 2020

Krásné vlasy by chtěl mít každý. I v seniorském věku se rozhodně vyplatí o pokrývku hlavy pečovat. Růst vlasů je možné v současné době podpořit hned několika různými způsoby.

Ne, nemusíte se nijak děsit, rozhodně se často nejedná o nijak drahé záležitosti, jež byste si nemohli dovolit. Naopak, mnohdy stačí skutečně málo. My vám v následujících řádcích dáme hned několik tipů, jež by vám s růstem vlasů a jeho rychlostí mohly pomoct.

Správná strava jako základ

Hodně důležité je bezesporu správné stravování. Vlasy se fakticky skládají z proteinu, a tak byste jim ho měli dopřát v co možná největším množství. Ostatně jedním z hlavních důvodů padání vlasů je nedostatek proteinu v těle. Jak jej co možná nejefektivněji doplnit? Do jídelníčku se vyplatí zařadit vajíčka, fazole, ořechy či produkty ze sóji. Jinak nelze zapomenout na kuřecí, krůtí a rybí maso. Vhodné jsou i některé tuky pomáhající vstřebání vitamínů a minerálů.     

Dostatek vitamínu C

Jestliže nepřijímáte dostatečné množství vitamínu C, vlasy začnou ztrácet lesk a vypadají značně poškozeně. Tělo si vitamín C nevyprodukuje, proto je zapotřebí přijímat jej ve stravě. Ideální je konzumace zeleniny typu špenátu, paprik, brokolice či citrusových plodů.  

Nadměrný styling jako velký strašák

Pozor je třeba si dát hlavně na přípravky, které jsou plné různých chemických látek. Ty mohou způsobit řídnutí vlasů, což si samozřejmě přát určitě nebudete. Za padáním vlasů a zpomalením jejich růstu stojí také mnohdy jejich vyrovnávání. To samé platí také o častém barevní vlasů. Růst vlasů může negativně ovlivnit také česání vlasů v mokrém stavu. Právě v tomto momentu jsou nejvíce zranitelné. Prostě buďte maximálně trpěliví a počkejte si na moment, kdy vlasy uschnou. Pak už je můžete jednoduše rozčesat dle potřeby.   

 

vlasy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Sylva Musilová
Dobrý den, možná bych jen doplnila, že nejde jen o protein či vitamín C, ale i spoustu dalších věcí, a to především je i naše psychika a další látky, které mohou tělu a vlasům chybět jako se píše zde: Nepovolená REKLAMA
Helena Přibilová
Je všeobecně známo, že zdravá výživa je důležitá i pro zdraví vlasů. Vím také, že japonské ženy mají proto tak krásné vlasy, neboť navíc konzumují mořské řasy (nori), které obsahují velké množství minerálů. Netušila jsem ovšem, že není vhodné rozčesávat vlasy hned po umytí, ale je třeba počkat, až uschnou. Budu to muset napravit. :))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.