Co o naší době budou asi psát historici za padesát let?
Ilustrační foto: cs.wikipedia.org

Co o naší době budou asi psát historici za padesát let?

11. 11. 2020

Snažím se být optimista, a tudíž předpokládám, že se lidská civilizace v budoucnu nezhroutí. "Zlý drak jménem Koronavirus" bude poražen, nebo zmizí sám ze dne na den. V učebnicích dějepisu by pak naši dobu mohli hodnotit třeba následovně.

Po více než 100 letech neustálého drancování přírodní fauny, kdy došlo k masovému vymírání živočišných druhů, k nenávratným škodám na vegetaci, k znečištění řek a oceánů a ke změnám klimatu, nastartovala "vyšší moc“, která řídí chod planety Země, své obranné mechanismy. Sucho, změny oceánských proudů, záplavy, tání ledovců, vichřice a orkány – nic z toho na většinu států nezabralo. V honbě za ziskem byli v našem globalizovaném světě zesměšňováni vědci i organizace, kteří již dávno poukazovali na neúnosnost dané situace. A tak se stalo, že se na počátku r. 2020 objevilo něco, co lidé nazvali Covid 19. Dlužno podotknout, že lidstvo na tuto situaci nebylo připravené. Po odchodu politiků, kteří disponovali zdravým rozumem (Thatcherová, Mitterand, Kohl), se plně odhalila Evropská krize vládnoucích elit ! Noví politici v západní Evropě měli zcela jiné zájmy. Podpora nelegální migrace, zvýhodňování menšin, prosazování genderových směrů a hlavně pak "statečný boj" proti nekorektním názorům – to jim šlo moc dobře!

I v Čechách a na Moravě nastal velký zmatek. Bohužel nikdo z vládních a politických kruhů (až na malé výjimky) nepochopil, o co se tu vlastně jedná. Pár statečných lidí z řad lékařů a vědců nikdo neposlouchal a jejich názory byly z médií všeho druhu vytlačeny. Zato byl dáván velký prostor "odborníkům", kteří nepochopili, že proti přírodě nelze bojovat pod falešným praporem humanity, ale že je třeba jednat pokorně a v první řadě se snažit pochopit, o co jí jde. Ano, byl to trest za všechny ty výše uvedené fauly, za přemnožení lidstva a za zvrhlé, přísně tajné snahy o zásahy do genetiky lidí a "výrobu dokonalých vojáků," které probíhaly v uzavřených vojenských laboratořích některých mocností.

Co se týče České republiky, najdeme tam jistě pár slov o plukovníkovi, který zakázal zpěv, kulturu, školy, sport i hospody. V dějinách lidstva nenajdeme žádného vládce, který by si dovolil vzít lidu chléb, hry a vzdělávání! Pochopení se nedostalo ani prezidentovi republiky, který vyzýval Policii ČR k pokutování "svých poddaných" sazbou 10 000,- Kč.

Jak to nakonec všechno dopadlo, nevím. Ale zato vím, že to záleží jenom na nás, kteří svobodu milujeme jako "stepní orel" a budeme ji bránit do posledního dechu!

koronavirus
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
Vidím, že diskuse se dostala někam jinam, tak to napíši natvrdo: Tvrzení pana Mikuši o přípravě "novelizace ústavy" není nijak podložené a za současného stavu by bylo její přijetí nereálné. Je to docela obyčejné šíření poplašné zprávy, byť možná v dobrém úmyslu.
Jiří Dostal
Jako ročník 1952 mám dobrou povědomost o generaci našich rodičů a zlotřilých kádrech rozesetých ve všech společenských vrstvách čekajících na příležitost realizovat sovětský plán na vytvoření západního předpolí tzv. socialistického bloku. Odkud se tyto kádry rekrutovaly, aby vytvářely buňky sluhy příštího režimu, není těžké domyslet či dohledat v dokumentech a studiích, jako univerzitáni jsme je měli k dispozici. Mimochodem, variací na tuto dobu je i druhá půle šedesátých let, kdy prokazatelně bylo "pražské jaro 68" inscenovaným politickým humbukem za zvýšené aktivity KGB (Jurij Andropov) od počátku r. 1967. Portál i60.cz není platformou pro obsáhlejší rozklady a opravy plytkých plácání, ďáblové nejsou jenom v detailech, ale i v nevědomé veřejnosti, která dosud tápe, v čem byla podstata či priorita minulého režimu; nikoli v budování socialismu a komunismu podle ideologických sraček...
Petr Dvořák
Pane Dostále, přece " . . . motorem pseudorevoluční aktivity dělnických ozbrojenců . . . " byli jejich vůdci. Je jedno jestli to byli "aktivní blbci", nebo to byli všehoschopní mocichitví nebo zbabělý opilec Gottwald. Nebo věříte tezím, že se masy tak nějak dávají do pohybu samy?
Hana Šimková
Nejlépe se vyjádřil pan Mikuša. Souhlasím s ním.
Jiří Dostal
Omyl, pane Dvořák(u), plán likvidace odpůrců poúnorového režimu byl dokonce motorem pseudorevoluční aktivity dělnických ozbrojenců, a to navzdory např. Gottwaldově rétorice mezi lety 46-48; jinak souhlasím, že ausgerechnet na Horákovou atd. jmenovitě nikdo nemyslel...Adolf Hitler je už, jak jsem slyšel, po smrti, ale jeho dvojníků je jako psů...zrovna dnes ráno mi znělo v uchu "die Fahne hoch, die Reihen ist geschlo3en, SA marschiert..." :-) pěkný den!
Petr Dvořák
Pane Kolín, odpovím vám otázkami: Mohl byste mi půjčit tu vaši křišťálovou kouli (nebo šálek se sedlinou), ze které máte informace o tom, co tady nebude? Aspoň na dva dny. Podíval bych se, jaká čísla ve Sportce nevyjdou. Pro jistotu ještě jednu otázku: Myslíte, že někdo z těch co v únoru 1948 dupali po ulicích s flintičkami v rukách, tušil, že jejich vůdci za pár let pošlou anglické letce do Jáchymova, popraví Miladu Horákovou a Rudolfa Slánského? A nyní odpověď: Ne, opravdu nečekám, že by tady a teď nebo v budoucnu někdo zvolil Adolfa Hitlera.
Jaroslav Kolín
Pane Dvořáku, váš argument má jednu vadu: Adolf H. vyhrál v roce 1933 volby, a to výrazně, a stal se říšským kancléřem. Čekáte totéž tady a teď? Pokud ano, proč?
Jiří Dostal
"Logika je plebejský způsob myšlení, mocní a vlivní se bez ní obejdou" Gabriel Laub. Ze svatého horlení p. Soukupa žádná výzva nečouhá, snad jen stepní orel je působivý, k tomu pí. Hofmanová štrikuje covidové čepice, průser nemá historickou dimenzi, protože p. Mikuša ho vidí jakoby jen v našem prožitku a logické souvislosti p. Dvořáka jsou marně hraničenou bezbřehostí... :-) Milá dívko nebo hochu z kterýkoliv avenue, jsi-li blázen aspoň trochu, tak jsme duše spřízněný...
Petr Dvořák
Pane Kolín, mám rád chytré lidi. Uvedu vám příklad chytrých lidí: Někdy kolem roku 1928 se v poválečném Německu začaly scházet jakési uřvané partičky. Členové byli oblečeni v hnědých košilích a prý nosili žluté holínky. Jako znak si vypůjčili zcela nevinnou, náboženskou, indickou svastiku. Všichni se jim smáli, občas jim dokonce někdo dal přes hubu. Chytří lidé říkali "Nechte je, máme demokraticky zvolený parlament, demokratickou ústavu, demokratická říšská vláda je vedená říšským kancléřem, kterého demokraticky jmenoval říšský prezident . . . . " Vy budete patřit spíš mezi suverény, než mezi ty, co si dokážou dávat věci do logických souvislostí.
Václav Soukup
Pane Mikušo, napsal jste to naprosto skvěle ! Vlivem strachu z Covidu většina lidí nevidí, co se na nás chystá. Jsem moc rád, že jste výzvu v závěru mého příspěvku pochopil !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...