Co o naší době budou asi psát historici za padesát let?
Ilustrační foto: cs.wikipedia.org

Co o naší době budou asi psát historici za padesát let?

11. 11. 2020

Snažím se být optimista, a tudíž předpokládám, že se lidská civilizace v budoucnu nezhroutí. "Zlý drak jménem Koronavirus" bude poražen, nebo zmizí sám ze dne na den. V učebnicích dějepisu by pak naši dobu mohli hodnotit třeba následovně.

Po více než 100 letech neustálého drancování přírodní fauny, kdy došlo k masovému vymírání živočišných druhů, k nenávratným škodám na vegetaci, k znečištění řek a oceánů a ke změnám klimatu, nastartovala "vyšší moc“, která řídí chod planety Země, své obranné mechanismy. Sucho, změny oceánských proudů, záplavy, tání ledovců, vichřice a orkány – nic z toho na většinu států nezabralo. V honbě za ziskem byli v našem globalizovaném světě zesměšňováni vědci i organizace, kteří již dávno poukazovali na neúnosnost dané situace. A tak se stalo, že se na počátku r. 2020 objevilo něco, co lidé nazvali Covid 19. Dlužno podotknout, že lidstvo na tuto situaci nebylo připravené. Po odchodu politiků, kteří disponovali zdravým rozumem (Thatcherová, Mitterand, Kohl), se plně odhalila Evropská krize vládnoucích elit ! Noví politici v západní Evropě měli zcela jiné zájmy. Podpora nelegální migrace, zvýhodňování menšin, prosazování genderových směrů a hlavně pak "statečný boj" proti nekorektním názorům – to jim šlo moc dobře!

I v Čechách a na Moravě nastal velký zmatek. Bohužel nikdo z vládních a politických kruhů (až na malé výjimky) nepochopil, o co se tu vlastně jedná. Pár statečných lidí z řad lékařů a vědců nikdo neposlouchal a jejich názory byly z médií všeho druhu vytlačeny. Zato byl dáván velký prostor "odborníkům", kteří nepochopili, že proti přírodě nelze bojovat pod falešným praporem humanity, ale že je třeba jednat pokorně a v první řadě se snažit pochopit, o co jí jde. Ano, byl to trest za všechny ty výše uvedené fauly, za přemnožení lidstva a za zvrhlé, přísně tajné snahy o zásahy do genetiky lidí a "výrobu dokonalých vojáků," které probíhaly v uzavřených vojenských laboratořích některých mocností.

Co se týče České republiky, najdeme tam jistě pár slov o plukovníkovi, který zakázal zpěv, kulturu, školy, sport i hospody. V dějinách lidstva nenajdeme žádného vládce, který by si dovolil vzít lidu chléb, hry a vzdělávání! Pochopení se nedostalo ani prezidentovi republiky, který vyzýval Policii ČR k pokutování "svých poddaných" sazbou 10 000,- Kč.

Jak to nakonec všechno dopadlo, nevím. Ale zato vím, že to záleží jenom na nás, kteří svobodu milujeme jako "stepní orel" a budeme ji bránit do posledního dechu!

koronavirus
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.