Fejeton: Máme věřit internetu?
Ilustrační foto: pixabay.com

Fejeton: Máme věřit internetu?

17. 11. 2020

Zase tu máme milé usměvavé zářijové ráno. Sluníčko svítí, větřík si jen tak pohrává s listy javorů, kterých mám před okny celou řadu.

Probudila jsem se a nic mě nebolí, ale nejsem mrtvá, tak jak se říká, že když nás v tomto věku nic nebolí, tak jsme mrtví. Naopak jsem živá až  moc. Díky. A  přemýšlím, co dnes budu dělat. Nemám nic zvláštního v plánu, nikam nejdu, a tak budu psát.

Teď řeším dilema, udělat si před snídaní vodu s citronem, jako jindy, nebo jak teď někdo radil na internetu vodu s jemně nasekaným česnekem. Proč ta změna? Že by kvůli koronaviru? Kdybych se tak mohla zeptat "koronavire, co je ti nepříjemnější -citron nebo česnek?" Věděla bych hned. Je to jenom mrňavý vir, sice škodí, ale nemluví. Tak se musím rozhodnout sama. citronovka sice škodí na zuby-prý, ale jinak mi dělá docela dobře. Tahle česneková voda  musí být docela nechutná, tak s tím česnekem si uvařím raději česnečku nebo bramboráky a budu koronavir ničit pro mě chutněji.

Ale teď další problém. Dát si k snídani kávu nebo čaj či něco jiného? Zase ten internet. Jsou tam často protichůdné informace a zprávy. Jedna o tom, že káva prospívá, jiná zas, že není dobré pít kávu zejména ráno.  "A teď babo raď! " Než jsem chodila na internet, tyto starosti jsem neměla, a teď mám z toho zamotanou hlavu. Pak, že technika pomáhá...

Nu což, budu se řídit tím na co mám chuť a ty internete si říkej dál, co chceš !

 

 

Můj příběh
Autor: Suchá Olga
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Janovský
Co se píše na netu neřeším. Můj děda začínal den malou štamprličkou a já se toho držím také. Samozřejmě pokud nikam nejedu. A potom už od doby dávno předinternetové si dám zelený čaj, do kterého si na podzim a v zimě přidám lžičku medu a citron. Kávu až odpoledne a česnek do každého jídla, kam se to hodí. Naši předkové nebyli hloupí a tak se pokud možno jejich zvyků držím.
Irena Mertová
Ráno začínám velkým hrnkem čaje s medem - protože ho mám ráda. Kafe s mlíkem případně během dne - internet neinternet....
Jaroslav Kolín
Jak svého času (prý) napsala jistá Věra Pohlová: Já bych všechny ty internety zakázala. :D Jinak platí, že maminka, režisér a wikipedie mají vždycky pravdu.
Marie Faldynová
Jsem chodící čajová konev, asi jsem se měla narodit v Číně, ale stěhovat se tam na stará kolena už nebudu... Černý čaj jsem vystřídala zeleným, káva mi nikdy moc nechutnala, takže bych jí asi nepila ani kdyby byla na internetu chválená jakkoliv. Jinak se mi líbila hláška, že lidé nevěří všemu co se píše na internetu POUZE 1.DUBNA
Marie Měchurová
Každý máme svůj rozum, nebo si to aspoň myslíme. Ten můj mi říká, že káva na prázdný žaludek není dobrý nápad. Ráno do čaje si dávám jak citron, tak med - máme opravdu velkou spotřebu obojího. Dva dny nám nešel internet, bylo to hrozné, jsem asi závislák. Ale rozum mi říká, všeho s mírou a vyrazím do přírody.
Naděžda Špásová
Dobře napsané, taky si každé ráno dělám vodu s citronem a lžičkou medu. V křížovce jsem si vyluštila, že dvě lžičky medu denně odbourávají podkožní tuk, já si dávám jen jednu, protože med nemusím. Na internetu se dívám jen na to, co mě zajímá, ostatní nechávám bez povšimnutí. Tou poslední větou se určitě řiďte, vyhnete se zbytečnému stresu. :-)
Dana Puchalská
Ano, pragmatický.....
Marie Doušová
Internet je podle mě kradař času,ale i mě někdy pomůže odehnat samotu,hlavně v této době Cvidu-19.Je to zdroj informací,ale také nehorázností,pomluv,ale přesto se dá v tak velké nabídce najít co mě zajímá.Také pomáha v oblasti bankovnictví a i jinak se dá použít pro dobro domova. Je proto dobře vědět, že vše co se na internetu najde není pravdivé a je nutno si na to dávat pozor a používat vlastní rozum a brát vše s nadhledem.
Helena Votíková
Občas mám taky chuť dát na něčí rady, a vyzkoušet něco jinak. Pak stejně sklouznu k tomu svému osvědčenému, ne vždy zdravému, ale svému.
Zuzana Pivcová
Pobavila jste mě. Na internetu je mnoho dobrých rad, ale mnohdy si různé rady protiřečí. Ostatně i kvízové otázky nemívají občas podle internetu jednoznačnou odpověď.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.