Fotoreportáž: Mraky
Foto: autorka

Fotoreportáž: Mraky

19. 11. 2020

Letí mraky, letím taky, křídla mám a babu vám dám … raz -  dva - tři, už jdu!

(křičeli  jsme při hře na babu v podvečer s dětmi od sousedů, ale to už je dávno)

Stává se vám to také, vyjdete z domu, pozvednete oči k obloze a s úžasem hledíte na to nebeské divadlo? Nad hlavou vám plují mraky. Někdy nádherné barvy, jindy neobvyklé tvary, pak zase lehounké obláčky a z toho těžká mračna těhotná deštěm. Někdy obloha vypadá, jakoby ji namaloval ten nejlepší malíř, rozmáchlé tahy štětcem a neskutečně namíchané barvy. Pak zase měl malíř splín a maloval podle své duše. Vypatlal všechnu šedou a tmavě modrou barvu.

Podle mě jsou mraky a mlhy z jednoho rance. Mrak ani mlhu nemůžeš jen tak odfouknout, zahnat ani zaříkáváním ovlivnit. Musíš se s jejich přítomností smířit a kochat se. Kochat se, pokud to ještě jde. Do jedné minuty se vejde spousta záběrů, spousta zachycených okamžiků z různých úhlů, a pokud fotografovi pomáhá světlo, vzniknou roztodivné kreace. 

Vybrala jsem ze svého archívu několik fotografií mraků, pojďte se podívat.

A zítra, až vyjdete ven, zvedněte hlavu k obloze, třeba budete mít štěstí …

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Pěkná galerie
Věra Ježková
Taky ráda fotím nebe a mám v zásobě hodně fotek.
Anna Potůčková
Eleno moc krásné snímky mraků Ty umíš do svých fotek zachytit cokoliv - i to co já mnohdy ani nevidím. Možná je to tím, že ráno zatímco ty jsi venku já se válím ještě v posteli
Jana Šenbergerová
Miluji stromy a mraky taky. Oblohu vidím z postele a její proměnlivost mě někdy doslova donutí z postele vyskočit a nenechat si ujít divadlo, které nám ty "shluky vody" předvádějí. Díky, za tu nádheru.
Zuzana Pivcová
To jsou fantastické záběry, zvláštní mraky vlastně vídám jen v jižních Čechách, tady nemám moc šanci. Při pohledu na některé tvary mraků se ani nedivím, že je mnozí lidé vnímají jako mimozemské vesmírné lodi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.