Mozaika

Mozaika

21. 11. 2020

Narodíš se a položíš první kamínek do mozaiky. Krásně, blankytně modrý. Je to  barva naděje. Tuto  barvu naděje vkládáme do mozaiky celé své dětství. Někdy je tmavěmodrá, někdy světlejší a někdy opravdu  blankytná. Pak přijde čas na kamínky další. První láska přinese kamínek krásně žlutý, jako sluníčko.Mezi modrými kamínky velice září. Pokud láska trvá, objeví se i kamínek třeba zelený jako krásná louka, pak hodně červený, pokud  láska trvá a zvětšuje se.

Život stále pokračuje, založíme si rodinu, přijdou starosti. Kamínky přicházejí rychle za sebou. Někdy je každý jiný a mozaika  je už velmi barevná. Musíme se starat, abychom ten život dokázali zvládat tak, aby barevný zůstával. Někdy ale přijdou kamínky i tmavě šedé i tmavě hnědé. Život běží a nám už z těch kamínků přechází zrak, když se na tu svoji mozaiku zadíváme.

Ale co, pořád je krásně barevná. Později máme radost, že ještě dokážeme do té své mozaiky nějaký kamínek vložit. Je už obrovská, ale  nás to těší.  Představuje vše, co nás v životě potkalo. Pak se ale blíží konec a skládání mozaiky je stále těžší.

Nakonec ale zase položíme kamínek modrý, protože možná ta naděje nekončí.

PS Štěstí je cesta, ne cíl a nikdy není lepší čas být šťastný, než teď. Užívejme si každou chvilku.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Mám ráda přírodní kamínky, každý je jiný, originální, jak otisky našich prstů. Nejde z nich udělat perfektní mozaiku. A tak je to i v lidském životě.
Irena Mertová
To se mi líbí....:-)
Jana Šenbergerová
Hanko, jen skládej kamínek ke kamínku, střípek ke střípku. Některé pro vzpomínku, některé pro zítřek.
ivana kosťunová
Moje mozaika je určitě hodně pestrá ráda bych, aby tam bylo co nejvíce žluté. Hani- přeji ještě hodně kamínků do vaší životní mozaiky.
Marie Doušová
Každý si určitě svojí mozaiku nějak poskládal , aby byla pestrá ,ale vždy zůstavala naděje do budoucna ,ať měla jakoukoliv barvu.Hezky napsané.......
Dana Puchalská
Hani, moc krásně jsi to napsala. :-) :-) Každý má svoji oblíbenou barvu života a tu prostě upřednostňuje. Modrou mám spojenou s dálkami už léta letoucí a jsem vyloženě alergická na těmně fialovou. Ta je pro mně symbolem smutku. A mám moc ráda oranžovou. Z té mám moc krásný pocit.
Věra Ježková
Hezké přirovnání. Také znám jako barvu naděje zelenou.
Hana Šimková
Ale možná, že i zelená je barva naděje. Je to ale jedno, hlavně, že naděje nezmizí.
Zuzana Pivcová
Skládej, Haničko, dnes se naše celková mozaika čím dál více skládá z malých jednotlivostí. Děkuji.
Hana Šimková
To je dobře Moniko, že každý ví, jak na to. Modrá je opravdu barva naděje.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.