Adventní věnec roku 2020? Co třeba naprosto přírodní?
Ilustrační foto: pinterest.com

Adventní věnec roku 2020? Co třeba naprosto přírodní?

22. 11. 2020

Větve, šišky, suché rostliny, klacíky. Zelená, bílá, hnědá, nanejvýš tlumeně červená. To je přírodní styl, který má své vyznavače i odpůrce. Pro někoho je příliš obyčejný, pro jiné naopak ten jediný pravý, který se k vánoční výzdobě hodí.

Letošní podivná doba přeje lidem tvořivým, kteří dovedou volný čas vyplnit prací na něčem krásném. Právě tvorba adventního věnce je pro mnohé činností, která naznačuje, že Vánoce se blíží. Letos k ní možná přistoupí i mnozí z těch, kteří jindy adventní věnec prostě koupí nebo vytáhnou nějaký starý uložený mezi harampádím.

Kdo má chuť a čas udělat si letos věnec nový, vlastní, může vybírat ze spousty stylů. Od těch romantických přes moderní blýskavé až po ty, které jsou založeny především na přírodních materiálech. I tomu současná doba přeje, protože mnoho lidí má  čas jít na procházku, sbírat šišky, suché rostliny, zajímavě zkroucené větvičky.

Samozřejmě, že se tyto přírodniny dají zkombinovat s čímkoli jiným, půvabné jsou například posypané jemnými bílými dekoracemi, které navozují dojem, jako by byly zasněžené. Faktem je, že vlastnoručně vyrobený adventní věnec mnohdy přinese více radosti a obdivu, než ten perfektní a luxusní zakoupený. Tak proč si ho nezkusit udělat právě letos, v době, kdy je každá radost potřebná?

Tady je malá inspirace, co vše si můžeme pod výrazem přírodní styl představit

advent
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Mám keramický, ozdobím větvičkami ze smrčí , už je to starožitnost. Obdivuji zručnost a trpělivost těch, co si zhotovují sami.
Miluše Hasenohrlová
Adventní věnce si každoročně vyrábím sama.Koupený mám pouze korpus a přírodního materálu na zahradě dost a dost. Vánoce jsou moje nejmilejší svátky roku.
Daniela Řeřichová
Při výrobě věnců a květinových vazeb se odreagovávám od všech starostí. Absolvovala jsem několik floristických kurzů, výtvory posílám dál.
Jana Šenbergerová
Zjistila jsem, že v adventní misce zůstaly málo vyhořelé svíčky, jen ozdoby jsem z nich očesala. Asi je tak nechám a přizdobím tím, co někde najdu, nebo koupím v květinářství. Už léta si tuto vánoční ozdobu vyrábím sama. Ta pak ještě dlouho v lednu zabírá místo na konferenčním stolku. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%