Vánoční okna. Výzdoba, která si určitě zaslouží pozornost
Ilustrační foto: pinterest.com

Vánoční okna. Výzdoba, která si určitě zaslouží pozornost

3. 12. 2020

Na Vánoce bývá vyzdobeno kde co, ale na okna někteří lidé zapomínají. Je to škoda, protože právě ona dovedou dodat bytu slavnostní atmosféru a navíc ještě potěší kolemjdoucí.

Mohou být veselá, romantická, elegantní, tajemná. Každopádně naznačí, jací jsou lidé, kteří za nimi žijí. Jestli se v bytě či domě sejde na Vánoce hodně dětí nebo naopak pár, který má rád eleganci a intimní atmosféru.

V poslední době přibývá lidí, kteří věnují vánoční výzdobě oken velkou pozornost. Začalo to umísťováním jednoduchých svítících dekorací. V posledních letech však mnoho oken na sídlištích, v centrech měst nebo ve vilových čtvrtích připomíná nablýskané výlohy obchodních domů. Některá okna nevkusně blikají celou noc, až z toho sousedy, kteří bydlí naproti, bolí hlava a zatahují závěsy. Na jiných cinkají jemné vkusné ozdoby. Další se proměnily ve veselé, hravé jeviště, plné postaviček, na které se chodí dívat děti z celého okolí.

Zdobení oken každopádně může být zábava a je škoda na ně při plánování vánočních dekorací zapomínat. Možností, jak na to, je mnoho a tady je malá inspirace.

 

Vánoce
Hodnocení:
(4.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Doležel
Já mám třeba vánoční osvětlení moc rád a myslím si, že když tak před vánočními svátky projíždíte městem nebo vesnicí, kde si na tom lidé zakládají, tak je to prostě podmanivé a krásné..nemusí to být osvětlení celého domu, ale bohatě postačí vánoční světýlka do oken: https://www.nastrojan.cz/vanocni-led-osvetleni-do-okna
Alena Tollarová
Blikající světla jsou příšerná, ale jinak se mi slavnostně vyzdobená okna líbí. Já dávám do obýváku takový ten elektrický svícen do špičky a do kuchyně věším za přísavky takovou záclonu z hvězdiček, které mají jen decentní světlo. Dříve jsem lepila na okna hvězdičky a les z přilnavé fólie. Letos jsem je připravila pro autistického vnoučka a měla jsem velkou radost, že je na okna nalepil, pěkně je rozprostřel po celé ploše a pak jsme si říkali - malá, velká ... okno sice trochu zapatlal, ale ty stopy po jeho ručičkách jsou vzácný dárek a nechám je tam :)
Lenka Kočandrlová
Nemá se nic přehánět. Mně osobně se nelíbí ty oslavované domy a zahrady s miliónem světýlek a blikajících kýčů,do okna se toho až tolik nevejde,naštěstí.
Soňa Prachfeldová
Ujela mi ruka, okna údobím jen závěsnou malou dekorací, chápu, kde jsou děti, okna hýří ozdobami.
Elena Valeriánová
Oprava: ...se nám rosí...
Elena Valeriánová
Paní Ženatová, máme třídílná okna a prostřední díl v obýváku se nám říši a zamrzá a je to krásné. To máte pravdu. Okna nezdobím, když máme štěstí na krmítku máme ptačí divadlo a ozdobené okno by nám bránilo ve výhledu.
Mell Nova
Malým dětem se to líbí, za mě jen něco.Pokud jsou svátky se sněhem, je i to okno hezčí, rádi pozorujeme ptáčky, jak si dopřávají v krmítku.Před pár lety jsme měli dvě hezké folie, už dosloužily, nové jsem nekoupila, nikde se mi jiné nelíbily, tak okna nezdobím.Když má někdo lezoucího santu, je to hrůza, blikající světýlka, která nevypnou ani v noci,škodí lidem i zvířátkům.Řidičům to taky není moc příjemné.Pro mne jsou tyhle svátky než o přeplácaném zdobení spíš o klidu, lásce,radosti, vůni jehličí a cukroví.
Jana Šenbergerová
Dnes je možné vidět častěji zamrzlá okna odstavených aut, nebo opuštěných domů. Mně se vánočně nazdobená okna líbí, takže zdobím. S přilnavými fóliemi je to snadné. Dobře drží a snadno se odstraňují. Dají se používat opakovaně. S dcerou chodíme cíleně na procházky "kolem oken", abychom si to užily. Lidé jsou velmi tvořiví. Blikání v bytě a do oken se mi také moc nelíbí. Bývá to spíše rušivé.
Martina Růžičková
Souhlasím z paní Marií, že nejhezčí jsou okna ozdobená mrazem. Už dlouho jsem takové neviděla. Okna si poslední roky mírně zdobím vystřihovanými ozdobami, které navrhuje Markéta Vránová. Svítící okna se mi líbí, ale blikající mi vadí.
Jitka Hašková
Vánoční, nebo jakoukoliv jinou výzdobu na okenní skla považuji za nesmyslnou. Nikdy jsem to nedělala. Ta práce s tím to pak čistit? Ten čas mohu věnovat něčemu užitečnějšímmu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.