Máme ještě legitimní vládu? Nikoli, jen vládu strachem
FOTO: stream ČT

Máme ještě legitimní vládu? Nikoli, jen vládu strachem

25. 11. 2020

Vláda mi připadá jako malé zpupné děcko. Rozhoduje způsobem pokus-omyl, jako partička diletantů, která nechce dát najevo, že neví, nezná, vaří z vody.

Kdyby řekla férově, že o covidu je stále nemožné něco určitého říci, a nevymýšlela za každou cenu nějaká rozhodnutí pro rozhodnutí jen proto, aby předváděla, že má moc, a nechovala se, že může z titulu moci držet toho či onoho v hrsti, napáchala by méně škody a zla, než páchá. Z vládních rozhodnutí vyčuhuje jak sláma z bot jen klientelismus a jasná diskriminace jedněch, na úkor jiných. A co hůř, její opatření jsou ve většině hloupá a zbrklá, jen aby předváděla, že něco dělá a nebere svůj štědrý úřednický plat zadarmo. A předstírá činnost, ať už je sebenesmyslnějši. Kdyby si pánové a dámy ve vládě raději sedli a nedělali nic, napáchali by méně škody, než svými nekompetentními a nedomyšlenými kroky, kdy den po dni táhnou jeden hot, a vzápětí čehý.

Proč si nepoloží otázku, jak může  například malý český krámek s keramikou, knihkupectvím, obuví nebo papírnictvím v malém městečku, kde se zastaví dva, tři lidi za hodinu, roznášet nákazu, a přitom nechat otevřené velké, masově navštěvované supermarkety obřích zahraničních řetězců?! Kde se navíc kumuluje obrovské množství lidí v jednu chvíli třeba celé dvě hodiny, a pokud ještě zkrátí prodejní dny, je jich tam možná víc, než na představení leckteré menší divadelní scény!

Vláda asi bude jen těžko zastírat a dokazovat, že nejde o nadržování a že její rozhodnutí jasně nepoškozují zájmy českých živnostníků a drobného podnikání. Protože rozhodnutí vlády jsou pro ně likvidační. A bude se těžko vykrucovat, že nejde o sabotáž, ale "jen" o hlupáctví těch, kdo rozhodovali.  V každém případě je národní katastrofou, když o čemkoliv rozhodují ať už sabotéři, nebo hlupáci.

Už proto, že v drtivé většině normální řadoví lidé přece sami  - i bez vlády - vědí, co dělat, aby se nenakazili, pokud před nimi nikdo netají informace. Jsme přece svépravní občané a je především v našem zájmu, abychom se nenakazili.

A uráží nás pohrdání, s jakým představitelé moci ( viz bývalý ministr Prymula) rozhodují o nás, ale sami se dopouštějí přešlapů, jaké by neudělalo ani malé děcko.

Tato vláda svou důvěru už dávno prohrála.

koronavirus politika
Hodnocení:
(3.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Jo a ještě mám dojem paní Pokorná, že všichni jsou party hlupáků a jenom vy jste dokonalá. A malých obchodů se nedotýkejte, protože i já bych byla nucena použít slova nevybíravá na váš účet . I můj syn má takový krámek.
Hana Šimková
Moniko tak se snad už přestaňte osočovat. Já si taky myslím, že nikdo frontu nestojí zbytečně a uvědomte si , že každý nebydlí tam, kam by mu nákup dovezli. A rýt držkou v zemi nemusíte ani vy, ani pan Dvořák. Já vůbec nechápu takové zbytečné dohadování. Buďme k sobě slušní, to je v této době důležité nejvíce.
Petr Dvořák
Paní Kolářová, naprosto s vámi souhlasím, co jste napsala o paní Pokorné. Ona je spokojená jak brouk a počítám že by byla spokojená i na konci kolejiště, kde jistý pán prohlížel příchozí a říkal "Vlevo" nebo "Vpravo". Podle jejích představ na úřadech jsou už jen počítače s neomezenou kapacitou, v podstatě lze úřady zavřít a vše vyřizovat elektronicky. Měla by jít před úřad a té frontě říct, že jsou partička hlupáků. Nakupovat chodí zásadně do super-hyper a nejraději by ty otravné krámkaře rovnou zakázala. Vláda a její poskoci jsou něco mezi Šalomounem, CML a Radou moudrých, akorát že dvakrát týdně jsou v téže věci moudří vždycky jinak. Ona přece nebude remcat. Dokonce se už o takových lidech zpívá v jedné písni: "A dnes s hubou rozmlácenou my zůstali jsme němí. Ne, my nejsme na kolenou. Ryjeme držkou v zemi!"
Hana Šimková
JO A MERKELOVÁ NÁM NAŘÍDILA 25 PĚTI METROVÝ ODSTUP V OBCHODECH. T o bude asi jeden u dveří a druhý musí skočit oknem. Některé obchody ani takový prostor nemají. Co budou chudinky dělat? A zase změna, rozvolnění se konat nebude. Jestli jste se těšili tak máte smůlu. Vánoce se zruší, dárky kupovat nebude kde. Důchodci těch pět tisíc nebudou mít kde utratit, protože nemusí mít internet, aby si mohli koupit přes něj. V Polsku umírají lidé na ulicích a u nás umřeme strachy a hladem. Ohrožení už jsou tak vystrašení, že nevystrčí nos. A my se budeme hádat kdo za to může. Ano může za to virus, ale i ti nahoře, kteří se nemohou dohodnout co s námi mají dělat. Nebylo by fajn kdyby mezi nás přišel konečně někdo kompetentní? Bohužel asi nepřijde tak všichni dělejte co umíte . Ale snažte se spolu jednat bez hádek a napadávání. Nespoléhejte se na nic a mějte se alespoň v této těžké době a před vánocemi rádi. Snad se nás po vánocích sejde co nejvíce. Dávejte na sebe svůj osobní pozor.
Hana Šimková
Co po tom můžeme chtít, když se tu všichni tak krásně dohadujete. Ani na tomto Íčku se nedokážete dohodnout a vzájemně se napadáte. Fuj.
Ilona Erika Kolář
Paní Pokorná je zřejmě mimo realitu a nebyla v poslední době nic vyřizovat na úřadech. Čeká se venku a pouští dovnitř omezeně po jednotlivcích. Čekala jsem před sociálkou kvůli bratrovi asi půl hodiny, a to jsem to chytla poměrně dobře, protože za mnou se táhla fronta až na náměstí, nevím jestli se dostalo na všehcny, jprotože mají zkrácenou pracovní dobu. A to jsem šla jen do podatelny!!!! Druhou frontu jsem si vystála několik dní poté na matrice, kde byla opět fronta na náměstí. Žádné on-line zde neplatí. A to co řekla o malých krámcích, to je s prominutím napřeshubu. Moudrý člověk by nikdy nenapsal takovou hovadinu.
Jaroslav Kolín
Cituji: "V drtivé většině normální řadoví lidé přece sami - i bez vlády - vědí, co dělat, aby se nenakazili, pokud před nimi nikdo netají informace. Jsme přece svépravní občané a je především v našem zájmu, abychom se nenakazili." Ano, to jsme viděli v případě jarního lyžování v Alpách, zlehčování nemoci (chřipečka) a podzimních demonstrací antirouškařů. Nedělejte si iluze. A jak už se tu psalo v diskusi - ten Bureš musí být nesmírně mocný, když takhle zotročil celý svět.
Petr Dvořák
Paní Pokorná, promiňte, ale vy máte nějaké postižení, které vám brání chápat smysl psaných vět? Článek přece není o tom "ČÍM HŮŘ, TÍM LÍP". Já vám to tedy napíšu trochu stručněji: Ať jdou do p…. se zavíráním obchodů. Lidi stojí v mrazu fronty před zavřenými úřady, před poštami se zkrácenou otvírací dobou, mačkají se v MHD, v super-hyper se shlukují u zeleniny a pečiva, stojí tam další fronty u lahůdek a pokladen. Babišo-Hamáčko-Prymulovi kre..i zavřou krámky a holičství, kde se čtyři lidi naráz nesejdou, jak je rok dlouhý. Také zavedou policejní hodinu v době, kdy v tomto počasí jsou na ulicích leda zloději. A policejní hodina je na minutu stejná, jako zavírací doba v obchodě. Nic? . . . Pořád nic? . . . Tak nic.
Soňa Prachfeldová
V něčem souhlasím s pisatelkou, nechápu uzavření malých obchůdků, tam davy se skutečně nekonají. Nechci vidět tu předvánoční vřavu , až otevřou vše. Lidé vezmou vše útokem. A zase přibudou nakažení, to mi věřte. A zase vláda za uvolnění dostane na frak, když přiškrtí, jak si to může dovolit proti vůli lidí , že. Myslím, že až takový strach mezi lidmi není, ten by přišel až s nástupem nelehkého průběhu nemoci. Nikdo ani teď, ani v brzké době zázraky neudělá, ani sebelepší vláda, každá se řídí podle zdravotnických odborníků a vědců, ti též nejsou kouzelníci. Tak doufejme, vytrvejme.
Věra Lišková
Obchody už se od pondělí otevřou, těžko se mohly zavřít potraviny. Prostě jen nadávat, to už je národní zvyk. Celá Evropa se zavírala, není to český výmysl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...