Rájem rozhlednovým
Foto: autorka

Rájem rozhlednovým

11. 12. 2020

Mám ráda pohledy shora. Všechny. Ať už je to z kopce dolů, z vrcholu hory, z ochozu kostela,  katedrály, ze stromu, orloje, věže, radnice, letadla, lanovky nebo z 10. poschodí paneláku. Prostě odevšad, odkud je vidět dolů a co nejdál.

A proto mám ráda rozhledny. A představte si, že mi postavili jednu v lese přímo naproti domu. Tedy úplně naproti to není, ale z okna na ni vidím. Ať jdu kamkoliv, nejde ji přehlédnout. Tedy pokud není mlha jako mlíko. Pěšky mi to k ní trvá ½ hodiny. Už jsem tu cestu absolvovala několikrát. A to ji ještě neotevřeli pro veřejnost. Asi se ze mne stane rekordman, co se týče absolvování počtu výstupů na jednu a tu samou rozhlednu. Už se nemůžu dočkat, až se z ní rozhlédnu.

Jako dárek k Vánocům to asi nestihnou, ale to nevadí. Aspoň si trochu potrénuju trpělivost.

 

slunecna-1.jpgkrkonose-2.jpgtisnov-klucanda-1.jpgkyjov-johanka-1.jpgpetrin-3.jpgkrkonose-zaly-1.jpgdolni-morava-1.jpghrensko-1.jpgcebinka-1.jpgcerna-hora-1.jpgcerna-hora-raseliniste-1.jpgbrno-holedna-1.jpg

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Bartošová
Díky za rozhledny, fotky jsou pěkné a inspirující. Poslední rozhledna, na které jsem byla loni na podzim, je na Čapím vrchu (Čáp v Supích skalách, nejvyšší vrchol Adršpašsko-teplických skal,786 m.n.m. ). Má jen 44 schodů a výšku asi 13 m, ale stavěli ji v roce 2014 pomocí vrtulníků, nelze se k ní dostat s technikou, musí se k ní vystoupat lesní stezkou a skalami. Ale ten výhled stojí za to! Skály kolem, Krkonoše, hory Vraní, Jestřebí, Soví, Javoří, Orlické, také Broumovské stěny, Ostaš, Bor, Hejšovina a další hory v Polsku ale i Zvičina a Kumburk... nádhera! Vřele doporučuji, hlavně když jsou stromy podzimně zbarvené. Ten pohled vezme dech každému.
Blanka Lazarová
Tak nová rozhledna Holedná byla otevřena pár dnů před Štědrým dnem. Prvovýstup jsem uskutečnila v krásné datum 21.12.2020. A teď budu čekat jen na lepší počasí pro focení.
Dana Divišová
Blanko, děkuji vám za označení rozhleden. Budou to cíle našich výletů s kamarádkama.
Blanka Lazarová
Tak už jsem to trochu napravila. Kdo chce vědět, kde jsou ty rozhledny, tak se podívá do mé galerie fotek.
Zuzana Pivcová
Jitko!! Na skokanském můstku v městě mého dětství jsem stála několikrát (viz třeba článek Tak jsem tam zase vylezla) při školních srazech, ale posledně už ne. Vymlouvala jsem se, že je mokro a klouže to. :-D
Jitka Hašková
Děkuji za krásné rozhledny. Asi největší rozhlednová rarita, na které jsem byla, je skokanská věž v Lomnici nad Popelkou, která slouží také jako rozhledna.
Dana Divišová
Jaroslave, doporučujte ještě další. Ráda někam s kamarádkama vyrazím.
Jaroslav Kolín
Na rozhledny lezu docela rád. I když moje paní trpí závratěmi, snaží se lézt se mnou a velice ji obdivuji. Mohu doporučit rozhlednu na vrchu Pepř poblíž Jílového. Je součástí naučné stezky a je k ní pěkná procházka. Mimochodem: Víte, že rozhledny se díky mým kolegům sběratelům objevily i na hygienicky balených cukrech?
Soňa Prachfeldová
Rozhledny mám také moc ráda, pohled na krajinu je úžasný.
Alena Tollarová
Rozhledny mám také moc ráda a mám jich v archivu pěknou řádku. Některé jsou součástí mých článků tady na portále. A že se první příspěvek úplně nevydařil podle Vašich představ? To vůbec nevadí, všichni jsme postupovali stylem pokus-omyl :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...