Šála a kabátek. Klasika pro chladné dny a všechny generace
Ilustrační foto: pinterest.com

Šála a kabátek. Klasika pro chladné dny a všechny generace

27. 12. 2020

Kdo má kvalitní krátký kabát a šály různých barev, nemusí si v chladných dnech nikdy zoufat, že nemá co na sebe. Tato klasická kombinace je důkaz, že rozdíly mezi tím, co se takzvaně hodí v určitém věku, neexistují.

Když má pěkný kabátek a šálu oblečenou žena šedesátiletá nebo sedmdesátiletá vypadá zpravidla stejně dobře jako by vypadala, kdyby jí bylo třicet. A je jedno, jestli je štíhlá nebo spíše plnějších tvarů. Kabátek neutrální barvy je kousek nadčasový, který vydrží v šatníků klidně desítky let, pokud je z kvalitního materiálu a má klasický střih.

Ženy, které móda baví, k němu jen obměňují šály, svetříky, čepice, rukavice a zpravidla pak působí, že jsou pokaždé oblečeny módně, zajímavě. Obvykle vypadají lépe, než ty, které mají šatník plný dlouhých kabátů, kožichů, sportovních bund. Příznivkyně této nesmrtelné kombinace se také často nebojí výrazných barev na doplňcích a vědí, že i v nevlídných chladných dnech se dá klidně nosit růžová, žlutá, červená.

Samozřejmě, že nikdy neuškodí mít v šatníku kromě kabátku černého či béžového i nějaký ten výrazný, třeba červený nebo zelený. Pokud se někdo obává, že se s ním doplňky hůře kombinují, obává se zbytečně. Ideální je vytvořit si s postupem let osvědčené barevné kombinace, ve kterých se žena cítí dobře a pak se dají zimy přežít vesele a barevně.

Tady je malá inspirace, co si pod takovou zimní klasickou a přesto zdaleka ne nudnou módou představit.

móda
Hodnocení:
(4.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Moc pěkně vybrané fotky !
Kateřina Baziková
Nechápu, proč autorce vadí dlouhé kabáty. Kombinací se šálami, čepicemi a rikavicemi je stejně jako u krátkých a ve větší zimě jsou nohy v teple. Já nosím prakticky jen dlouhé kabáty, krátký mám jen kožíšek, co mám už třicet pět let.
Helena Přibilová
Mám několik kabátků i bundiček, a to jak do mrazivého počasí, tak i pro případ, když by byla zima mírnější. Co se týče barevnosti, líbí se mi barvy výrazné (červená, fialová), ale nosím i barvy tlumené (hnědá, béžová). Řídím se vlastním vkusem a nosím to, v čem se cítím dobře, to znamená, že pokud si vezmu oděv v tlumené barvě, zvolím si k němu doplňky (čepici, šálu, šátek) výrazných barev a naopak.
Dana Puchalská
Moc pěkné modely. Určitě bych si vybrala.
Jitka Mošovská
Přemýšlím o novém kabátku, třeba na úvodním fotu. Mám černý, chtělo by to změnu. Jinak delší dobu sleduji modelku Beth Djalali.
Martin Vrba
„Když má pěkný kabátek a šálu oblečenou žena šedesátiletá nebo sedmdesátiletá vypadá zpravidla stejně dobře jako by vypadala, kdyby jí bylo třicet.“ Tedy, jen když má pozorovatel na nosu naše „růžové brýle mámení“, které koupíte u všech dobrých optiků. :) :)
Danka Rotyková
Kabáty mám 2, tedy ty delší, jeden slabší, druhý silnější - kdyby i do Prahy dorazily mrazy. Nechci být závislá na plných skříních a pečovat kromě domácnosti ještě o spousty oblečení. Šály mám ale různé, to je pro mne důležité.
Marie Doušová
Hezké modely ženám na foto sluší ,ale každá máme jiný šatník a jinak prožíváme zimu. Vždy je dobré se obléci teple ,vkusně a hlavně pohodlně.
Daniela Řeřichová
V mrazech sice nosím prošívaný kabát, ale krátké kabátky mám také, v jemných barvách, šál a šátků na obměnu několik. Jednou jsem si omylem koupila červený kabát a cítila jsem se v něm hrozně. Myslím, že každý máme svůj vkus a prověřenou barevnost.
Jitka Hašková
Toto není pro mě. Já v zimě potřebuji dlouhý kabát pod kolena. To co vidím na obrázkách je hezké, ale pro mě pouze jaro a podzim, do mrazů to není.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%