Fotoreportáž: Tak to prostě je.
Foto autorka

Fotoreportáž: Tak to prostě je.

31. 12. 2020

A máme tady předposlední den v roce 2020.  V roce, který nám víc vzal než dal, a utěšovat se tím, že všechno zlé je pro něco dobré, není na místě. Tady se spíš hodí rčení, že nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být hůř. Ne, nehodlám psát ve rčeních a příslovích.  Na druhou stranu čekat od zarytého pesimisty něco optimistického by taky nebylo na místě.

 Včera, 29.12.20, jsme si vyjeli na kontrolu zahrady, foťák jsem si pro jistotu vzala s sebou. Bylo zamračeno, ale místy probleskovalo slunce, tak jsem si něco vyfotila, ale cestou domů, když jsme přijížděli k Benešovu mostu, se slunce opřelo o Mariánskou skálu a Mariánský most, že mi nedalo ani moc práce řidiče nasměrovat trochu jinam, než domů. Z fotek jsem měla opravdu radost a běhat sem a tam mě fakt bavilo.

Tak, abych to uzavřela. Nejsem věřící, tak by mi bylo žinantní někoho nabádat k lásce k bližnímu svému, říkat nemocnému rčení „ věř, a víra tvá tě uzdraví“ je pěkná hloupost, zažila jsem to na vlastní kůži. Ten, kdo mě zná, ví, že nemám ráda lhaní jako takové, ano, někdy je tzv. milosrdná lež nutná.  U nás byl konec roku ve znamení slz. V listopadu to byla naše milovaná čivava a včera to byl milovaný kůň naší dcery.  Jsou mezi námi tací, kteří se nad tím podiví a ušklíbnou, ale vím, že je tu více těch, kteří takovou ztrátu také osobně zažili.

A proč jsem to napsala? Protože sdílená bolest je poloviční bolest. Snad vám udělají radost fotky a přeji nám všem, tedy i škarohlídům, rok 2021 lepší a šťastnější.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Opět krásné, děkuji
Jaroslava Handlová
Naďo, ztráta našich milovaných zvířátek zabolí vždy, bez ohledu na jejich velikost. Když to přijde tak brzy za sebou, jako u vás, je to ještě smutnější. Vzpomínejte na vše dobré, co jste s nimi prožili, na radosti, které byste bez nich nikdy nepoznali. Bude zase líp! Ať je pro celou vaši rodinu rok 2021 veselejší i zdravější. Úvodní fotka je nádherná, Mariánský most se mi moc líbí, ale i všechny další fotky. (V Ústí jsem byla v létě na výletě a bylo tam hezky).
Jana Šenbergerová
Naďo, hezké. Rozumím ti, přestože jsem zarytý optimista, a doufám, že mi jako zarytý pesimista nebudeš mít za zlé, když ti do nového roku popřeju více optimizmu a radosti ze života. Právě jsi mě inspirovala k napsání článku, za což ti děkuji. A nebuď smutná, nikdy totiž není tak zle, aby zas nemohlo být líp. ♥
Soňa Prachfeldová
Naděnko , tolik chápu a foceni Tě trochu potěšilo . Bolest pomine, hezké vzpomínky zůstanou a třeba v budoucnu mohou být i noví parťáci. Pak ze Ústí není hezké. Je krásné, kolem Labe.
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše příspěvky a pochopení toho, co jsem tím chtěla říct. Nebylo jednoduché to sdělit světu. Díky moc (ʘᴗʘ✿)
Helena Votíková
Naďo, máš opět krásné fotky. A k tomu dalšímu - co napsat. Je to smutné, malý nebo velký mazlík, vždy to bolí.
Elena Valeriánová
Doufám, že příští rok bude pro celou tvoji rodinu veselejší. Každá ztráta bolí. Tak alespoň, že ti přináší radost tvůj nový fotoaparát.
Dana Puchalská
Nad'o, přeju Ti,aby další rok byl už klidnější a veselejší. Ano, ztráta ho mazlíčka bolí. A děkuju za moc hezké fotky.
Věra Ježková
Naďo, cítím s vámi. Přeji ti a celé tvé rodině dobrý rok. Fotky jsou moc hezké. :-)
Jan Zelenka
Pěkné fotky, Naďo. Něco znám, něco ne. Z Mariánky jsem kdysi dávno málem spadl, ale přítel Dobrodinský, spolužák z grafárny, mě na poslední chvíli chytil. Chodil jsem tam kdysi dálkové pochody Šotek. Co se týče ztráty domácích zvířátek, jsou to členové rodiny a my se ženou jsme to vždy obrečeli.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.