Účesy, které se zdají být obyčejné. Sluší však i dámám ve věku nad šedesát
Ilustrační foto: pinterest.com

Účesy, které se zdají být obyčejné. Sluší však i dámám ve věku nad šedesát

7. 1. 2021

Žádné složité střihy, žádné výrazné barvy. Ani dlouhé, ani krátké. Na první pohled by se chtělo říct: nezajímavé, obyčejné, nudné. Jenže pozor, právě takové účesy bývají věčné a vděčné.

Většina dam vyššího věku má stejný problém: odrůstání obarvených vlasů dává vyniknout šedivé pěšince. Ta se časem mění na ošklivou šedivou pěšinu. Čím je barvení vlasů výraznější a odlišnější od barvy původní, tím větším problémem se dobarvování stává. Stačí vynechat pravidelný termín u kadeřnice a z šedivé pěšiny se postupně stane silnice. Méně starostí mají ženy, které volí barvu co nejvíce podobnou té své původní nebo si nechají vlasy přirozeně šedivé. Nejvíce práce s dobarvováním naopak mají ty, kterým vlasy zešedivěly až do bíla, ale ony  si je stále barví na havraní čerň. Nebo na prudce zrzavou.

A podobné je to se střihy. Ženy, které mají střihy výrazně asymetrické, zajímavé nebo hodně krátké, také musí často a v pravidelných intervalech navštěvovat kadeřnictví, aby účes držel původní tvar. Zkrátka, některé střihy vyžadují, aby byly každý měsíc pečlivě obnoveny. Pohodlnější život mají dámy, které vsadily na účesy nenápadné, jednoduché, takové, u kterých nějaký ten centimetr plus a či minus tak velkou roli nehraje.

Zejména v současné době covidové, kdy je návštěva kadeřníka tak trochu výhrou v loterii, se velmi často ukazuje, co je takzvaný účes bezúdržbový, trvanlivý, jednoduchý, na kterém není poznat, že už měl být v rukou kadeřníka před dvěma týdny, ale zatím ještě nebyl.

Tady je malá inspirace, co si pod takovým účesem představit. Vyznavačky extravagantnějšího stylu možná řeknou, že je to nuda. Ve skutečnosti jde o pohodlnou, nadčasovou klasiku, která sluší v každém věku.

móda účesy vlasy
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Lexová
Jen pro odlehčení.Vzhledem k tomu,že ke kadeřnici nelze dojít,pustila jsem se do odbarvování odrostů sama.Použila jsem barvu Schwarczkopf,ale trošku jinou než obvykle.To ,co z toho po 30 minutách vzniklo se dalo nazvat :princezna Lada po padesáti letech.Jen ta hvězda chyběla.Teď chodím s čepicí a za 14 dní se pustím do dalšího experimentu.Naděje umírá poslední.
Josef Borecký
No kočky ...
Martin Vrba
Když otevřu „íčko“, tak roluji po článcích a když narazím tady na tu kočku v tom proužkovaném tričku a vidím její úsměv, tak jsem zjistil, že je to prudce nakažlivé, a že se na ni také musím usmát, zas a znova, kdykoli se na ni podívám.:) :)
Jana Šenbergerová
Líbí se mi všechny a svým nositelkám sluší. Sama teď vypadám jako vodník se šedivými vlasy. Možná si na to i zvyknu. :-(
Hana Šimková
Zdá se, že ty ženy na fotkách jsou ještě hodně mladé, štíhlé a hezké. Těm sluší skoro všechno.
Marie Doušová
Ženy na fotkách jsou krásné a účesy všem sluší. Dík za inspiraci....
Hana Šimková
Když ráno vstanu z postele, mám podobný rozcuch jako ta paní na obrázku, Stříhám se sama už léta a tak přežívám klidně virus bez kadeřnice.
Olga Škopánová
Tyto účesy vyžadují především rovné a kvalitní vlasy, z kudrnatých neuděláte nic.
Elena Valeriánová
Mám vlasy jako dráty, takže žádné takové ležérní účesy pro mne nepřipadají v úvahu. Jsou nepoddajné a tak jsem nejdříve chodila s trvalou a pak jsem je nosila dlouhé a do culíku. Teď jsem nakrátko, hodně. Pánský střih. A spokojená. Ale jednu výhodu mám a díky za ni, moje milé geny, vlasy si nemusím barvit. Mám pořád svou tmavou barvu.
Jarmila Fialová
Mám podobný účes jako na prvních třech fotkám - nejsou-li zavřena kadeřnictví,tak kratší - a nepotřebuje to žádnou pravidelnou údržbu,jen umytí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.