Státy kolem nás očkují o sto šest, naše vláda projednává strategii. A kolik lidí zatím umře?
Ilustrace: pixabay.com

Státy kolem nás očkují o sto šest, naše vláda projednává strategii. A kolik lidí zatím umře?

13. 1. 2021

Je leden, třináctého. Česká vláda zasedá, aby projednala státní očkovací strategii. To je úžasná zpráva, řeklo by se, kdyby bylo sice třináctého, ale června.

Izrael má proočkovánu pětinu populace, v Británii dostalo vakcínu proti covidu-19 přes milion lidí, ve Spojených arabských emirátech necelý milion a více očkuje třeba i Bahrajn. Výmluvy na to, že Evropská unie nezajistila dostatek vakcín pro všechny své členské země, jsou zcestné. V Itálii i Německu už naočkovali přes půl milionu obyvatel, tři stovky tisíc ve Španělsku, dvě stě tisíc v Polsku.

Když koronavirus propukl na jaře i v Česku, nebyly roušky, ačkoliv premiér přes televizi divákům vzkazoval, že stát zajistil dostatek roušek a že je bude sám rozvážet těm, kdo je nemá. Nakonec se lidé chránili rouškami, které si ušili doma.

Když první vlna opadla, tvrdila nám vláda, že jsme dobře připraveni na případnou druhou vlnu. Ta přišla, ale vláda se jí ani v zárodku nesnažila zastavit, protože bylo před volbami. Následně zemřelo několik tisíc lidí.

A i když od loňského léta víme, že koncem roku 2020 by mohly dorazit do Česka první vakcíny a stát, kraje a města mohly několik měsíců budovat očkovací centra, vláda teprve nyní řeší očkovací strategii. Tedy zase pozdě a zase to bude stát životy, nemluvě o tom, že ani nemáme dost stříkaček a jehel.

Proč tomu tak je? Protože vláda v čele s premiérem Andrejem Babišem je neschopná. A premiérovy výmluvy? "Ten kdo měl přijít, nepřišel..."

Sice nevíme, kdo nepřišel, ale víme, kdo by měl odejít.

 

koronavirus
Hodnocení:
(4.3 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Domovy seniorů v Jižních Čechách jsou již proočkované, měl to na starosti kraj. Jedna třetina Čechů již zřejmě covid prodělala, my starší se musíme ještě nějaký čas chránit. Nemíchala bych do zdravotnictví politiku. Chřipka nikam nezmizela, není na tom nic záhadného. Nemá šanci se šířit ( tři R) . I v minulosti se často stávalo, že jednu nemoc lidé vymýtili a nahradila jí hned bohužel jiná.
Dana Geroltová
Není kam spěchat. Vakcína není řádně prozkoušená a testovat to na seniorech.... Vypadá to spíš jako důchodová reforma. Počkáme a uvidíme, co to udělá s těmi nedočkavými. Neznám nikoho, kdo by se o to rval.... jo a kam zmizela chřipka???? a pro ty nespokojené, myslíte snad, že dredatá ještěrka pirát to bude dělat lépe, až bude premier?
Hana Rypáčková
Musím se smát, málokdo se chtěl nechat očkovat, ale když se vykřikuje, že je málo vakcín, derou se k rezervaci masy . Jo, nedostatkové zboží, na to se slyší.
Soňa Prachfeldová
Dnes jsem četla článek, že němečtí senioři jsou zoufalí, protože nemají pro ně vakcinu. My si zatím nezoufáme, myslím, že všude je kolem toho veletoč, nač z toho dělat ukvapené závěry ?
Vladimír Mrázek
Články pana Váchy se mi nelíbí,patří spíše na jiné weby. Nejsem spokojen se současným stavem,ale v okolních státech je tomu podobně,vinil bych spíše orgány EU. Jde o to,jakým informacím věřit. Izraelci prý ostatní přeplatili,každá velmoc lobuje za své výrobce vakcín atd. Psát cíleně články proti vládě a žonglovat s čísly je nyní prací veřejnoprávních médií,pane Vácho.
Hana Řezáčová
Když se to propočítá na počet obyvatel, tak cca (zaokrouhlovala jsem) - Německo má oočkováno 0,6 % obyvatel, Itálie 0,8, Španělsko 0,65, Polsko 0,52 ... My máme zatím naočkováno asi 70 tisíc (zítra bude přesné číslo) - to je 0,7 % ...
Antonín Nebuželský
Vy dokonce možná víte, kdo by měl přijít...
Zuzana Vinklerová
EU nám za první čtvrtletí dodá 1,5 milionu dávek. To je pro 750000 lidí. Seniorů nad 80 a zdravotníků je 800 tisíc. Chybu udělala EU, která nasmlouvala málo vakcín a mezi firmami si Francouzi prolobovali Sanofi. Ta bude mít vakcínu nejdříve za rok. Všechno je o penězích.
Di Hejtmánková
Náš národ si neumí vládnout. Máme tolik chytrých, moudrých a vzdělaných lidí, ale nikdy ne tam, odkud se vše řídí .
Václav Soukup
Nemyslím si, že by to opozice dělala lépe. Bohužel u nás to chodí tak, že se nejprve sejdou různí " šíbři " / viz restaurace RIO na Vyšehradě /, kde se dohodnou u koho se roušky, testy, injekční stříkačky apod. objednají a jak velká bude provize !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.