Nevydařený konec i začátek
FOTO: autorka

Nevydařený konec i začátek

16. 1. 2021

To pořadí je správné. Vysvětlím. Ale pěkně popořádku. Na stříbrnou neděli 13. prosince byla moje dušička v peříčku. Cukroví napečeno, dárky obstarány, potraviny na vánoční svátky nakoupeny a byt téměř uklizen. Paráda.

Radost mi však vydržela jen do odpoledních hodin, kdy jsem musela ulehnout. Zimnice byla vystřídána horečkou a přidal se dusivý kašel. No což. Pár dnů si poležením. Nejsem pověrčivá, ale že by na té třináctce něco bylo? 

Za dva dny onemocněl i manžel Vladimír. Ráno odešel k zubní lékařce, domů se vrátil bez jedné stoličky a s antibiotiky. Horečky a pocení jsme považovali za reakci na zákrok.

V následujících dnech se náš zdravotní stav nelepšil, spíše naopak. Po týdnu bylo jasné, že to sami nezvládneme. O pomoc jsem požádala naši lékařku. Když jsem ji ujistila, že jsme neztratili čich, tak mě pozvala do ordinace. Po vyšetření jsem odcházela se dvěma recepty. Pro Vladimíra silnější antibiotikum a pro mne antibiotikum na zánět průdušek. Paní doktorka se loučila prosbou: „Za dva dny zavolejte, jak se vám daří“.

Nezabraly antibiotika, Paralen ani zábaly. Paní doktorka pojala podezření na Covid a sdělila: „Přijede k vám odběrová sanitka, výsledky stěrů se dovíte následující den a ihned mě informujte“. Celý Štědrý den jsme očekávali zprávu z hygienické stanice marně, jobovka přišla na Boží hod. Oba pozitivní a karanténa do 4. ledna. Naše paní doktora poslala instrukce, co máme dělat, kdyby se zdravotní stav nelepšil či dokonce zhoršil.

A zhoršení skutečně nastalo u Vladimíra, převoz do nemocnice byl nutný. Třináct dnů nesměl opustit lůžko, dýchání podporoval neustálý přívod kyslíků, jeden den byl dokonce na JIP-ce. Desátého ledna byl z nemocnice propuštěn, ale v žádném případě mu nebylo hej. S obtížemi zvládl ujít čtyři metry, dnes (po čtyřech dnech) je to už metrů dvacet.

Vánoce jsme neměli, nebyli jsme schopni ani nastrojit stromeček. Dárky pro naše blízké jsou stále ve skříni a rodinná sešlost bude bůhví kdy. Jen my dva jsme dostali nechtěný dar. Ani nevíme, komu máme za něj poděkovat. Když nám oběma bylo hodně zle, tak jsme si slíbili, že budeme bojovat, prevíta porazíme a do jara se zotavíme. Musíme. Dostaneme totiž ten nejkrásnější dar. Nevíme a ani nechceme vědět, zda to bude vnuk či vnučka. Ach, my se budeme mít.

Přeji všem pevné zdraví a žádnou zkušenost s Covidem.

koronavirus Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Děkuji ještě jednou za všechny komentáře. Snad se podaří, že nebudeme mít žádné následky. Začátkem února budeme vědět více. Mějte krásné dny.
Helenka Vambleki
Aničko a Vladimíre, doufám, že je oběma zas o kousek lépe a den za dnem se zlepšujete a k tomu Vám moc držíme palečky
Libuše Heulerová
Aničko, Vladimíre, držím Vám palce, ať toho coviráka porazíte a hlavně bez následků. Máte velkou motivaci a hlavně víru, že se to povede!!! Nadarmo se neříká "víra Tvá Tě uzdravila"!!! Hezký večer...
Marie 00000
Přeji vám oběma, ať se uzdravíte :) a bez následků v pozdějším období.
Zdenka Soukupová
Aničko, Vladimíre, moc vám přeju, abyste byli brzy zdraví. Určitě to spolu zvládnete, podle článku jste silní lidé. A máte ten nejkrásnější důvod k poražení nemoci, to očekávané vnoučátko.
Martin Vrba
Paní Anno Čípová, přeji Vám a všem příbuzným, aby vše dopadlo dobře a pak jste si mohli udělat ty správné Vánoce mimo termín. Takové podobné Vánoce (ne - vánoce) jsem zažil v roce 1970, kdy nám odvezli maminku záchrankou den před štědrým dnem do nemocnice a musela okamžitě na operaci a vánoce jsme vůbec neslavili 24. prosince, ale až mnohem později po jejím návratu – až koncem února následujícího roku a byly to ty nejkrásnější Vánoce s ozdobeným fíkusem.
Věra Ježková
Aničko, děkuji za váš příběh. Přeji vám oběma hodně zdraví.
Hana Rypáčková
Aničko, díky že se podělíš. Přeji vám zdraví a radost z nového miminka. Buďte rádi, že jste na to dva. Včera jsem se dívala na filmík o Rožnovu, jak jsme tam fotily orchidejky v louce.. Tolik ses nám věnovala na Soláni. Já jsem na vás myslela. A ostatním taky děkuji, za ty jejich zkušenosti s covidem.
Josef Borecký
Zdravím a držím palce, znám to taky, než jsem se dostal na Bulovku, bylo mi taky ouvej, pak už to šlo . Tak ať se vám to taky podaří bez následků
Antonín Nebuželský
No, já vám povím... U nás to začalo dvacátého. Vánoce pryč, ani stromek nebyl, dárky, jak říkáte, ve skříni. Mimochodem, jeli jsme k mladým včera, takže Ježíšek nakonec přišel. My jsme teď jakž takž zdraví, ani ten průběh nebyl na nemocnici, ale žádná legrace to nebyla. Tak ať už to vezme nějaký lepší konec. A hodně zdraví všem. ??

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.