Na procházce v Letenských sadech
Úvodní foto: autorka

Na procházce v Letenských sadech

17. 1. 2021

Slunce nepřicházelo, sníh nepadal a já jsem už moc potřebovala pohyb. Vyjela jsem tedy dopoledne na osvědčené místo, na Letnou. Vystoupila jsem u Sparty, abych se podívala na bruslení. Bylo tam několik dětí s rodiči. Pohled na ně, s Pražským hradem v pozadí, mě potěšil. Odtamtud jsem se vracela směrem k Letenskému zámečku, který získal loni novou fasádu, v původní barvě. Jako novorenesanční výletní restaurace byl postaven v roce 1863.

Viděla jsem skupinku cvičících žen, potkávala maminky s dětmi, děti z mateřské školy na vycházce, pejsky s doprovodem. Potěšila mě žluna odpočívající na trávníku, mlsající sýkorka a veverka na stromě.

Dívala jsem se na město pod sebou, krásné i v lednové mlze. Pokračovala jsem k budově bývalého Expa. Prošla jsem platanovou alejí, kterou ráda fotí Martina. Nakonec jsem se zastavila u kostela sv. Klimenta, nejstarší dochované sakrální stavby na území Prahy 7. Hodinová procházka mi udělala velmi dobře.

Budu ráda, projdete-li se se mnou.

 

Foto: autorka

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Praha je pěkná v každé roční době. A když je třeba si vyvětrat hlavu od starostí a problémů, které život přináší, co je lepšího, než pěkná procházka.
Věra Ježková
Děkuji ještě. Bez roušky se tam courat dá. Občas si ji venku nasadím proti mrazu. Ale to se mi zase zamlží brýle, musím je otřít, roušku sundám a je to jak u blbejch na půdě.
Jana Šenbergerová
Teď toho moc nenachodíme, proto se moc ráda procházím aspoň virtuálně a děkuji všem, kteří mi takové procházky umožňují. Navíc mě utvrzují v tom, že je u nás všude krásně, jen je třeba to odhalit a vidět. Dík!
Soňa Prachfeldová
Moc ráda jsem se prošla , díky za pozvání .
Alena Tollarová
Prima tip na výlet. A myslím, že se tam dá courat i bez roušky :)
Daniela Řeřichová
Věro, díky, Praha má své kouzlo v každé době.
Jan Zelenka
Jednou bych chtěl se s tebou projít po Praze. Po místech, která jsem měl rád a která mi zůstala natrvalo v podvědomí.
Věra Ježková
Děkuju za pochvalu. :-)
Jan Zelenka
V této době je každá procházka vítaná. A ty ji umíš i velmi dobře podat a dokumentovat hezkými fotkami. Když vidím pražské fotky, jak od tebe, tak i od jiných íčkařů, pokaždé si připomenu své dlouholeté pražské bydlení.
Dana Puchalská
Napíšu to,co už tady bylo napsáno.. Fotíš náramně o tom není pochyb. Ano,výhled z Letné je krásný.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.