Čas dobrých přání
Foto: autorka

Čas dobrých přání

17. 1. 2021

Zase tu máme první měsíc nového roku. Co nám asi přinese a co odnese? Doufám, že přinese mnoho nového a dobrého. Začne jako první odnášet, to, co nás skoro celý uplynulý rok trápilo a značně omezovalo v našich životech. I když vše nepůjde úplně hladce a podle našich představ, věřím, že postupně přese všechny zmatky nastane obrat ve zlepšení života celé naší společnosti.

Jaký byl pro mě rok 2020? Omezující. Chyběl mi kontakt s lidmi, setkávání, společenské i kulturní vyžití. Chyběly mi naše obecní akce - sportovní hasičské závody, naše tradiční pouť, koncerty a výstavy na zámku a na faře. Chybělo mi sportovní květnové klání mezi jednotlivými kluby v našem kraji. Chybělo mi cvičení naší party v tělocvičně. Chyběla mi  plánovaná dovolená, ze které sešlo. Chybělo mi častější setkávání s rodinou, s přáteli a v neposlední řadě i s přáteli z íčka. 

Co mi rok 2020 přinesl? Mnoho dobrých zážitků z potulování naší krajinou. Daleko větší vnímání přírody, jejích krás, jejích proměn. Vážení si vlastní zahrady, kde se dějí neuvěřitelné věci, ať v rostlinné  či v květinové části. Vnímání vnuček, které se ukázněně učily a byly ve  spojení se svými učiteli přes počítač, nijak neprotestovaly a podřídily se nutnému omezujícímu dění. Větší vnímání mých psích kamarádek na toulkách v našem okolí. A že jich bylo. I vyjížďky po Českém středohoří, výstupy na mírné či strmější kopečky. Zavolání si s kamarádkami, co je nového a těšení se na příští setkání.Také mi volné chvíle dost vyplňoval kontakt s naším milým íčkem. Také mi uplynulý rok 2020 přinesl pokoru. Připomenutí, že  normální všední  život není jen tak samozřejmý, že je občas nutné se smířit s něčím, co není zrovna příjemné, ale je to nutné a nezbytné. Také utvrzení se v tom, že rodina a přátelství je to nejcennější bohatství, co člověk má a měl by si těchto vzácných darů vážit.

Co ten  nový rok 2021 přinese? V první řadě pevně doufám, že pevné zdraví pro nás pro všechny a postupné obnovování všeho, co nás těší a co jsme byli nuceni omezit.  Zase nás budou provázet různé výkyvy, déšť, sníh, vichry, sucho i  rozbouřené potůčky a řeky, ale vždy nám nad hlavou vyjde slunce a vlídně nás osuší i zahřeje. Přinese nám opět setkávání s přáteli, věnování se zálibám, cestování, sportu. Zase budeme moci být s lidmi, neboť bez nich to není ono. Člověk člověka potřebuje.

Přeji nám všem, tento rok 2021 si  užít naplno ve zdraví a pohodě  a býti i nadále vděčni za dary, které na naší životní cestě dostáváme. Zacházejme s nimi, jak nejlépe umíme, vše je jednou poprvé a jednou naposled. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Václav Soukup
Ty slova o pokoře, rodině a přátelství by se měla " vytesat " do kamene !
Alena Tollarová
Krásný a zdravý rok 2021! Třeba se někde v kopečcích potkáme :)
Marie Faldynová
Hezké myšlenky a krásné fotky! Každá situace nám něco dá.
Jan Zelenka
Moc pěkně jsi to, Soňo, napsala. Já tak optimistický sice nejsem, ale snažím se realitu vnímat a přizpůsobit se jí. Mnohdy to jde ale ztuha. Ze současné situace se budeme ještě dlouho vzpamatovávat. Jak po stránce zdravotní, tak i ekonomické. Ale jak píšeš, vnímejme i drobné radosti, to slunce jednou z mraků vykoukne.
Libor Farský
Opět krásné, jako vždy !
Zuzana Pivcová
Ano, vnímavá Soňa jako pokaždé. Hlavně buďme opravdu vděčni za dary, které od života a do života dostáváme. Děkuji.
Soňa Prachfeldová
Moc vám všem děkuji za milá slova a věřím v brzké setkání.
Marie Měchurová
Hezké zamyšlení a taky moc hezké fotky. Třeba se nám to podaří někde se potkat.
Irena Mertová
Hezké fotky, na jaro se těším, moc!
ivana kosťunová
víc k tomu nemám co dodat - kéž bych to uměla takhle shrnout ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%