Čas dobrých přání
Foto: autorka

Čas dobrých přání

17. 1. 2021

Zase tu máme první měsíc nového roku. Co nám asi přinese a co odnese? Doufám, že přinese mnoho nového a dobrého. Začne jako první odnášet, to, co nás skoro celý uplynulý rok trápilo a značně omezovalo v našich životech. I když vše nepůjde úplně hladce a podle našich představ, věřím, že postupně přese všechny zmatky nastane obrat ve zlepšení života celé naší společnosti.

Jaký byl pro mě rok 2020? Omezující. Chyběl mi kontakt s lidmi, setkávání, společenské i kulturní vyžití. Chyběly mi naše obecní akce - sportovní hasičské závody, naše tradiční pouť, koncerty a výstavy na zámku a na faře. Chybělo mi sportovní květnové klání mezi jednotlivými kluby v našem kraji. Chybělo mi cvičení naší party v tělocvičně. Chyběla mi  plánovaná dovolená, ze které sešlo. Chybělo mi častější setkávání s rodinou, s přáteli a v neposlední řadě i s přáteli z íčka. 

Co mi rok 2020 přinesl? Mnoho dobrých zážitků z potulování naší krajinou. Daleko větší vnímání přírody, jejích krás, jejích proměn. Vážení si vlastní zahrady, kde se dějí neuvěřitelné věci, ať v rostlinné  či v květinové části. Vnímání vnuček, které se ukázněně učily a byly ve  spojení se svými učiteli přes počítač, nijak neprotestovaly a podřídily se nutnému omezujícímu dění. Větší vnímání mých psích kamarádek na toulkách v našem okolí. A že jich bylo. I vyjížďky po Českém středohoří, výstupy na mírné či strmější kopečky. Zavolání si s kamarádkami, co je nového a těšení se na příští setkání.Také mi volné chvíle dost vyplňoval kontakt s naším milým íčkem. Také mi uplynulý rok 2020 přinesl pokoru. Připomenutí, že  normální všední  život není jen tak samozřejmý, že je občas nutné se smířit s něčím, co není zrovna příjemné, ale je to nutné a nezbytné. Také utvrzení se v tom, že rodina a přátelství je to nejcennější bohatství, co člověk má a měl by si těchto vzácných darů vážit.

Co ten  nový rok 2021 přinese? V první řadě pevně doufám, že pevné zdraví pro nás pro všechny a postupné obnovování všeho, co nás těší a co jsme byli nuceni omezit.  Zase nás budou provázet různé výkyvy, déšť, sníh, vichry, sucho i  rozbouřené potůčky a řeky, ale vždy nám nad hlavou vyjde slunce a vlídně nás osuší i zahřeje. Přinese nám opět setkávání s přáteli, věnování se zálibám, cestování, sportu. Zase budeme moci být s lidmi, neboť bez nich to není ono. Člověk člověka potřebuje.

Přeji nám všem, tento rok 2021 si  užít naplno ve zdraví a pohodě  a býti i nadále vděčni za dary, které na naší životní cestě dostáváme. Zacházejme s nimi, jak nejlépe umíme, vše je jednou poprvé a jednou naposled. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Moc dobře, Soňo, napsáno ! :-))
Věra Ježková
Soni, tvé zamyšlení se mi líbí. Mně už nový rok přinesl. To by mohlo stačit. Hezké fotky.
Anna Potůčková
Soni díky za krásný článek. Tvoje vize do tohoto současného roku by se mně moc líbila. Nezbývá, než popřát aby všechno to co zminuješ vyšlo a na konci roku bychom všichni mohli dopsat slovo: SPLNĚNO

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.