V Česku jako na Orwellově farmě. Čínský vir prověřuje nejen naši imunitu, ale i charaktery
Orwellova prasata. FOTO: pixabay

V Česku jako na Orwellově farmě. Čínský vir prověřuje nejen naši imunitu, ale i charaktery

26. 1. 2021

Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější. Toto přikázání z Orwellovy Farmy zvířat hezky sedí na počínání současných papalášů, kteří v době nouzového stavu káží vodu, ale tajně pijí víno v zavřené, pardon, pro ně otevřené restauraci.

První místopředseda Hnutí ANO Jaroslav Faltýnek s ministrem zdravotnictví za Hnutí ANO Romanem Prymulou domlouvají s dalšími kumpány kšefty v podniku pro lobbisty v době nouzového stavu. A teď si na narozeninové párty bývalého poslance a socanského kmotra Petra Bendy ťukají na zdraví bývalý premiér Jiří Paroubek s bývalým policejním prezidentem Vladislavem Husákem, bývalým českým hokejovým reprezentantem a současným "ministrem sportu" Milanem Hniličkou a dalšími pohlaváry.

Na druhou stranu ve stejný den se dozvídáme, že majitel ústecké restaurace Veranda Radek Žďárecký byl odveden policí v potech a skončil v cele předběžného zadržení poté, co se připojil k výzvě iniciativy Chcípl PES a otevřel svou restauraci ve snaze zachránit svou živnost.

Nedivím se restauratérům, kuchařům, číšníkům, provozovatelům lanovek a vleků, majitelům malých obchůdků, že už mají veškerých vládních opatření po krk. PES už pár měsíců štěká o sto šest, ale vyvolení si hůl najdou..

Jak může Hnilička vyjednávat pro tisíce profesionálních sportovců a statisíce amatérských sportovních nadšenců zmírnění opatření, když sám se chová slušně řečeno nesportovně? Může vysoce postavený policejní úředník dávat rozkaz svým podřízeným, aby vyháněli hosty z tajně otevřených restaurací a sám si hodovat ve společnosti politické a byznysové smetánky?

Podobně je to s očkováním. Já, více než sedmdesátník, si budu muset na vakcínu ještě pár měsíců počkat, ale o dvacet či třicet let mladší lidé už naočkovaní jsou. Jenom proto, že mají funkci, známé jméno nebo dobré známé. A ty si, obyčejný smrtelníku, klidně pojdi!

A pak, že v Česku v době nouze chcípl pes. Kdepak, o zábavu se nám starají naši novodobí papaláši. Kdo ví, čeho se ještě dočkáme.

Každopádně čínský vir pořádně prověřuje nejen naši imunitu, ale i naše charaktery.

 

glosa koronavirus politika
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Oprava: Každý člověk DOSTAL život do své moci.........
Jitka Caklová
Každý člověk má svůj život ve své moci, bohužel, mnoho lidí to neví. Tak dlouho se nechali vézt na vlně slibovaného blahobytu a nepochopili, že pomoc je v jejich, ať už pravé, nebo levé, natažené ruce.
Vladimír Mrázek
Jak pravila hospodyně Pierceová panu Poirotovi v jedné epizodě seriálu: Číst všechny ty nesmysly v novinách, to aby se jeden dal na pití.
Danka Rotyková
Paní Hano Ř., díky za Vaše příspěvky, které jsou dle mého soudu správné. Škoda, že jsou lidé takoví, rádi podněcují doměnky, což často vede k naprosto mylným představám.
Hana Řezáčová
Ad 15:33 : Četla jsem v ČT doporučení mluvčí resortu zdravotnictví ohledně očkování , které uvedla na Twitteru, či kde... Podle mne to nebylo napsáno správně, jednotlivé řádky si odporovaly - bylo tam "přerušit očkování" a ve druhém či třetím řádku "utlumit", nedávala ta zpráva podle mne smysl (přerušit a utlumit, to si odporuje, ta slova nemají stejný význam). Ministr Blatný pak při dotazu redaktorů mluvil o možném útlumu očkování, vzhledem k nedostatku vakcín ... Vznikl kvůli tomu zbytečný zmatek - ČT má z toho program na celý den :-)
Dana Divišová
Pane Petře, lepší neposlouchat a nečíst. Jeden odborník prohlásí , že je nutné podat druhou vakcínu do 28 dnů, jinak nebude vakcína fungovat, druhý odborník řekne, že stačí 42 dnů. Třetí, že vystačíme s jednou dávkou, ochrana jakž, tak. No nic, na mne vyjde asi v červenci Sputnik.
Petr Dvořák
Zpráva z tisku“ Obě delegace pak položily věnce na hrob . . . .“ eh . . . . co to říkám. Takto je to správně: „Zastavte očkování první dávkou i rezervace, doporučuje ministerstvo. Dnes 14:18 Novinky, ČTK. Ministerstvo zdravotnictví doporučilo přerušit očkování 1. dávkou vakcín. Měly by podle něj být rovněž zastaveny rezervace termínů na očkování, uvedla ve středu mluvčí resortu Barbora Peterová.“
Jitka Caklová
"Přesto všechno se z koronaviru dělá apokalyptická nákaza. Lidem a médiím je jedno, že už teď, na základě statistických údajů, analýz a kauzalit jednotlivých případů Covid 19 i bez kvalitní vakcinace nikdy nemůže přeskočit na žebříčku největších zabijáků nemoci srdce a cév, rakovinu, mozkové příhody, cukrovku,.. A tím spíš se člověk musí „smát“ když pak vidí narvaná nákupní centra lidí s rouškami, kteří před sebou tlačí plné nákupní košíky slazených nápojů a uzenin. Kdyby to čelní představitelé s našim zdravím mysleli vážně, tak zavedou 500 % daň na bílý cukr (obdobně jako v Polsku) a za vybrané peníze začnou sázet stromy." Jen jiný úhel pohledu k malé poznámce: Vím, jak je technologicky, ale hlavně finančně náročné bělení a další úprava cukru a právě proto, že autor dopisu sladí řepným surovým cukrem se zbytky melasy, napsal, to co napsal. Nic se nemusí obracet vzhůru nohama, dnes už je všechno úplně jinak a jaké to bylo v minulosti, kterou pamatujeme, to už se nevrátí.
Hana Řezáčová
16:25 Jak se dá vše obrátit vzhůru nohama! Nebudu se více k dopisu, který MUDr. Hnízdil obdržel a dal na svůj blog, vyjadřovat, jen si neodpustím malou poznámku k malému odstavečku z dopisu: Kdyby tak autor nevaroval před "bílým cukrem" a občas si sám nějaký dopřál, tak by jistě nenapsal co napsal - k dobré funkci mozku je cukr zapotřebí, prostě mozek v podstatě "jede" na cukr, má-li ho nedostatek, strádá ...
Jitka Caklová
https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=38727

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.