Brýle nejsou nepřítel. Naopak, staly se módním doplňkem
Ilustrační foto:pixabay.com a ingimage.com

Brýle nejsou nepřítel. Naopak, staly se módním doplňkem

5. 2. 2021

Pryč je doba, kdy žena v brýlích byla považována za starou, nudnou paní. Brýle bývaly považovány za nepříjemnou nutnost. Nyní se však staly módním doplňkem a každá dáma si může vybrat takové, které jí sluší.

Existují dokonce případy, kdy ženy slyší ze svého okolí, že s brýlemi vypadají lépe než bez nich. Pro některé extravagantní dámy se výrazné, neobvyklé brýle staly přímo jejich poznávacím znamením.

Jiné ženy raději volí model nenápadný, praktický. Faktem však je, že výběr obrouček dioptrických brýlí je tak obrovský, že si musí vybrat každá žena. Chce to samozřejmě jen čas, odhodlání obejít různé prodejny a nenechat si vnutit první obroučky v nejbližší optice. Limitem jsou pak samozřejmě i finance, protože některé brýle mohou přijít na dost vysoké nemilé částky.

Na druhé straně, mnozí lidé jsou ochotni právě do brýlí investovat, protože dobře vědí, že pokud s nimi chtějí žít v přátelství, musí jim dobře padnout. Tlačící nebo z nosu neustále sklouzávající brýle sice mohou být zajímavým módním doplňkem, ale soužití s nimi je mizerné.

Některé dámy vyššího věku se bojí vybrat si brýle výrazné, případně barevné. Je to škoda, protože právě takové velmi často dovedou z šedé myšky udělat zajímavou osobnost. A nikde není řečeno, že člověk musí mít brýle jen jedny a nosit na každou příležitost stejné.

Tady je malá inspirace, že se ani starší ženy nemusejí bát trošku si v tomto směru zaexperimentovat.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Mirka Nová
Brýle rozhodně nejsou nepřítel. Nosím dioptrické brýle na čtení od dětství. Teď v dospělosti si pořizuji různé styly na internetových stránkách https://www.hotovebryle.cz/, aby se hodily k mým outfitům. Pro mě nejsou jen nutností, ale i způsobem, jak vyjádřit svou osobnost. A co víc, díky svým brýlím se cítím sebevědomější a stylově.
Věra Ježková
Ilonko, já jsem z nich měla v 15 letech mindrák, spolužáci mi je „dávali sežrat“. Ta Naďa mi dost pomohla. Smířila jsem se s nimi až o něco později. Jak je vnímaly ženy, samozřejmě nevím.
Ilona Erika Kolář
Přesně takové články už vycházely za mých mladých let a jako příklad se uváděla Naďa Urbánková. Mě by zajímalo, v které době se ženy v brýlích považovaly za šedé myšky, protože já si to nepamatuji.
Věra Ježková
Brýle se už dávno staly součástí mé osobnosti. Proto jsem si nenechala při operaci katarakty odstranit všechny dioptrie. Nešetřím na nich – mám multifokální, samozabarvovací, odlehčená skla. Mít brýle pouze jedny je poněkud riskantní – co když se rozbijí?
Marta Novotná
Bez brýlí si už dnes připadám neoblečená :-), nosím je od mládí a první po čem zašátrám na nočním stolku po probuzení jsou brýle. Bez nich jsem slepá jak patrona. Vždycky mám jedny náhradní , protože bez nich to prostě nejde. Nové jsou vždycky velkým zásahem do financí, nové boty oželím, ale brýle oželet nelze. S respirátorem se občas hádají, ale není jiné cesty. :-)
Lenka Kočandrlová
Po dětech se mi zkazily oči na dálku,opatřila jsem si brýle,tehdy dosti drahé,a používala je hlavně do kina,na řízení auta,tam,kde jsem potřebovala lépe vidět v místnosti,jinak ne. Postupem času se mi zrak vylepšil asi stářím,že na dálku vidím i bez brýlí,čtu taky bez brýlí a snad jen hodně malinká písmenka (na výrobcích v obchodě) už nepřečtu.Brýle tedy zatím nepotřebuji,doufám,že to bez nich dám i v budoucnosti,protože nesnáším mít něco na obličeji delší dobu,nevydržím ani se slunečními,tlačí mě to do nosu a do uší a vůbec mi překážejí.
Helena Jelínková
Od dětství nosím brýle na dálku. Dost jsem za ně styděla. Ale jak píše paní J. Hašková, vděčím N. Urbánkové, že je učinila populární. Od té doby je nosím ráda. Mám brýlí víc jako náhradní. A jak píše paní V. Dejmková také bych potřebovala ke kadeřnici nechat se ostříhat. Zatím to nejde. Čekám až se kadeřnictví otevře.
Vladislava Dejmková
Copak brýle, na to jsem už přišla dávno, že mi sluší. Ale teď bych k nim potřebovala ostříhat svou hřívu, abych vypadala slušněji.
ivana kosťunová
Za brýle jsem se dlouho styděla a odmítala je nosit, ale už jsem jim přišla na chuť a užívám si možnost měnit typy brýlí s různými obroučkami.
Danka Rotyková
I já musím nosit brýle, což mi teď s rouškou vadí. Mám vždy dvoje, jak čtecí, tak na dálku, navíc jsem loni investovala do samozabarvovacích, které si venku nemohu vynachválit. Dříve jsem měla sluneční dioptrické, ale pokud sluníčko nesvítilo, byly příliš tmavé. O tom, že je to doplněk, uvažuji také, ale důležitější je pro mne kvalita, cena a můj osobní pocit, že mi sluší. Nejraději bych ale nenosila žádné. Dokonce jsem se zajímala o operaci, ale pan doktor mi vysvětlil, že dnešní jednoduché operativní zákroky nejsou pro moji vadu vhodné. Takže i to je důvod, proč na brýlích nešetřím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%