Modrobílá poezie
Malý kousek štěstí Foto autorka

Modrobílá poezie

15. 2. 2021

Cestujeme do všech koutů světa. Obdivujeme vrcholky velehor, nasloucháme šumění moře, nahlížíme do tajů exotické přírody, ukládáme do paměti mnoho vjemů a prožitků.

A pak se vrátíme tam, kde jsou naše stopy, kde máme své kořeny,  své lásky a bolesti, kde se cítíme v bezpečí. To je náš domov.

Ten můj zúžený na pravý břeh Vltavy, kde padesát let žiji mezi Mánesovým a Jiráskovým mostem. Vydávám se i dál do české krajiny, pokorně naslouchám vzkazu předků a děkuji.

I v pátek 12. února, kdy se  ostrov Kampa vnořil do tiché krásy. Od roku 1169 se mnohé změnilo, ale  prostor pro fascinaci přírodou a lidským umem zůstává napořád.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Tak si tak brouzdám po íčku a ejhle - Praha v bílém - moc pěkná. A za chvíli tu bude zase. Snad se mi podaří podobná procházka bílou Prahou letos. Dlouho už jsem v Praze v zimě nebyla. Děkuji za pěknou podívanou.
Jaroslava Handlová
Nádherné. Praze to moc sluší v té modrobílé kráse. Ráda jsem se díky Vám prošla známými místy.
Hana Rypáčková
Krásná zasněžená Praha...
Daniela Řeřichová
Milé moje spřízněné duše. Děkuji za hezké vzkazy. I vy máte svůj domov ve svém srdci.
Anna Potůčková
Danielko, moc krásné fotky. Prahu mám daleko, tak aspon ji vidím na krásných zimních fotkách.
Soňa Prachfeldová
Krásné vyznání, ano i když se toulame v životě různě, každý myslím má svůj kout, kde zůstává, nebo se často vrací. Je to jeho nedílnou součástí. Praha je nádherná.
Eliška Murasová
Danielo, krásné vyznání. Modrobílá místa nádherně nafocena, děkuji !
Hana Polednová
Danielko, opět nádhera. Přesně tak to cítím. Prahu miluji, i když v létě utíkám na venkov, ráda se do ní vracím. Nádherně jí to sluší v té modrobílé, jak píše i Martina.
Martina Růžičková
Danielo, Praze to v modrobílém na vašich fotkách náramně sluší! Děkuji za krásnou podívanou i vaše vyznání lásky k domovu. Narodila jsem se na pražské Štvanici a celý život v Praze bydlím. I když z ní ráda prchám do přírody, neumím si bez ní svůj život představit.
Helena Přibilová
Paní Danielo, slovy jste vyjádřila přesně to, co cítím i já. Ať už se ocitneme kdekoli ve světě, zažíváme krásu mnoha jiných zemí, vždy máme potřebu vracet se do míst, kde máme svůj domov, své kořeny. V některých předchozích komentářích jsem se zmínila, že mým domovem je jižní Morava, kde jsem se narodila, prožila své dětství a mladá léta. Ale již třicet let za svůj domov považuji i Prahu, která je pro mě jednoznačně nejkrásnější metropolí na světě. Pokaždé když se zatoulám do míst, která jste tak krásně zachytila na svých fotografiích, si říkám, jaké mám štěstí, že žiji v tak nádherném městě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.