Příběh na 50 slov: Rukavice
Úvodní foto: autorka

Příběh na 50 slov: Rukavice

21. 2. 2021

Nosím je nerada. Nepoužívám je na domácí práce. Omezují mě, berou mi cit v rukou. V mrazech jsem je přesto nosila. Tuto zimu jsem je zrušila úplně. Proti mrazu si nasazuji roušku. Kvůli mlžícím se brýlím ji snímám, brýle otírám. Smrkám. Oblékat a svlékat si rukavice by už bylo moc. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Rukavice musím nosit,jinak mi je zima na celé tělo.Při práci je nepoužívám,hodně si mažu ruce krémem.
Věra Ježková
Děkuju. :-)
Naděžda Špásová
Rukavice nosím jen sporadicky. Mám jen látkové od Vietnamců. Nijak moc je neřeším. :-)
Soňa Prachfeldová
Nosím rukavice, někdy je mám v bundě a ruce v kapsách. Nebo navleknutou jen levou, kterou držím obojek i při focení pravou bez rukavice, abych měla větší cit. V létě rukavice nosím častěji než v zimě. Tedy pracovní na zahradě. Dobrý námět.
Eva Braunová
Bez rukavic ani ránu.Mám kožených a pletených několik i různé barvy.Nosím rukavice kožené bez vložky už i na podzim a jsou to takové dírkované jako do auta jestli je znáte. Moje maminka nosila i si je sama háčkovala a pletla rukavičky lehounké,dírkované.Je to vidět i v některých filmech 50.a ještě asi 60.léta.Později si pamatuji jak si v těch rukavičkách navlíkala punčochy,aby si je nepotrhala. Ještě používám rukavice na zahradě a bez nich to taky neumím.
Věra Ježková
Děkuji vám dalším. Jsem velmi mile překvapena tak početným ohlasem. Evidentně je to téma zajímající „obě strany“. :-)
Elena Valeriánová
Nosím rukavice zakoupené v obchodě u Vietnamců. Dřív byly za 15,-- Kč! Ty poslední, co jsem si koupila před Vánocemi už stály 45,-- Kč! Ja v nich i fotím. Věrko, málo slov a přesto výstižně popsané. Jsi šikulka.
Eliška Murasová
Br, jen ta představa, že bych rukavice zapomněla doma, mě děsí. Sundám, fotím, každou chvíli v kapse kontroluju, zda jsem neztratila. Mám u sebe dvoje, ty druhé super teplé vlněnky.
Anna Potůčková
Rukavice nosím také nerada. Neumím v nich ani pracovat, vadí mně
Jana Šenbergerová
Také nosím rukavice nerada z podobných důvodů. Letos jsem si je několikrát vzala, protože mi mrzly ruce, ve kterých jsem nesla tašku s nákupem. Pěkně jsi problematiku rukavic vyjádřila málo slovy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%