Příští premiér? Po povolebním patu prezident prosadí Prymulu. Pak přijde pořádné peklo
Příští premiér zase bez roušky. FOTO: FTV Prima, licence CC BY 3.0, wikimedia.org

Příští premiér? Po povolebním patu prezident prosadí Prymulu. Pak přijde pořádné peklo

1. 3. 2021

Průser. PES prozrazuje příšerné predikce. Pandemie poráží pány, paničky, potěr. Pět posledních postelí pro pomoc postiženým. Pak přichází poslední pomazání, pláč pozůstalých, parte.

Premiér panikaří. Píárista Prchal pozitivní, proslov připravuje při polední pauze. Premiér prosí poslance: „Předkládáme pandemický plán plný přijatelných pokynů. Podruhé pěkně prosím, poskytnětě plánu podporu. Pandemiju porazíme.“

Poslance poté přemlouvá premiérův poradce Prymula. „Páni poslanci, paní poslankyně, postrádám pochopení pro premiéra. Pandemie povraždí půlku Prahy, Plzeň, Pardubice, Přelouč… Přece premiéra podpoříte," požaduje Prymula po poslancích. Pak půjde pít pivo pod pláštíkem pracovní porady.

Poslanci poslouchají premiérovy prosby, Prymulovy pindy. Posléze panu premiérovi provokativně podávají prostředníček. Piráti pociťují příležitost. Příštím premiérem Pirát? Parádní představa. Pakliže prezident pirátského premianta pověří…

Prezident pozoruje pana premiéra prostřednictvím PC. „Pindá ptákoviny, posera. Proč pořád pobrekává? Premiérem pověřím Prymulu. Prozradím plán Putinovi.“ Pak poraněným pařátem přitáhne posledního panáka před pusu. Poslední půlrok pije pálenku poslanou PPL putinovskými podržtašky. Pálenka prezidentovi pomáhá pronášet pekelná poselství. Příklad? „Parchanty pisálky příště pověsíme! Povaleči, píší pitomosti.“ Prezident prý pohasíná. Po pravdě? Planý poplach.

                                                                                         -----

Prymula pokorně přešlapuje před prezidentovým pokojíkem. Přemýšlí: „Pověří prezident Prymulku premiérem? Přitečou penízky, Prymulka pořebuje penízky, Prymulka pomazlí penízky…“

Přichází prezident.

„Pane prezidente, při představě přijmutí postu premiéra prochází Prymulovou palicí prima pocit," poklonkuje plukovník Prymula.

„Počkej Prymulo, pěkně po pořádku. Potřebujeme pořádně probrat povolební plán. Pokud pitomci připustí povolební pat, premiérování převezmeš. Přitom prohlásíš: „Přísáhám panu prezidentovi poslušnost.“

„Přijímám, pane prezidente!“

                                                                                -----

Podzim. Přituhuje. Předvolební průzkumy předpovídají poslednímu premiérovi porážku. Piráti plánují převrat – popravu pravice, pěrestojku po pirátsku. Prezident pookřeje, přesně podle předpovědi - povolební pat. Prymula připravuje první premiérský proslov.

Pandemie pořád přidává plyn. Půlka Prahy, Plzeň, Pardubice, Přelouč pozitivní.

Proboha, pohroma, Pfizer přestává působit! Proočkovaní prezident, premiér, Prymula pociťují plicní problémy. Panika, pohotovost, první pomoc. Pozdě…

Poučení? Pýcha předchází pád. Po politickém pletichaření přichází peklo.

 

koronavirus politika zdraví
Hodnocení:
(3.7 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
P = perfektní písmeno pro psaní ptákovin. Pozůstalí pohřbí pana Prymulu poraženého pandemií.
Antonín Vácha
Prymula skončil jako ministr kvůli tomu, že byl v době nouzového stavu ve vyšehradské restauraci. Nedávno skončil jako poradce premiéra za to, že se v nouzovém stavu zúčastnil fotbalového zápasu na Slavii. Po tomto vyhazovu veřejně prohlásil, že potřetí už zádnou funkci nevezme. A dnes se stal poradcem Zemana. Je to pašák! Tady je o něm více: https://www.nfpk.cz/p/roman-prymula-a-jeho-pratele-rusko-cina-zeman-rittig-podola
Jitka Caklová
...., protože k tomu, aby mu to vadilo, nemá důvod.
Jitka Caklová
A věřili byste, že ubožák, který sám sebe nikdy nestaví do role nadčlověka, umí být ve své podstatě šťastný? A vůbec mu nevadí, že ho někdo lituje, protože k tomu nemá důvod :-)
Olga Škopánová
Od pana Váchy jsem četla pouze tento jeden článek ale myslím, že je vtipně napsaný a vystihuje situaci.
Ladislava Mikendova
K takovým výrokům se uchýlí jen ubožák. A nebo si myslí, že lidé vyššího věku nemají vlastní úsudek ? A těch,kteří s ním sympatizují je mi líto.
Antonín Nebuželský
Milan Pepo. Podobně to mám já. Dokonce jsem psal panu Váchovi aby tenhle pohodový koutek nezapleveloval politikou, leč marně. A jak vidíte, má tu i několik příznivců. Tak i půjdeme my.
Vladimír Mrázek
To je opravdu síla,jakou ubohost zase pan Vácha zplodil.Nic proti věcné kritice veřejně známých osob, ale obsahem jeho pokleslých článků je zášť, osobní nenávist, vulgární invektivy a absence elementární slušnosti. I tyto články, bohužel, nacházejí své vděčné čtenáře.
Květa Sukupova
Tento čloívěk? NIKDY....je to jen žvanil, nedůstojný člověk.Primula né.
Marie Měchurová
Parádní, prima, pravdivé ....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.