Když si muž myslí, že nabral druhý dech
Ilustrační foto: Pexels

Když si muž myslí, že nabral druhý dech

20. 3. 2021

Nemusím chodit daleko, stačí si otevřít internet a bez dlouhého hledání objevím články o starších mužích, kteří si na stará kolena domů přivedli mladou ženu. Mnoho podobně věkově rozdílných párů tvrdí, že jejich soužití je založeno na lásce. Asi je to někdy pravda.

Přiznám se, že je mi opravdu hodně jedno, zda ta či ona letitá celebrita, ať mužského nebo ženského pohlaví, se dá dohromady s o hodně mladší osobou opačného, nebo stejného pohlaví. Jak jsem stačila zaznamenat, předpokládám, že většinou se jedná o staršího muže, nikoliv opačně. I když i takové případy se najdou. V našem českém prostředí asi nejznámější starší muži s mladšími ženami jsou Karel Gott, Karel Šíp, Otakar Vávra. I ve světě bychom našli věkové rozdíly. Herec Harrison Ford žije s kolegyní o 22 let mladší, Michael Douglas má doma ženu od 25 let mladší.

Nechci se šťourat v životě potomků těchto párů, kteří v drtivě většině svého otce neuvidí na maturitním plese, nebo na své svatbě. Nechci se zabývat úvahami, že mladší žena u staršího muže hledá zralost, nové životní zkušenosti, nezávislost, potřebu ochrany, respekt, životní energii. Ani nechci rozvíjet teorie, že mladé ženy v náručí starších mužů jsou často kvalifikovány jako zlatokopky. Do mysli těch ani oněch nikdo nevidí, skutečné důvody jsou věcí jen samotných aktérů takovýchto vztahů.

Ať jsem pátrala, jak jsem pátrala, nikde jsem nenašla článek o mladici, která se zamilovala do seniora, jenž se živí jako instalatér, kominík, učitel na základní škole nebo strojvedoucí. Že by tyto a jiné „obyčejné“ profese nebyly tak atraktivní? Nebo je to skutečností, do které platové třídy jsou pracovníci těchto profesí zařazeni? Nevím, neznám, proto nemohu hodnotit, posoudit, analyzovat. Mohu se jen domnívat, a o moje myšlenky na toto téma určitě nikdo nestojí. Nechám na každém, kdož se tímto tématem bude chtít zabývat.

Vyprávěla mi známá, že v jejich domě bydlí šedesátiletý bývalý úředník nějaké státní instituce. Někde na rodinné dovolené u moře se zadíval do paní o 29 let mladší, ucítil druhou mízu, se zbytky svého šarmu onu ženu obloudil, rozvedl se, bývalá manželka se odstěhovala a jemu zůstal dvoupokojový byt. Dlouho sám nezůstal, mladá paní se nastěhovala a prý se děly věci. Vyměnila nábytek, oblečení svého milého obměnila za mladistvější, dvojice záhy koupila nové auto. Znovuzrozený muž s manželem mé známé chodíval do hospody. V počátcích svého nového života si prý lebedil, postupem času však jeho návštěvy v lokále slábly, vytrácela se i chuť k životu. Přidaly se problémy, i zdravotní, se kterými si mladá paní nejenže nevěděla rady, ale neprojevovala zájem, podporu, účast, o ochotě prý ani nemluvě.

Když začala být delší absence muže u stolu štamgastů v hospodě podezřelá, manžel mé známé se začal zajímat, proč. Po zazvonění u dveří bytu svého spolubydlícího otevřela neumytá troska, šourající se po neuklizeném bytě s haldou špinavého nádobí ve dřezu. Prý se mu před časem udělalo špatně, začalo ho bolet na hrudi, brnět levá ruka, pociťoval úzkost, lapal po dechu. Nová žena mu koupila paralen, „naordinovala“ vzít vždy, když mu nebude dobře. Jak se vytrácela mužova energie, chuť vycházet z domu, neochota poslouchat monology o televizních pořadech a mizející aktivita v ložnici, došlo i na hádky. Vyvrcholení se odehrálo v nemocnici, kde muže po několika dnech dali dohromady.

Vrátil se už do prázdného bytu. Jak je manžel mé známé známý, že pro ostřejší slovo nejde daleko, této pověsti dostál i na návštěvě zbědovaného souseda: „Ty vole, když si chceš jako dědek užít, tak nehledej mladou blondýnu s dlouhejma nohama, ale ženskou, která rozezná první příznaky infarktu, umí dát první pomoc a ví, kam má zavolat!“

Muž na radu svého kamaráda nedal, další ženu do svého života už nepustil a na první tlačítko rychlé volby svého telefonu si zadal záchranku.

Můj příběh vztahy a sex
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(4.7 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Jak je ten život pestrý. Potkávám paní, o několik let starší než jsem já. Vystřídala několik šéfů, pár šéfů se vystřídalo na ní, no a co? Manžel se až jako poslední dozvěděl, že vychovává a živí kukaččí dítě, no a co? Dítěti je úplně jedno, kdo ho zplodil. Otec jen jeden a dál spolu žijí šťastně. Dnes, na stará kolena, jsou vzorem šťastného manželství.
Martin Vrba
Paní Zdeno Jírová, když se vám utrhne ucho od hrnce, tak si také koupíte nový hrnec, tedy když na něj budete mít, a nebudete si hledat nějaký přiměřeně starý k tomu rozbitému ve sběrném dvoře. :)
Zdenka Jírová
Pokud jsem občas slyšela nebo četla, nerovnost věku partnerů není jen výsadou starších mužů a mladých dívek, znám několik veřejně známých žen, které si i v pozdeším věku našly "zajíčka", dokonce opakovaně - např. Lucie Bílá, paní Brzobohatá- Gregorová, žena Felixe Slováčka atd. U všech to samozřejmě byla velká láska, ale většinou dost krátká. Já osobně pro velký věkový rozdíl neholduji v žádném z těchto příkladů.
Martin Vrba
Pane Zelenka, když mi bylo asi 20, tak jsem se přes jídelníček na telefonu* seznámil se třemi děvčaty a dal si s nimi rande a vzal jsem tedy ještě dva kamarády. Vzali jsme je do embéčka a vyrazili společně do přírody někam za Prahu. Na mne vyšla automaticky na mých 193 ta největší, byla i nejhezčí, ale při debatě jsem zjistil, že si myslí, že slovo distribuce je sprosté, zdála se mi tedy pro mne moc hloupá a já ji z radovánek v trávě vynechal. Tak jsem se choval poměrně dlouho, až jsem potkal asi v 25 velice inteligentní a krásnou ženu a pro ni jsem byl za blbce zase já. Od té doby lituji všechny ženy, ke kterým jsem se ve své povýšenosti choval neuctivě. A sebe dodatečně lituji, že jsem si s nimi nic neužil, měl bych nyní na co v důchodu vzpomínat. :) Až se podruhé narodím, tak budu na druhých lidech vždy obdivovat jejich klady a drobné nedostatky přehlížet. Budu doufat, že oni se tak budou chovat stejně i ke mně, snad bude svět o kapánek vlídnější. A ještě k těm celebritám, když se po revoluci vrátila jedna kamarádka ze ZDŠ se svým mužem - Němcem, tak mi vyprávěla, že její manžel je spolumajitelem nějakého časopisu v Německu, který se zabývá sledováním těch celebrit. Já jsem se jí tehdy vysmál, že s tím tady neuspěje, že naši lidé jsou inteligentní a že takové drby nebudou číst, že u nás stojí lidé ve čtvrtek fronty na opravdové a hodnotné knížky. Jo – hrozně jsem se mýlil.:) * Ten jídelníček: To bylo telefonní číslo, kde z automatu – z magnetofonu běžely různé recepty na vaření a nějakým nedopatřením (?) tam někdy stačilo vykřiknout své telefonní číslo, nebo zaslechnout jiné od někoho jiného a pak si ti dva zavolali a domluvili si rande na odpoledne.
Jan Zelenka
Příběhy celebrit mě nebaví číst. Trapně exhibují na sociálních sítích, potřebují ke svému životu se neustále zviditelňovat. A když už ani to nestačí, tak se svlékají a vystrkují zadek a prsa. . Fakem je, že jsou to skoro ve všech případech ženy. nedávno jsem dostal mail, kde reportér zpovídá naše ženské "celebrity" a dává jim otázky z poměrně nedávné historie. Nebudu jmenovat, jsou to velmi známá jména hereček a zpěvaček. Jejich neznalost je až úděsná. Inteligence vesměs nulová. V hlavě totální prázdno, hlavně, že vystrkují umělá prsa a říkají nesmysly. Zaplaťbůh, takové nejsou všechny.
Jitka Caklová
Pane Vrbo, naprosto s Vámi souhlasím. Většina příspěvků je o tom, jestli mladá se starým, dokonce konkretizují, nebo mladý se starou, jak kdo na tom získá, jiný prodělá. O věcech druhých nemám ve zvyku psát/mluvit, neboť jsem jim "u toho nesvítila" a nic o tom nevím. Co jedna paní povídala jsou pro mě Boha pusté drby a když to někomu jde k duhu, tak proč ne. Je to jeho záliba, nic proti tomu nemám, ale názor mohu napsat/vyslovit. Názor není útok a když ho kdokoliv za útok považuje, tak co já s tím? Na tomto portálu 14.dubna budu 7 let a nikdy se mi tu nelíbilo tolik, jako v současné době.
Martin Vrba
Ano, paní Jitko Caklová a paní Jano V.,píšete to správně, diskuzní fóra jsou od toho, aby na nich lidé diskutovali, ale moje zkušenost je taková, že v každém diskuzním webu se najdou jedinci, říkám jim „STRÁŽCI TICHA“, kteří sledují, zda někteří „nemluví“ nějak moc. Oni sami většinou do diskuze nenapíší nic, nebo sem tam utrousí jen jednu holou větu, která nepřekvapí, neurazí a přirovnal bych ji k dietnímu sucharu, ale jsou v pozoru a vyrazí do útoku jako policejní psi, když mají pocit, že někdo si web přivlastnil pro sebe a dokonce nějak poruší v jejich očích konvence té, podle nich, zdravé sterility. :) Znám jeden Web, kde se takových „strážců klidu“ sešla většina a mají rádi ten poklid v diskuzi až natolik, že se pro ně stal charakteristický. Nejraději tam mají prověřené věty, kde si v nich vzájemně všichni přejí už jen k životním jubileím, k výpěstkům v květináčích a je tam zvykem se teprve nejvíce rozpovídat, až když někdo z nich umře - tedy definitivně zmlkne. Tady to snad neplatí, ale i tady jsem narazil na pár „mravokárců“, kde jsem u nich neuspěl se svým humorem, protože oni žijí v domnění, že ke stáří patří vážnost a protože smysl pro humor už neměli ve výbavě od mládí, tak se těšili na stáří – že přijde konečně jejich doba a jsou zklamáni, když je někdo vyvede z omylu, ale jinak to tady dost žije a je tu i dost žen v redakci, které mají překvapivě humor v oblibě a to se málokde vidí. Tak všichni pište a diskutujte, když nic nenapíšete sami, tak se pak nedivte, když „Íčko“ otevřete a je tu „ticho“.
Jitka Caklová
Ano paní Jano V., každý může psát kolik je mu libo. Je to diskuze :-)
Jitka Caklová
Hezká diskuze :-) Také si ráda hraji s češtinou, ale raději píši o sobě. Také jsem neměla ráda, když mi po psaní o druhých zůstával v ruce "Černý petr" a pak jsem měla potřebu to trapně okecávat a opět na úkor druhých. Na youtube jsem se ráda podívala a zavzpomínala na své mládí :-) :-)
Marie 00000
Věkově odpovídající manželka může být někdy zdrojem pekla na zemi. A taková mladá zdravá a věčně usmívající se ženská, která na starého chlapa hledí obdivně, jak na obrázek... no a chlap zblbne. Prostě nedomyslí, že i ta, kterou teď obdivuje, se může stát "peklem na zemi".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...