Evropou prochází "strašidlo falešného rasismu"
Ilustrační foto: Pixabay

Evropou prochází "strašidlo falešného rasismu"

26. 3. 2021

Za dva dny to bude týden, co Slávie Praha porazila Glasgow Rangers na jeho hřišti a postoupila do čtvrtfinále Evropské ligy. Kdo ten zápas neviděl, těžko uvěří ! Brutální hra Skotů vedla k vážnému úmyslnému zranění hlavy našeho brankáře, ke dvěma vyloučením domácích hráčů a k závěru utkání, které skončilo obviněním našeho kapitána z rasizmu a jeho fyzickému napadení na chodbě stadiónu, kterému přihlížel trenér Skotů. Odchod do kabiny byl našim hráčům umožněn až po 30-ti minutách, kdy museli potupně čekat na trávníku stadiónu. Emoce neskončily a drzost Skotů nekončí. Aniž by měli pro rasistický výrok Ondřeje Kúdely důkazy, požadují jeho potrestání zákazem činnosti na 2 roky a pro tým Slávie navrhují "vykopnutí" ze soutěže.

Celá podstata této hysterie spočívá v tom, že Rangers prostě neunesli vyřazení týmem z "podřadného a zaostalého východu" ! Nejhorší na tom celém je fakt, že se dodnes nenašel v celé "fotbalové Evropě" nikdo z autorit, který by se Slávie zastal a uvedl věci na pravou míru. Dokonce ani pan "slušňák" Petr Čech, kterému se stalo v Anglii něco podobného, se bojí zastat se svých krajanů. Ve skotských i anglických médiích je očerňován celý český fotbal a náš stát je označován za rasistický. Ministr Petříček by měl všem vysvětlit, že Československo nikdy nemělo v Africe ani jinde kolonie a naopak v minulosti posílalo do některých afrických států masivní pomoc. Vnitropolické problémy v USA, přelévající se do států západní Evropy, které vydrancovaly své kolonie a používaly jejich obyvatele k otrocké práci, musíme ve střední Evropě rázně odmítnout. Pravidlo "presumpce" neviny musí platit pro všechny!

Na závěr chci pro méně informované sdělit, že dres Slávie střídavě obléká pětice velkých "sympaťáků" z různých afrických států, kteří patří i mezi mé miláčky. I s nimi to bude mít v dalším utkání na ostrovech asi hodně těžké, ale pevně věřím, že ji tyto události ještě více nabudí a přes Arsenál přejde do semifinále soutěže! Řídící orgán UEFA pak jistě bude při šetření postupovat podle skutečných důkazů a "rozdá" provinilcům spravedlivé tresty.

fotbal sport
Hodnocení:
(4.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Václav Soukup
Petříček je opravdu jen " loutka " pana Pocheho. Ten ani neví, že byla a je poškozována dobrá pověst Slávie a ČR. Jel před nějakým časem na Ukrajinu s úkolem ohradit se proti oslavám teroristy Bandery, ale ani tam o tom " necekl ". Možná , že skončí jako člen nějaké komise v Bruselu, protože takové poslušné chlapce tam mají rádi !
Petr Dvořák
Zmiňovaný ministr Petříček by měl jít tam, kam patří: do brusele. Pozn: není to výhradně od slova Brusel.
Václav Soukup
Řada lidí u nás si myslí, že jde jen o fotbal, ale není to pravda. V důsledku flustrace Skotů z prohry jejich předního týmu " vypluly " na povrch daleko vážnější věci. Dozvěděli jsme se něco o skutečném postoji " západu " k zemím střední Evropy a hlavně pak o plánech na další oslabování původního obyvatelstva Evropy v rámci nastolení nového " Světového řádu " Když proti tomu nebudeme bojovat, staneme se postupně občany II. kategorie ve své vlastní zemi !!! Nominace skotských rozhodčích na dnešní zápas s Belgií mnohé napovídá o postoji UEFA.
Jan Zelenka
Ať už Kúdela řekl cokoli, mohl si to odpustit. Jenže emoce byly v tomto případě silnější. Skotové jsou známí svou, až brutální hrou. Největší trest by měl dostat ten, co prošlápl Kolářovi čelní kost. A Gerard se projevil jako úplný magor.
Martin Vrba
Vypadá to na první pohled, že Ondřej Kúdela je inteligentní chlap, když totiž pronesl tu „lichotku“ do obličeje soupeři (podle jeho slov ho nazval opicí), tak si zakryl rukou pusu, aby nešlo dekódovat obsah nadávky, ale ne zas tak prudce inteligentní, aby věděl, že v dnešní době bude za rasistické uznáno i to, kdyby mu řekl, že je pomněnka. Skutečně inteligentní hráč, i když má vnitřní napětí a chuť někomu oplatit likvidační zákrok na vlastního brankáře nějakou nadávkou, se místo toho kousne jen do vlastního jazyku a soupeře nechá pěkně bublat a provařit ve vlastní šťávě neschopnosti a marnosti a trpkosti z porážky a z vyřazení, bez sebemenší možnosti udělat z porážky úkrok stranou (což se mu povedlo) a převést to celé do dnešního světového tématu číslo 2 – do rasismu, jedno zda skutečnému, nebo jen falešnému. Ještě, že si k tomu Kúdela neprdnul, to by se ozvala i známá švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová, že jí tím zamořil a zničil planetu, a to by už nám hrozily sankce z OSN a možná by došlo i na humanitární bombardování – to je totiž světové téma číslo 1. :)
Jan Zelenka
Já bohužel nevěřím, že to dopadne pro Slávii dobře. To hnusné hnutí Black live Matters se šíří jak lavina světem a zasahuje i do politiky. To, že Skotové hráli jak prasata, to nebude hrát zřejmě žádnou roli. Smutnou roli v tom hrála i skotská policie. Darmo mluvit.
Milan Sova
"Pravidlo "presumpce" neviny musí platit pro všechny!" To je právě ten problém ;-) V Britanii a řekl bych, že nejen tam se v otázce rasizmu používá spíš presumpce viny! Je to stejný jako u politiků ;-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...