Den D - Očkování proti Covidu
Ilustrační foto: pixabay.com

Den D - Očkování proti Covidu

26. 3. 2021

A je to tady. Dnes s Jindrou jedeme na očkování první dávkou vakcíny proti Covidu do ordinace obvodní lékařky.
“V ordinaci ale dostaneme Astru,” dumala jsem nahlas, když jsme před časem přemýšleli, zda se registrovat v ambulanci či očkovacím centru. Dávali jsme dohromady plus a mínus, nakonec ale vyhrála přece jen obvoďačka. Za prvé ji máme o hodně blíž než to Centrum a za druhé …
“Koho mají oběsit, ten se neutopí!” shodli jsme se nakonec a veškeré informace o komplikacích u dané vakcíny jsme přestali registrovat.
Dnes nastal den D. Máme se dostavit do ordinace ve 14. hodin SEČ.
Jsou připraveny kbelíky s naštípaným dřívím, dnes se vařilo i na zítra (ó, já se mám, já to kuře nepekla) a provedli jsme i další nutné namáhavější práce, protože po očkování se doporučuje dva dny v klidu.
Už sedíme v čekárně. Je nás pět, to znamená pět dávek z jedné lahvičky. MUDr nám podala informace o očkování, vedlejších účincích a možných komplikacích, poučila o tom, že po injekci musíme ještě v čekárně chvíli čekat a podobně. Pak  nám rozdala lejstra k prostudování a k podpisu. Letmo jsem ho přelétla očima, zaškrtala potřebné rubriky a už chci podepsat, když …
Jedna informace mi tu schází!
Znovu, tentokrát pečlivě a cíleně, pročítám text. Kolonky o zdravotním stavu, poučení o tom, kdy se vytvoří imunita, o  vedlejších účincích … Ne, není to tu. Chybí mi tu důležité oznámení, na kterém se točili všichni popírači, odpírači a podobné existence. Není zde psáno, že se výrobce zříká odpovědnosti za vedlejší (zhoubné i nezhoubné, krátkodobé i pozdější) komplikace při očkování nevyzkoušenou vakcínou.
“Takže zase jen Hoax” a podepsala jsem.
Dostali jsme ďobanec a čekali, až uplyne určitý čas. Mudr se na nás několikrát přišla podívat, zda jsme všichni v pohodě. Byli, a tak jsme se nakonec vespolek rozloučili a rozjeli se do svých domovů.
Jsem zvědavá, jak se s Jindrou budeme cítit zítra.
Protože vím, jak moc se někteří očkování bojí, popíšu sem i několik dalších dnů. Třeba to někomu pomůže se rozhodnout, zda ano nebo ne, kde a čím se nechat naočkovat.

Článek je převzat z mého blogu Matyldino povídání

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Dcera mne přihlásila do očkovacího centra a tak 16. března jsem se dostavila do nemocnice v Boskovicích. Po vyplnění tiskopisu, příjemném rozhovoru s mladou lékařkou a poté i sestřičkou, která provedla profesionálně vpich jsem asi 20 minut odpočívala a pak odjela domů. Také jsem obdržela tiskopis, na kterém byly vyjmenovány nežádoucí účinky, které by mohly následovat. Vím, že je doporučen "klidovější režim" - dva dny jsem ho celkem dodržovala - měla jen celkem nepatrný problém. Včera jsem dost fyzicky pracovala na zahradě, odpoledne pekla dva plechy koláčů, uklízela a byla večer nesmírně unavená - takže si myslím, že ten klidovější režim by mohl být i 14 dní. Na druhou dávku očkování mám jít 13. dubna.
Věra Lišková
Jsem za očkování ráda, kdo by se o mne staral v nemoci, nechtěla bych příbuzné nakazit. V Izraeli pan premiér v očkovacím centru byl, nepustili tam jen celou delegaci, která nebyla očkovaná.
Marie Měchurová
Mrzí mě, že jsem nás zaregistrovala do centrální evidence, už čekáme skoro měsíc.
Libuše Křapová
Honzo, rozumím ti. My měli debatu o této vakcíně s Mudr., i o těch zákazech. Některé státy ale už ty zákazy rušily ještě před naším očkováním. A co se nás dvou týká - jak jsem psala, koho chtějí oběsit, ten se neutopí :-)
Jan Zelenka
Obvodní očkují převážně Astrou, kterou už řada evropských zemí zakázala. Já se zatím nakažení vyhýbám, jak to jde a Astrou bych se nenechal očkovat v žádném případě. je nebezpečná pro lidi, kteří nejsou zcela zdrávi. Doufám, Líbo, že budete v pořádku.
Jitka Caklová
Libuško, promiň, že jsem si dovolila napsat svůj názor, ještě jednou se omlouvám.
Libuše Křapová
Jitko, já tento článek psala pro ty, co se očkovat chtějí a jen váhají. A naprosto upřímně - viz pokračování na Matyldě. Nikoho o smyslu očkování nemíním přesvědčovat, to si musí rozhodnout každý sám. Takže ty nejsi má cílová skupina.
Jitka Caklová
Libuško, ne každý se "očkování bojí", ale jsou i lidé kteří si nechtějí dát do těla vstříknout "aditivum", o kterém nic neví. Když se začala propagovat vakcinace, tak v TV v přímém přenosu jsme viděli, jak se nechal naočkovat pan premiér. Do dnes mi nejde do hlavy, jak je možné, když byl nedávno v Izraeli na jednání, nebyl na toto jednání vpuštěn, z důvodu, že není očkovaný. Oba šoty byly ve veřejnoprávní TV. Z daleka s manželem nejsme sami, kdo očkování neuznává, jen se o tom bojí mluvit, aby nebyl osočován těmi uvědomělými, kteří očkování propagují.
Věra Ježková
Libuško, prima. Já jsem původně nechtěla, ale už jsem změnila názor. Po konzultaci s přítelem nepůjdu k obvoďákovi, ale na Bulovku. Tam mají Pfizer.
Libuše Křapová
Ali V., tak to já si na svou obv. lékařku opravdu stěžovat nemůžu. Malé komplikace jsem ale měla, zatím o tom mám jen článek na Matyldě, ale až bude opravdu po všem, o zkušenosti se tu s vámi zase podělím :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.