Fotoreportáž: ZPRÁVA O POČASÍ
Foto: autorka

Fotoreportáž: ZPRÁVA O POČASÍ

7. 4. 2021

… duben ještě tam budem!

Je 6. dubna 2021,  za oknem se rozednívá a vycházející sluníčko se stydlivě třpytí v čerstvě napadeném prašanu, v okách čerstvě zamrzlých kaluží. Jeho paprsky neprobudí ani vytrvalé pěvce z ptačích řad. Na čapím hnízdě se ve studené bílé peřině choulí čáp sedící na vajíčkách, ani se nehne.

Všude je užaslé ticho.

Dokonce i ten vzteklý hafan babky Matouškové, který jindy řve jak na lesy, je potichu, zřejmě zalezlý před tím studeným fujtajblem, který sice zdobí, ale zlobí.

Zima se nám směje a světe div se, meteorologům ta jejich předpověď na sto procent vyšla. Zahrádkář v mé duši úpí, ornitolog pláče a fotograf - ten se culí. Duben neduben, jaro nejaro, tu krásu musím zachytit. Škoda, že neumím zachytit TICHO.

Oblékám se do zimní bundy, obouvám teplé pohorky, nasazuji rukavice. Brašna s mým miláčkem přes rameno a věrný obranář Rex, mohu vyrazit.

Dvě ranní hodiny budou patřit jen mně, Rexíkovi a tichu. Užiju si ticha, modré oblohy i krásných výhledů.

Pojďte se podívat na mých ranních pět kilometrů. ČAS: 6:55 – 8:52

 

Upřesnění: hafan babky Matouškové utekl. Babka šla k felčarovi a on se vydal za ní.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Paní Aleno, z toho si nic nedělejte. Mě potěšila více vaše hezká slova. Děkuji.
Alena Velková
Hezky napsané, také hodně chodím do přírody a fotím, ale ne tak pěkně jako Vy...dnes jsem viděla Vaší krásnou fotku "Kočka: ten je k sežrání", chtěla jsem jí dát pět bodů, ale nějak jsem špatně klikla a bohužel se tam ukázal jen jeden bod, což už nejde změnit...tak se Vám moc omlouvám, že jsem Vám zkazila průměr.
Anna Čípová
Bezvadně zdokumentované ranní kilometry, Elen, ráda jsem se s tebou prošla. Dík.
Eliška Murasová
Trochu mě zábnou ruce, fotit se ale musí, jinak to nejde, tomu já rozumím. Eleno, Ty to opravdu umíš a já se kochám ....
Zdenka Soukupová
Eleno, nádhera.
Jana Šenbergerová
A u nás pořád sněží. I právě teď.
Jindra Hubačová
Zima byla letos krásná, tvoje fotečky jsou toho důkazem , je však velmi dlouhá a nelíbí se už lidem ani chudákům čápům. Procházka zimní krajinou ke kouzelná .Děkuji!
Martina Růžičková
To muselo být přímo fotografické blaho! Já na těch fotkách vidím i to ticho... Jen občas chroupání sněhu pod nohama. Detail zasněžených zelených lístků proti slunci je kouzelný : -). Pohled na čápa na zasněženém hnízdě je hodně neobvyklý. Snad z toho nebude mít újmu na zdraví.
Vladislava Dejmková
Komentář k mému hodnocení: opět se mi bez mé vůle podařily dvě hvězdičky. Zjistila jsem to až v okamžiku, kdy jsem chtěla dát plný počet.
Marie Novotná
Vše bylo řečeno. Kochám se tou krásou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.