Moje další nové knihy

Moje další nové knihy

15. 4. 2021

8. prosince minulého roku jsem vás informoval o své sedmé vydané knize, kterou byla šedesátiletá historie místního judistického klubu. Poté jsem připravil k tisku další tři knihy, které vyšly v průběhu února a března.

Tou osmou je kniha povídek Milenci umírajícího času, kam jsem zařadil i své čtyři pověsti, které už vyšly v r. 2015 ve společné publikaci našeho klubu tvůrčího psaní Lipen, pod názvem Dneska jsem viděl psa.

 

Devátou knihou je kniha glos, fejetonů a literárních esejí Kdo říká, že stáří je moudré? Její první část pojednává o zcela obyčejných záležitostech našeho života. Řadu těchto glos jsem už dříve prezentoval zde, na íčku. Druhá část knihy je malou vzpomínkou na některé významné spisovatele a básníky. Na Julia Slowackého, Jana Skácela, Karla Čapka, Julese Verna, Karla Hynka Máchu a další.

Konečně desátou knihou je souhrnný výběr básní, pod názvem Okno do zahrady. Básně jsem rozdělil do čtyř částí podle doby, ve které byly napsány. V první části jsou básně, které jsem napsal mezi patnáctým a osmnáctým rokem svého věku. Je to možná až trochu nostalgický pohled do uplynulých let. Malá citace z této knihy:

 

Vzpomínky jsou okna do zahrady

a prchavé chvíle

a čas,

který se zastavil.

 

V jednání je zatím poslední kniha, která by měla být vydána za finanční spoluúčasti města. Je to čtvrtý a zřejmě již poslední můj cestopis pod názvem Střípky z domova i ze světa. Všechny tyto knihy prošly odbornou jazykovou korekturou dr. Věry ježkové.

Psaní je pro mne radost a také paradoxně i odpočinek. Při takovém soustředění člověk podvědomě zapomíná na neutěšenou současnou situaci a naplno se noří do jiného světa. Ať už je to svět historie, dalekých zemí, či svět našeho mládí.

Snad se ještě něco pozitivního urodí!

Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Všem vašim knihám přeji úspěšnou cestu světem čtenářů.
Soňa Prachfeldová
Honzíku opět Ti gratuluji k novým knihám. To , co jsem od Tebe četla na íčku , mě moc bavilo a upoutalo. Myslím, že je to pěkná fuška psát a psát a všechny ty starosti kolem, obdivuji spisovatele , kteří se této vášni věnují. Až se sejdeme v Litoměřicích, jak jsme si před časem říkali, určitě si knihu s úctou od Tebe koupím , ale chci i s věnováním. Zdravím a přeji pořád krásné , psavé nápady.
Věra Ježková
Jendo, blahopřeji ti i touto cestou. Tvé knížky mám moc ráda. :-) Jano, tvůj první komentář mě potěšil. Tvůj druhý nemile překvapil. Jenda není první autor, který na íčku prezentuje své knížky. Primárním cílem jistě není komerční stránka, ale ukázat, co kdo umí a čím se zabývá. Jestliže někdo knihu chce, nevidím důvod, proč by mu ji autor měl věnovat. To ostatně jistě ani nenapadlo první zájemce o ni. To by mohli rovnou zrušit knihkupectví. (Promiň mi tykání, ale už jsme si tykaly a máme se v přátelích. Je mi to příjemnější.)
Jana Kollinová
Svoje rozčarování bych mohla parafrázovat: "Jak seniorky přicházejí o iluze."
Jan Zelenka
Paní Kollinová, vaši poslední reakci skutečně nechápu. Pokud si tu knihu někdo chce koupit, rád mu ji prodám. nebo si skutečně myslíte, že vše, co napíši, mám na potkání rozdávat? Článek je pouze informativní a tak to zřejmě všichni chápou. Nejsem charita a jsem rád, že se mi část investic takto vrátí.
Jana Kollinová
Zřejmě jsem něco nepochopila = komerční stránku článku. Tím se nic neměním na mém obdivu k tvůrčímu potenciálu autora, ale jsem zklamaná a naštvaná na vlastní naivitu a bude mi delší dobu trvat než rozliším citová a ryze komerční prezentace na i60.
Jan Zelenka
Děkuji všem za příznivé ohlasy. Kdo bude knihu chtít zakoupit, není problém. Mohu poslat buď na dobírku, kdo bydlí blíž, je možné už i dnes osobní setkání a knihu předám osobně. její cena je 200,- + poštovné. mailovou adresu mám v profilu, ale raději ji uvedu zde. zelenka12@seznam.cz K dispozici jsou ještě další knihy - román Zrcadlo nesplněných přání, povídky Milenci umírajícího času a výběr básní Okno do zahrady.
Jana Kollinová
Pane Zelenko, máte můj obdiv. Jste obdarován přízní několika múz, z nichž první laskavý dotek Vám nabídla v době dospívání ERATÓ. Její sestry Vás provázejí stále a z je s Vámi spřízněna i Kleió. Jste Múzami celoživotně obdarován a v neposlední řadě je jednou z nich i paní Věra. Omlouvám se, pokud můj příspěvek není relevantní prezentaci Vaší autorské tvorby, ale je mým vyjádřením přání setkávat se s Vaším uměním na i60.
Václav Soukup
Psaní je pro mně radost i odpočinek - pod to se můžu podepsat také, i když jsem ve srovnání s Vaší tvorbou pouhý " pisálek ". Tu knihu o stáří si koupím.
Anna Potůčková
Honzo blahopřeji k dalším knihám a přeji ještě spoustu dalších knih. K tomu je třeba zdraví, tak at zdraví slouží co nejdéle!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...