Máme, či nemáme?
FOTO: autorka článku

Máme, či nemáme?

15. 4. 2021

Co v téhle době můžeme mít, nebo nemít? No přece coronavirus. Už tři týdny se s manželem moříme touto hloupou otázkou. Vzniklo to tím, že jeden pátek nám začalo být zle, já měla kašel, jak starý tuberák a manžel měl každý večer teplotu, zajímavé je, že já neměla teplotu ani jednou. Objednali jsme se tedy na antigenní testy, to bylo další pátek a náš údiv byl opravdu nefalšovaný, když jsme byli oba negativní. Nicméně potíže se sice zmenšily, ale stále trvaly.

Další týden jsme kontaktovali naší obvodní  doktorku, mně poslala e-recept, manžela poslala na PCR testy do nemocnice s tím, že mě pošle až podle výsledku testu muže. Jaké bylo naše překvapení, když mu přišlo na mobil, že je pozitivní, to bylo ve středu. Náš současný způsob života je v podstatě samý údiv. Po dalším telefonátu s lékařkou poslala na PCR test i mě, takže objednáno na pátek dopoledne, odpověď přišla odpoledne s tím, že já jsem negativní.

Je-li někdo negativní, má jít po pěti dnech opět na test. Nastal třetí týden, je úterý a já s obavou volám své obvodní lékařce o žádanku na další test. Jaké bylo mé překvapení, když mi celkem bez problémů vyhověla. Objednáno na středu, v 9.50 hod. jsem stepovala v silném větru a zimě jak na Sibiři před odběrovým místem a teď čekám na ortel a dočkala jsem se, jsem negativní.

A víte, proč tohle píšu? Protože se mi stýská po přírodě a hlavně po focení. Vzala jsem si totiž s sebou do špitálu foťák. Jedna moje milá kamarádka z Mikulovic mi nedávno řekla, že focení je i o obyčejných věcech, třeba jen vyfocení domu, stromu, prostě focení toho, co vidím před sebou. A tak jsem nasadila kapuci na hlavu a fotila obyčejné věci. 

A musím říct, že mi, i při té zimě, bylo opravdu hezky. Přeji nám všem štěstí a zmizení všech virů z našich životů.

 

koronavirus Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Vnímám to jako Elena, chodit a dívat se a vždy se něco zajímavého najde. Nadi, hodně zdraví Tobě i manželovi.
Anna Potůčková
Nadi, ted jsem se dostala ke Tvému článku a ta voda opravdu vypadá nevábně. Bohužel, myslím že takových potůčků a potoků je u nás více. Vám držím pěsti, ab jste byli oba zdraví a díky za článek
Věra Ježková
Naďo, to tedy byla zpropadená anabáze. Přeji ti, manželovi a tvým blízkým hodně zdraví. Hezké fotky. :-)
Jana Šenbergerová
To jsem sama zvědavá, co vám to tam teče. U nás už od podzimu mění Černý potok barvu. Nejvíc mě překvapil, když vypadal jako čínská řeka Chuang che, tedy byl žlutý. Za normálních okolností v něm teče křišťálově čistá voda. Teď se na něm pracuje. Často obdivuji neobyčejnost obyčejných věcí. A že jich kolem nás je, to vidím i na tvých fotografiích.
Elena Valeriánová
Ta tvoje "voda" v potoce mě fakt vyděsila, to nikomu nevadí, co vám to tam teče? Nejveselejší fotkou jsou ty "malůvky" na zdi pod mostem. Oživily pěkně celou galerii. Mám jednoho známého pana fotografa a ten mě naučil, že fotit se dá za každého počasí a všímavý člověk si vždy najde něco zajímavého. Myslím, že má pravdu. Předávám toto "moudro" dál. Děkuji za procházku.
Zuzana Pivcová
Jsou to zmatky, ale hlavně, že si dokážeš všímat zajímavostí kolem sebe, ať je to kdekoliv, a pěkně je zvěčnit.
Marie Seitlová
Naďo, přeji ať jste oba fit a můžete do přírody. Dík za fotky, jsou jiné. Také si říkám co vám to teče v potoce ?
Martina Růžičková
Je to s těmi testy občas záhadné. Hlavně vám přeji, aby byl váš manžel co nejdříve úplně fit a váš život se mohl vrátit do normálních kolejí. Díky za fajn fotky. Vždycky se najde něco zajímavého nebo hezkého k vyfocení :-).
Eva Mužíková
No vida, nový pohled na svět se Ti podařil. Toulej se dál s očima otevřenýma, jen si tu kapuci nedávej moc nízko, aby Ti nic zajímavého neuteklo. Ta černá voda v potoce, co to je?? Holoubci na větvi, i když v tmavém podání mne potěšili.
Libuše Křapová
Naďko, tak hlavně ať jste oba zdraví a manžel bez následků po Covidu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...