Jsou kočky léčitelky?
FOTO: Pixabay

Jsou kočky léčitelky?

5. 5. 2021

Kočka je tvor tajemný, opředený mnoha mýty. Kočky byly mnohokrát v historii a v různých civilizacích i uctívány jako božstvo. Já se domnívám, že důvodem je schopnost vnímat velmi citlivě energie. Mám na mysli především základní energii, známou jako či, tchi, reiki, vesmírná energie a nebo i jinak.

Je to všudypřítomná energie specifických vibrací, která je podmínkou životaschopnosti každé živé buňky. Člověk má schopnost vnímat tuto energii velmi omezenou, a zřejmě ji neustále ztrácí. Pravděpodobně dříve byl v tomto ohledu mnohem citlivější. Který živočich je na tuto energii nejvnímavější, nevím, ale kdyby se prokázalo, že je to kočka, nedivil bych se tomu.

Kočka energie vyhledává

A tady je i důvod, proč, když máme někde nemocné místo, můžeme očekávat, že se k němu přijde přitisknout. Když v našem těle dochází k procesu hojení, je zde zvýšená potřeba této energie. Náš organismus ji sem začne stahovat nejen z jiných částí těla, ale i z okolí. Tím dochází k její koncentraci. To je něco, co děláme podvědomě. To dělají i lidé, kteří existenci této energie popírají. Každý, když ho něco bolí, na toto místo přiloží dlaň. Podvědomě cítí, že mu to pomáhá, ale mnohdy toto počínání nedokáže vysvětlit. Přitom důvod je prostý. Uzavírá se tím určitý energetický obvod a proudění energie postiženým místem je intenzivnější.

A kočka koncentraci energie nějak pozná. Možná ji i vidí, ale podle mých zkušeností ji vnímá určitě i jinak.

Může tedy kočka léčit?

Nesetkal jsem se s ničím, co by tuto teorii nějakým způsobem potvrzovalo. Ale podle zkušeností, které z působení energií mám, to lze předpokládat. Ve starých textech jsem se setkával s termínem: „léčení stínem“. Podařilo se mi zjistit, že je to obrazné označení pro situaci, kdy pouhá přítomnost v blízkosti osoby, vyzařující silnou a vyrovnanou pozitivní energii, je léčivé. Kočka určitě takovou energii má. Zajímavostí je, že má opačnou polarizaci.

Také si povšimněte, že si k vám v naprosté většině lehne tak, že je hlavou k vašim nohám. Možná ale, že právě opačná polarizace zvyšuje léčivost. Já sám ji vnímám jako velmi pozitivní. Proto si nemyslím, že by přítomnost kočky mohla ublížit.

domácí mazlíčci kočka
Hodnocení:
(4.9 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Mám kocourka Mikeše, je léčitel, příjde, vrní, je milý. Mazlíček ze všech nejlepší. Děkuji za článek.
Zdenka Jírová
Souhlasím, moje Mejdynka mě má přečtenou. Hlídá mne stále. Jakmile si chci trochu odpočinout u TV a zavřu oči, už je u mne a mňouká na mne. Musím se ozvat, tak si říká-je v pořádku, ještě žije. Já totiž u TV ani nikdy přes den nespím. Proto její to podezřelé. Když jsem opravdu nemocná a jsem i ve dne v posteli, tak se u mne ubytuje a opírá se o mne. Jsme dobře sehraná dvojka.
Alena Švancarová
Mám kočku ,úplně obyčejnou,ale moc ji mám ráda.Obohatila mi život.Ano,duši léčí určitě.
Alena Velková
Souhlasím.
Lenka Kočandrlová
Ještě jednou ke kočkám: jedna černá se u nás objevila vloni v červnu na zahradě. Kam jsme šli,tam s námi.Takže do lesa na houby,na dřevo,všude a docela dost daleko.Nešla vedle nohy jako pes,ale buď se omeškávala někde vzadu,nebo běžela tryskem s nafouknutým ocasem vpřed. Takhle s námi chodí pořád,když chceme někam dál,tak jí musíme doslova utéct!
Martin Vrba
Paní Šimková, podám vám možné vysvětlení. Kočka je opravdu citlivá a má vyvinutý abnormálně smysl pro rovnováhu. Určitě jste si také všimla, že chodí „kliďánko“ na hraně 1,5centimetrového plotu, jako by kráčela po zemi, proto je tak citlivá na ta zemětřesení, když spadne s třetího patra, tak ale vždy na nohy a přežije to – má sedm životů, ale ty veletoče v politice, které zažili její rod za posledních 40 let, tak to je už i pro kočku moc – tady bude ta příčina zvracení. To už by porazilo i vola: Ze SSSR se stal kapitalistický stát a v USA směřují k nadvládě (ale nazývají to rovnoprávností) afroameričanů a ke komunismu. :) :)
Hana Šimková
Kočka moji kamarádky dokáže odhadnout veškerá zemětřesení po světě i všechny jiné katastrofy. Je na ně citlivá. Jenom nevím proč při pohledu na zprávy v televizi a při pohledu na vybrané politiky zvrací.
Martin Vrba
Jak jsme měli dvakrát kočku, i když jsme nikdy žádnou nechtěli. Ta první mňoukala ve výkopu, vlezl jsem pro ní, bylo mi jí líto, dolů to šlo rychle, nahoru už moc blbě, ale zvládl jsem to. Bylo to kotě, myslel jsem, že to skončí tím, že ho vytáhnu a dáme si pa pa a každý půjdeme svou cestou. Po vytažení z toho výkopu běželo pořád za mnou, měl jsem strach, že ho něco přejede, tak jsem ho posadil na příruční kufřík a neslo se, mnoho lidí si ho chtělo pohladit, ale nikdo ho nechtěl domů. Nakonec tedy skočilo u nás doma, ale i tam chodilo stále za mnou, manželka ho s kamarádkou zbavila parazitů a naučilo se chodit do pilin, pak jsme ho museli dát k babičce na venkov. My jezdili až večer domů do města 60km od Prahy a ono tam celý den „štěkalo“. Druhou kočku bych nejraději „zabil“. Když nám Ukrajinci stavěli dům, tak neuměli pořádně připevnit WC a to prasklo, aby to stačili namontovat na víkend (už jsme tam občas na sobotu a neděli jezdili), tak jsem jim večer přivezl novou mísu a když jsem ji v naprosté tmě nesl z auta na barák, tak se mi ta kočka zamotala pod nohy a já upadl rozbil i tu druhou mísu. Ráno jsem měl na rohožce náhradu, mrtvou myš a kosa. To jsem považoval za snahu se s námi nějak vyrovnat. Pak byla hrozně hladová a já ji tedy koupil první kočičí granule, pak si polepšila - přešla na ty kapsičky. Byla to ta, co nechce domů, běhala kolem domů, ale dostat ji do baráku i za těch největších mrazů nešlo, snad by prorazila i okenní sklo, hrozně milovala svobodu, o to více jsem ji začal mít rád, tedy přesněji jeho, byl to kocour, pak z té zimy byl marod na ledviny, dvakrát byl na dialýze a pak odešel někam zemřít a já stále čekal, kdy se zase ráno přihlásí tím zvláštním hlubokým hrdelním hlasem o jídlo – ne už se neukázal, zase už žádnou kočku nechci. Ale i když nemám kočky v oblibě, tak jsem pro ně udělal dost - nebo ne? A zda jsou kočky léčitelky, určitě jsou a jsou i vychovatelky, protože já jsem se dokázal o někoho postarat, protože on to potřeboval, i když vím, že kočky přenášejí i různé nemoci a můj malý syn ležel měsíc v nemocnici s toxoplazmózou.
Helena Štěpánková
Kočky jsou fajn. Ale jejich léčitelským schopnostem bych moc nevěřila.
Alena Tollarová
No jo, jenom nesmíte mít alergii na kočičí chlupy ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.