Dočkali jsme se. Ode dneška je možné zajít s rodinou i přáteli na kávu či drink
FOTO: Pixabay

Dočkali jsme se. Ode dneška je možné zajít s rodinou i přáteli na kávu či drink

17. 5. 2021

Dnes, tedy v pondělí 17. května, se otevírají zahrádky restaurací. Nicméně i při této pro mnohé z nás radostné zprávě je potřeba dodržet jisté povinnosti, o kterých rozhodla vláda.

Co vás při na zahrádce u vaší oblíbené restaurace či bistra a možnosti zajít si tam po dlouhé době s přáteli na kafíčko, pivo či oblíbený drink čeká?

Kapacitně nebudou zahrádky restaurací omezovány, ale budete muset splnit následující podmínky: Hostem můžete být za předpokladu, že se prokážete buď tím, že jste byli očkováni, nebo že jste byli testováni všemi možnými variantami testu. Jde tedy o  PCR testy, antigenními testy z testovacích center nebo z vašeho pracoviště, případně si lze přinést svůj vlastní samotest a na místě se otestovat. Současně to platí pro všechny, kteří již covid-19 prodělali, a sice v době  max. 180 dní – tedy až půl roku - zpět; potvrzení o prodělaném onemocnění získáte od svého praktického lékaře. PCR test nesmí být starší 7 dní, profesionálně odebraný antigenní test pak 72 hodin stejně jako antigenní test z práce či školy.

Pokud jste test podstoupili v práci nebo ve škole, je třeba to prokázat potvrzením ze zaměstnání či školy nebo čestným prohlášením. Jste-li očkováni, měli byste mít s sebou certifikát o očkování. Testy a další potvrzení nebudou kontrolovat zaměstnanci restaurace, ale policie a hygienici.

Na zahrádkách bude možno sedět u stolu podle rozhodnutí vlády ve čtyřech lidech, pokud nepůjde o členy jedné domácnosti. Mezi stoly by měly být dodrženy rozestupy 1,5 metru.

Navzdory těmto opatřením vám přejeme příjemné posezení - ať již s přáteli, nebo s rodinou!

koronavirus restaurace
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Každý máme jiný způsob života a k tomu mému setkávání s přáteli patří. Rozumím tomu, že leckde mají ztížený přístup k testování, takže to nebude vždy jednoduché.
Marie 00000
Radši si to kafe odpustím, a místo zahrádky na ulici si zajdu do lesa. Ještě se mi nestalo, že by mě v lese kontrolovala nějaká veverka, nebo jiné zvířátko...
Hana Čadová
Jsem ráda, když jdu nakoupit nemusím se prokazovat testem nebo očkovacím průkazem. Chudáci děti, musí sedět celé vyučování v roušce.
Dana Hošková
Nebaví mě opakovaně chodit na testy, tudíž mi nezbývá nic jiného, než trpělivě čekat až do konce června, až budu mít za sebou druhou injekci + nezbytných 14 dní po ní.
Marie Ženatová
Díky moc za aktuální informace. Asi to také už tento týden vyzkouším, jak to bude skutečně fungovat...?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.