Trochu jiná Bulovka
Úvodní foto: autorka

Trochu jiná Bulovka

30. 5. 2021

Dcera mého přítele mne vezla brzy ráno na první očkování proti covidu na Bulovku. Zatímco na mne čekala, procházela se kolem parkoviště. Na jeho konci objevila výhled na Vltavu. Když jsem se vrátila, nadšeně mi o něm vyprávěla. Řekla jsem, že příště si s sebou vezmu foťák. Doma jsem si ale uvědomila, že bych ji nerada zdržovala. Jistě bude spěchat do práce.

Vydala jsem se tam tedy několik dní poté sama. Měla jsem v úmyslu pouze dojít na příslušné místo, udělat několik fotek a vrátit se. Nakonec to dopadlo jinak. Už cestou jsem vnímala krásné stromy, keře, příjemná místa. Všimla jsem si také cesty vedoucí nad parkovištěm. Když jsem vyfotila, co jsem měla v plánu, vydala jsem se po ní. Žasla jsem nad spoustou zeleně, která mě obklopovala. Pak jsem ještě objevila lesní pěšinku, po níž jsem došla snad na nejvyšší místo areálu. Výhled sice dost zakrývaly stromy, ale i tak se mi moc líbil. Sešla jsem někam, kde jsem ještě nikdy nebyla, a na orientační tabuli jsem snadno našla cestu k východu. Udělala jsem krásné skorokolečko.

Na Bulovku chodím od dětství. Přesto jsem ji znala velmi málo. Měla jsem radost, že jsem to trochu napravila. Díky tomu, že poprvé jsem nešla na vyšetření nebo hospitalizaci.

Projdete se kousek se mnou?

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Krásná procházka! Já jsem včera vyrazila na elektrokole směrem Brodek u Přerova, Luková, Rokytnice. Cesta byla lemovaná rozkvetlými stromy a keři, a tak jsem vlastně úplně ztratila pojem o čase, musela jsem zastavit a vše si prohlédnou zblízka. Člověk nemusí ani nikam do ciziny, i u nás je krásně. Na jaře se vše probouzí, stromy jsou svátečně "ustrojené", umí napsat svůj příběh...
Martin Vrba
Jsem z velké rodiny a také nás mnohé nemoci potkaly, dokonce i v dětském věku úmrtí sestry a tak nemohu za to, že kdykoli do nějaké pražské nemocnice musím zajít třeba jen na nějaké preventivní vyšetření, tak se mi tam všechny ty zážitky vrátí a doslova mne to uzemní a uvrhne do špatných vzpomínek a i příroda v těch nemocnicích a kolem nemocnic je pro mne vždy úplně jiná, než třeba někde na Sázavě u Kácova, kde mohu vzpomínat na své pionýrské tábory. Ta v těch nemocnicích jakoby byla snad trochu „prosáklá“ všemi těmi bolestmi všech pacientů, kteří se tam za všechna ta léta léčili, nebo tam dokonce umřeli. Když jsem byl v té nemocnici já, jako pacient a měl jsem povolené vycházky (V Krči dokonce i za plot), tak jsem měl chuť se mazlit s každou větvičkou, když jsem však mimo, tak dám vždy přednost lesům hodně daleko od těch nemocnic.
Naděžda Špásová
Hezké fotky, taková zeleň byla i tady v nemocnici, už bohužel není, někdo rozhodl o stavbě dalších pavilonů. Je to hrůza.
Soňa Prachfeldová
Hezký kus přírody, ráda jsem se prošla.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. :-)
Alena Vávrová
Na Bulovce jsem byla díky tomu, že se tam narodil vnouček Kubíček, bylo to na konci března, tak ještě nic nekvetlo. Je to tam úplné arboretum!
Jitka Mošovská
Také pěkná vycházka rozkvetlou přírodou.
Zuzana Pivcová
U Bulovky to znám, po příchodu do Prahy tu kousek od hlavního vchodu bydlela dočasně sestra na ubytovně. Jenže to už je let!! Je to pěkný areál, ale radši od něj dál.
Martina Růžičková
Věro, krásně jsi tu rozkvetlou Bulovku nafotila. Ten výhled na řeku a město za ní je nádherný.
Jitka Hašková
Bulovka je v krásném prostředí. V této nemocnici jsem mockrát nebyla. Bohužel poslední návštěva, když jsem tam sanitkou doprovázela kamarádku se zlomenou rukou, kterou jí špatně zasádrovali a bylo z toho hodně problémů, jsem ráda, že tam nemusím. Díky tobě sjsem si mohla prohlédnout její krásné okolí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.