Hon na fialovou
Foto: autorka

Hon na fialovou

10. 7. 2021

Fialová je barva duchovní, mystická, melancholická. Vzniká sjednocením dvou zcela odlišných tónů. Červená je energie a modrá klid. Společně tvoří vyrovnanou harmonii. Fialová barva pomáhá při relaxaci i meditaci a má prý i hypnotické účinky. Bývala také velmi vzácná, protože se v přírodě těžko získávala.

Tato barva byla pro mě velká výzva. Nemám ji totiž ráda. Ale je zajímavé, že např. levanduli ráda mám. A protože se o ní zatím nikdo nepokusil, řekla jsem si, že to zkusím.

A tak jsem vyrazila na kole navštívit maminku s tím, že budu bedlivě koukat kolem sebe. Dopadlo to bídně. Pár poničených plakátů a počmáraná zeď. Na další procházce jsem objevila nějaké kytičky. Už to bylo lepší, ale pořád nic moc. Po čtyřech procházkách jsem měla sice fotek dost, ale asi třetina z nich byla nepoužitelná. Fialová barva má totiž mnoho odstínů. Já ji jako fialovou vnímala, ale na počítači to jednou byla víc modrá, podruhé karmínově červená, jindy zase vínová nebo růžová místo světle fialkové. A to nechtějte vědět, co všechno jsem se dozvěděla na internetu o dělení barev, míchání, odstínech, vlnových délkách světla, RGB, CMYK, počtu čípků a tyčinek na sítnici, apod.

A protože jsem moc spokojená se svými úlovky nebyla, sáhla jsem pro pár fotek do svého archívu.

Pokud se vám některá fotka bude zdát málo fialová nebo třeba víc růžová, tak možná máte pravdu. Tak mi to promiňte.

P.S.  Doma jsem našla jenom fialové ramínko, lyžařskou čelenku, cukřenku s levandulovým motivem a tyčinku na rty. A co vy, jak jste na tom s fialovou ?

Moje barva Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Blanko, povedená honba. Já jsem měla v oblibě ten jemný odstín světlé, jen lehce nafialovělé, zvaný lila. Okolo čtyřicítky jsem si v té barvě pořídila módní kalhotový oblek, měla jsem i nějakou halenku, tričko, bižuterii, náušnice. V přírodě miluji fialky, šeřík, levanduli i další květy fialové ve všech odstínech. S focením této barvy jsem zaznamenala podobně nepříznivé výsledky - prostě většinou nikdy to není ta pravá.
Eliška Murasová
Blanko, taky jsem se rozhlížela po fialové a snadné to opravdu není. Děkuji za zajímavé informace!
VANDA Blaškovič
Fialová se hodí k černé nebo šedé - takový fialový klobouček není k zahození. I jedna stěna v pokoji působí zajímavě. Blanko, hezké úvahy.
Soňa Prachfeldová
Moc hezké fotky i já mám ráda něžnou fialovou.
Marcela Pivcová
Sedím na chalupě a rozhlížím se kolem sebe po fialových předmětech - dlaždičky s kytičkami, fialový závěs na poličce...s hnědou kuchyňskou linkou krásně barevně ladí. Skříň otvírat nebudu, vím o fialovém tričku i svetru. Proti fialové barvě nic nenamítám.
Irena Mertová
Tak se vám to Blanko podařilo :-). Já jsem svůj hon na fialovou už vzdala... opravdu to není jednoduché.
Jana Šenbergerová
Hezká fotogalerie. Fialová se mi líbí, ale vůbec mi nesluší.
Blanka Lazarová
Děkuji všem za komentáře minulé i budoucí. :-)))
Helena Přibilová
Do komentáře k článku paní Kosťunové "Hnus fialovej" jsem už napsala, že fialová barva patří mezi moje oblíbené. Ráda nosím oblečení v této barvě, mám v ní doma i některé bytové doplňky. Nejvíce se mi však líbí různé odstíny fialové v přírodě.
Martina Růžičková
Bezva lov na fialovou barvu. Zjistila jsem, že příroda s ní nešetří a na květech využívá mnoho jejích odstínů. Najít ji ve městě už je horší. Osobně proti této barvě nic nemám a i dnes vlastním několik fialových triček.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.