Královské město Rakovník
Foto: autorka

Královské město Rakovník

23. 7. 2021

Jak začít? Narodila jsem se a převážnou část života bydlela v Rakovníku. Dětství a mládí mi ovšem dost poznamenalo Křivoklátsko a Berounka, kde jsme měli chatu a několik let i bydleli. Přestože ve městě nic moc k vidění není, jsem velký patriot. Ovšem nechtějte po mně dějiny a historii, to vše si určitě rádi najdete na internetu, já bych jen kopírovala.

Klidně vás provedu přírodou, křivoklátskými lesy, vím, kde je jaká cyklostezka, kde rostou houby, ale povídání o městě nechám na tetě wiki.

Přiznávám, že jsem do wikipedie nakoukla a zjistila jsem, že se tu narodilo nebo žilo dost známých osobností - Otýlie Beníšková,Zdeněk Štěpánek, Zikmund Winter, Kateřina Macháčková, Jitka Zelenková, Václav Upír Krejčí a třeba profesor Jaroslav Čech, člen rakovnické opery, který mě na SVVŠ učil latinu a němčinu (neměla jsem ho ráda). S překvapením jsem také zjistila, že můj tanečník z tanečních je uznávaný archeolog, člen akademie věd a ve vedoucí funkci na UK.

Ale dost řečí, fotky vám řeknou víc než já.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Fialová
Mně taky Rakona voní, ale zato mi občas smrdí pivovar, který mám hodně blízko :)
Dana Procházková
Jezdili jsme do Rakovníka pro našeho syna a vnuka. Jednou jsem říkala manželovi: "Tady je tak krásný voňavý vzduch." A manžel řekl: "Ježíši, vždyť je to smrad z Rakony" (dnešní Procter & Gamble), ale ten vzduch mě tenkrát voněl.
Soňa Prachfeldová
Děkuji za fotoprocházku moc hezkým městem.
Dana Kolářová
Zajímavá fotoreportáž.
Jitka Hašková
Díky za přiblížení krásného města Rakovníka a jeho okolí. Také se mi líbí stručný článek.
Anna Potůčková
Spoustu krásných míst, měst poznávám jen díky článkům na Íčku. V Rakovníku jsem nikdy nebyla a určitě dle fotografií by za návštěvu stálo. Krásné fotky, za něž moc děkuji.
Dana Puchalská
Rakovník je moc krásné město, jeden čas jsem jím často projížděla. Jarmilo, fotogalerie je perfektní,stejně jako popisky u nich. Děkuju.
Zdenka Soukupová
Krásné fotky krásného města. A od r. 1454 se tu vaří pivo. Traduje se, že pivovar měl heslo: Unus papa Romae, unus portus Anconae, unus turris Cremonae, una ceres Raconae. ((Jeden papež v Římě, jeden přístav v Anconě, jedna věž v Cremoně, jedno (jedinečné) pivo v Rakovníku)).
Jan Zelenka
Hezké fotky. Podle nich jsem poznal, že Rakovník neznám tak dobře, jak jsem si myslel. Řadu let jsem tam jezdil za obchodem a vždy jsem si kus města prošel. Náměstí je moc pěkné. A pokaždé jsem končil v jedné cukrárně na kafi.
Jarmila Fialová
"Drsné" motorkáře tu také pamatuji, ale z náměstí - jela tu i dcera se zetěm.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.