V Českém Krumlově zazpívá operní pěvec Plácido Domingo
Operní pěvec Plácido Domingo. FOTO: Poskytnuto organizátory Hudebního festivalu Český Krumlov

V Českém Krumlově zazpívá operní pěvec Plácido Domingo

3. 9. 2021

Koncert operní legendy Plácida Dominga, basbarytonisty Adama Plachetky, houslistky Leticie Moreno nebo jazzové legendy Billyho Cobhama – to je jen zlomek z programu tradičního Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov.

Jubilejní 30. ročník festivalu, který patří k nejvýznamnějším hudebním kulturním událostem České republiky, se uskuteční od 4. do 18. září a nabídne 11 koncertů v 5 prostředích.

„Jubilejní ročník zahájíme operním galakoncertem v Pivovarské zahradě, jehož hlavní hvězdou bude legenda opery Plácido Domingo a jeho hosté – pěvkyně Adriana Kučerová a Štěpánka Pučálková. Do programu jsme zařadili i další operní galakoncert. Tentokrát vystoupí Adam Plachetka. Letošní dramaturgie zahrnuje i koncerty k významným výročím a chystáme také koncerty jiných žánrů. Přijede legenda světového jazzu Billy Cobham nebo zpěváci z newyorské Broadwaye. Návštěvníci se mohou těšit i na komorní koncerty v podání Heroldova či Škampova kvarteta. Jedním z poslání festivalu je dávat příležitost mladým umělcům. Proto budou mít letos na festivalu svůj koncert finalisté mezinárodní televizní show Virtuosos V4+ nebo talentovaný klavírista Jan Čmejla,“ zve na festival prezident festivalu Jaromír Boháč.

Plácido Domingo zahájí festival operním gala koncertem

Po 10 letech dorazí na festival i operní legenda Plácido Domingo. „Je neskutečné, že od mého minulého koncertu v Českém Krumlově uplynulo již 10 let. Mám z roku 2011 tolik skvělých vzpomínek. Pamatuji si nádherný zámek, zahrady a samotné město je skutečný poklad Evropy.

Velmi rád se na festival i od Českého Krumlova vracím a těším se na publikum, které bude jistě vynikající. Na slavnostním zahajovacím večeru zazní operní árie, duety, tercety a mé oblíbené španělské zarzuely, které jsou mému srdci velmi blízké. Máme také malé překvapení, které teď nemohu prozradit,“ říká barytonista Plácido Domingo, který v sobotu 4. září festival zahájí spolu s operními pěvkyněmi Štěpánkou Pučálkovou a Adrianou Kučerovou.

Jubilejní ročník dává příležitost i mladým umělcům, kteří vystoupí po boku světových hvězd, jakou je i basbarytonista Adam Plachetka. „Věřím, že letošní projekt s mladšími kolegy bude pro diváky zajímavý. Na festival se rád vracím a Český Krumlov je krásné město, které si o festival vyloženě říká. Je fajn, že se festivalu daří, a že zvládá hezky kombinovat účast domácích i zahraničních umělců.“

Aktuální informace k programu a podrobnosti k jednotlivým koncertům jsou na webových stránkách www.festivalkrumlov.cz, kde se dají také zakoupit vstupenky.

kultura vážná hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Hošková
Podívala jsem se schválně na Ticket portal. Je krásné, že k nám Placido Domingo zavítá. Kdo si ale může dovolit dávat tolik peněz za vstupenky? Minulý režim měl mnoho chyb, ale oceňovala jsem na něm dostupnost kultury prakticky pro každého.
Daniela Řeřichová
Festival má nádhernou atmosféru, jezdívali jsme s manželem a byli nadšeni. A. Plachetku jsem zažila letos na Smetanově Litomyšli, a na P. Dominga bohužel nemám osm tisíc. Ale program je celkově mimořádně bohatý a pestrý, takže zájemci si vyberou i méně známé hvězdy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.