Jdi do háje! Tak jsem šla...
FOTO: autorka

Jdi do háje! Tak jsem šla...

1. 12. 2021

Se mnou šlo 27 lidiček a ten háj byl Čimický a Ďáblický. Ano, byla to dnešní vycházka s CAPem.

Čimický a Ďáblický háj je v Praze 8. Rozkládá se mezi městskými čtvrtěmi Bohnice, Kobylisy a Ďáblice. Parkově upravený smíšený les je hned nad naším sídlištěm, a proto je využíván převážně místními obyvateli téměř v každém ročním období. Vycházeli jsme za trochu mrazivého počasí a na zemi ležely zbytky víkendového sněhu. Spolu se spadaným barevným listím to vytvářelo příjemnou podzimní atmosféru. Cestu jsme zakončili ještě příjemněji v malé hospůdce „Pod hvězdárnou“ dobrým obědem a pivkem. Byla to opět jedna prima pondělní 5 km vycházka s velkou účastí.

aktivní senioři cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Krejcar Stanislav
Poradím vám jednu podobnou trasu mého mládí !!! Vyjdete od Kobyliské vozovny západním směrem přes Čimický háj,na konec přejdete silnici ulici z Kobylis do Bohnic a Čimic . Před sebou uvidíte Velkou Skálu,a za ní Farka ,a dnes už Botanickou zahradu a sešup k Trojské ZOO. Toto je jen vzpomínka na dobu mládí a školních let nezralých . Čtyři roky návštěvy tehdejší ZDŠ byl toto trasa a cíl školních pochodových cvičení . Bohužel Čimický háj v době 1968 sloužil jako ubytovna sovětských okupačních jednotek jež následně zabraly čimická kasarna ČSLA . Další tip na výlet mého mládí - je dobrodružnější. V době mého mládí dětství Prošlo se Čimicemi na severní část kdysi konečnou autobusu 102. Přes silnici se šlo ulicí Na Větrníku na konec kde se procházelo Drahanským udolím plným trampských chatiček a srubů až se došlo na břeh Vltavy. Stávala tam upravna vltavské vody pro obec Bohnice a PsL. Od této úpravny jste mohli se vrátit na náměstí ke kostelu do Bohnic nebo ti zdatnější po vltavské naviaci k Mostu Barikádníků na Pelc Tyrolku. Aktuální vzpomínka LP 1970
Hana Polednová
Soni, Maruško a Aničko, děkuji moc za milé komentáře a povzbuzení.
Anna Čípová
Hanko, máš můj obdiv. Po tom všem, co tě letos potkalo, jsi opět ve formě. Přeji hodně pěkných zážitků s partou milých lidiček.
Marie Měchurová
Pohyb a procházky - to je to nejlepší co pro sebe můžeme udělat. Když jsou u toho ještě prima lidičky, tak to je ta třešnička na dortu.
Soňa Prachfeldová
Je prima, když se umí dát lidé dohromady, je to pro zdraví a pohodu. Hanko jsi dobrá:-)
Hana Polednová
Danuško, děkuji.
Dana Kolářová
Blahopřeji k bezproblémovému chození. Jsi šikulka ! :-)
Hana Polednová
Aničko a Ireno, děkuji. I když je převaha žen, přesto oceňuji, že s námi pravidelně chodí minimálně 3-4 muži, což je skoro zázrak. A gentlemani občas přijdou vhod, když někde překonáváme nebezpečný terén. Vždy přiskočí a pomohou.
Irena Mertová
Hezký výlet. Jako vždy - naprostá převaha žen :-)
Anna Potůčková
Hani, jsi dobrá. Určitě jsi si vycházky hezky užila! Díky za fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.