Narozeninový dárek
Foto autorka

Narozeninový dárek

16. 1. 2022

Každý člověk si k narozeninám přeje dostat dárek, já nejsem výjimka. Můj den nastal v pátek 14. 1. 22. Nejsem zastáncem opulentních oslav, taky co slavit, s šestkou a devítkou na krku to zase bude o trochu horší,  ale pryč s nářkem. Ten den jsem ráno měla kontrolu na kardiologii, bála jsem se, aby se mé neduhy nezhoršily. A víte, co? Zůstaly stejné jako před dvěma lety, možná se někdo pousměje, ale já měla opravdu radost.  Na oběd se objednala dcera, přinesla kytku a dárek, dostala za to čínu od Vietnamců z předešlého dne, ale chutnalo jí, opravdu.

Páteční dopoledne se, co se týká počasí, povedlo. Místo lednových mrazů bylo venku březnové jaro, a tak, když dcera odjela zpátky do práce, dostala jsem nápad. A jaký já můžu dostat nápad, když je venku skoro jaro? Ano, musíme ven do přírody, nechtěla jsem někam daleko, takže vyhrála naše další srdcovka, a hádáte správně, byla to Milada. Než jsme opustili město, začaly se pomalu kupit mraky, ale pro nás to rozhodně není překážka. Jezero nás přivítalo modrou hladinou, kde se spokojeně kolébaly houfy vodního ptactva. Spolehlivě mohu mluvit jen o kachnách, ostatní byli dost daleko od břehu. Jako vždy, stejný nápad měli i jiní lidé, nikdo nikomu nevadil, potkali jsme i několik pejsků, dva labradoři byli evidentně otužilci. Vadou na kráse byl jen dost studený vítr, ale dvě hodinky uběhly jako voda, foťák fungoval jako vždy dobře. Předpověď nelhala a mraky narůstaly do obřích rozměrů.

Myslím, že lepší dárek k narozeninám jsem si nemohla přát. Zvu vás tedy  na malou procházku kolem Milady, třeba vás potěší lednové obrázky, příroda se sice jako v lednu nechová, ale snad nám to ještě předvede. Přeji všem zdraví a štěstí po celý rok 2022.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Nad'o až teď jsem se dostala k tomu,abych Ti poděkovala za víc než hezký článek s nádhernými fotografiemi.
Zdenka Jírová
Ty fotky jsou nádherné. Kdo umí, umí.
Jana Porcalová
Z Vašeho vyprávění a fotografií přímo cítím tu pohodu narozeninového dne u jezera. Ty vodní plochy budou asi opravdovým přínosem pro ten kraj zhyzděný povrchovým dolováním. Byla jsem se v létě podívat na jezero u Mostu, s výhledem na Hněvín je to moc pěkné podívání a bude ještě hezčí, až bude dokončeno. Jen ten výlet měl chybu, pád na ulici v Mostě a pochroumané koleno a problém s dopravou domů.
Naděžda Špásová
Ještě jednou všem děkuji za slova chvály. Moc si toho cením. :-)
Soňa Prachfeldová
Krásná voda, obloha, pejskové, všichni ti Naděnko přáli , já taky :-)
Hana Rypáčková
Krásný dárek..
Danuše Onderková
Naďo, moc pěkné fotky, a důležité je, že sis narozeninový den užila.
Martina Růžičková
Tak to byl moc hezký narozeninový dárek. Takové mám taky ráda. Dodnes vzpomínám, jak mě manžel vzal v narozeninový den na Milešovku. Na oslavu svých 60. narozenin jsem zase vyhnala celou rodinu na Říp. Bohužel tomuto typu oslav většinou v listopadu nepřeje počasí :-D. Přeji hodně zdraví a spoustu takových "dárkových" dní.
Alena Vávrová
Tak to byl opravdu nádherný modrý den na Miladě - Ty jsi měla narozeniny a foťák svátek ;-) !
Zuzana Pivcová
Milá Milada, a to v každém ročním období a za každého počasí. Cestuj, piš, foť, co jiného si přát.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.