Tak my staří jsme nepotřební? To mě štve, říká výtvarnice Lenka Kocierzová
Výtvarnice Lenka Kocierzová. FOTO: Hana Papežová

Tak my staří jsme nepotřební? To mě štve, říká výtvarnice Lenka Kocierzová

18. 1. 2022

Nedá se s ní bavit o nemocích, slevách či televizních seriálech. Jinak ale mluví ráda o všem. Její život je zajímavý stejně jako je ona sama, přestože jí připravil těžké životní zkoušky. Ovšem tato výtvarnice, malířka, kronikářka a majitelka řady dalších dovedností říká: hlavní je vždy se znovu zvednout.

aktivní senioři rozhovor
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
jan jirak
že jsme nepotřební je fakt. pro mladé jste nepotřební už ve 40 a názor 70 letého nikoho nezajímá
Dáša Bilanová
Hloupé poznámky mladých o nepotřebných důchodcích mě také nadzvedávají. Příští rok budu mít 60 let. Zdraví nemám nejlepší, ale ještě musím dělat do 63 a 8 měsíců . Mám odrobeno 43 roků včetně mateřské 3,5 roků ( mám 2 dcery do roka) a péče o maminku 1,5 roků. Všechno splňují jen né věk. A to v roce 2012 byla tabulka odchodu do důchodu a měla jsem jit v 61 letech a hle Nečasová vláda mi to ještě prodloužila o další 2roky a 8 měsíců. Čím je člověk starší, tak nestačí tempu mladých i když by rád, prostě to nejde. Můj dotaz je proč se počítají pouze celé roky a né i Ty měsíce které, člověk odpracuje? Pan Jurečka asi nezná situaci mezi naší generací. Moje maminka byla mezi prvními důchodci, kterým bylo přidáno 4 měsíce Bylo ji 55 let a myslela, že to snad kvůli zdraví nedodělá.. Nedivím se, že naše generace odchází do předčasného důchodu, protože nestačí pracovnímu tempu dnešní doby a dost často jsou zdravotní problémy v našem věků. Taky bych už byla na důchodě s mým manželem , který je skoro o 9 let starší. Je celé dny sám, protože jsem ještě pracující žena. Práce mě baví, ale začínám zpomalovat a zároveň bych si chtěla užít chvíle i s mým manželem. Ještěže bydlíme na chalupě, inak by manžel zblbnul.
Helena Přibilová
Děkuji za zajímavý rozhovor se zajímavou dámou.
Marie Ženatová
Díky za nádherný rozhovor se skutečně obdivuhodným přístupem k životu.* Z celého srdce vám přeji mnoho a mnoho zdraví, sil a inspirace ke všem dalším zajímavým aktivitám *
Oldřich Čepelka
Někdo má názor, že senioři jsou nepotřební? To snad jen z finančího hlediska, které nemůže být rozhodujiící. Ale dobře, když to vezmu touhle logikou, tak ještě víc nepotřebné jsou děti. Furt brečí nebo zlobí, vyžírají ledničky, nic nepostaví, všechno zboří a rozbijou. Jestli je někdo totálně nepotřebný, tak to jsou ti spratci. - Tak asi taková logika to je.
Ája Hrušková
Děkuji za hezký rozhovor
Ivo Patta
Zastavím se a rozeberu citát z rozhovoru paní Lenky: ..."senioři jsou příživníci, protože za nás stát platí sociální a zdravotní pojištění". Ten citát jen dokladuje fakt, že žijeme ve světě, kde zákony lžou již ve svém názvu. Starobní důchody nám neplatí stát, ale naše dobře vychované pracovité děti ze svého odvodu sociálního lži-pojištění (správně daň). Proč? Protože našimi dětmi odvedené peníze jdou obratem do kapes rodičů - důchodců. Podobně je tomu u zdravotního pojištění, protože z odvodů zdravotního pojištění střední pracující generace jde na zdravotní ošetření dětí 30 %, důchodců 50 % a jen zbývajících 20 % pokrývá zdravotní potřeby plátců "pojištění". Namítnete, že stát za důchodce platí zdravotní pojištění? To je jen marginální částka, protože pokrývá méně než 20 % ze skutečného čerpání peněz potřebných na zdravotní ošetření důchodců. Navíc ani tu pětinu neplatí stát, ale střední generace, tj. naše děti. Více v kapitolách Daně pod mikroskopem I. - III. na str. 100 v knize Ekonomům to myslí černobíle.
Danka Rotyková
Jste úžasná, ať se Vám daří.
Svatava Páleníková
Moc pěkné. Úplně mě to dojalo. Přeji vám hodně zdraví a neutuchajícího elánu.
Alena Švancarová
Nádherný rozhovor plný optimismu,energie,chuti žít na plné pecky.Beru si z něho co to dá.Děkuji a přeji hodně zdraví.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.