Konec omezení pro neočkované. Vstup do restaurací, sportovních i kulturních zařízení bude možný bez certifikátů
Ilustrační foto: Pixabay

Konec omezení pro neočkované. Vstup do restaurací, sportovních i kulturních zařízení bude možný bez certifikátů

3. 2. 2022

Vláda dnes rozhodla rozvolnit protiepidemická opatření. Od 9. února skončí povinnost prokazovat se v restauračních, sportovních i kulturních zařízeních certifikáty o očkování či prodělané nemoci covid-19.

„Vláda zruší k 9. únoru povinnost prokázat se certifikátem o očkování, nebo prodělané nemoci při vstupu do restaurací, služeb, na kulturní, sportovní a další podobné akce,“ uvedl po jednání vlády premiér Petr Fiala. Podle něho toto rozhodnutí činí vláda na základě dat a vývoje epidemie, ne na základě verdiktu Nejvyššího správního soudu, který omezení pro neočkované zrušil.

„Říkal jsem, že nejpozději začátkem března oznámím omezení opatření, nakonec jsme s odborníky dospěli k tomu, že to můžeme udělat daleko dříve v postupném režimu. První krok je vypnutí certifikátů, další je ukončení plošného testování,“ doplnil premiéra na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Končí tak plošné testování ve firmách i ve školách, naopak povinnost nosit ochranu úst a nosu, tedy respirátory či roušky ve veřejných prostorách a hromadných dopravních prostředcích, nadále zůstává.

 

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milan Milan
Paní Dana Divišová. Klidně na kávičku do restaurace jděte a zapomeňte na lži předchozí vlády, že pro šíření covidu neočkovaní představují zásadní nebezpečí. Dnešní data, stejně jako každý den roku 2022 !! jasně ukazují, že více nově positivních je z řad očkovaných, včetně s posilovací? dávkou. Za 4.2. 22 celkem nově positivních 28 685, z toho neočko 12 250, 1x očko 400, 2x očko 10 370, 3x očko 5 638 a navrch ještě 5150 reinfekcí......Tak se s tím nějak poperte.
Jitka Caklová
Podle mého názoru a ne jen mého, se vláda žádných demonstrací nezalekla, na to má dost hroší kůži a občany, ať už je volili, nebo nevolili, má "na háku" Udělala jen malou úlitbu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Po schválení pandemického zákona sněmovnou nás budou moci 3 ministři, bez schválení celou vládou, či parlamentem zavřít na jak dlouho se jim zachce. A podle toho jak stoupá křivka onemocnění očkovaných, tak úplně všechny bez rozdílu :-(
Lenka Kočandrlová
No konečně....Já tedy nechodím ani po hospodách,vlastně nikam - jen nakoupit,do knihovny,zřídka na kosmetiku,tak co bych se očkovala,když jsem zdravá.Štvalo mne,že se se zdravými lidmi zachází jako s méněcennými jen proto,že si nemohli/nechtěli dát pofidérní injekci! Dcera s manželem dostali civida od očkované dcery....Snad se společnost dá zase dohromady,epidemie vznikají a zanikají,tak jako vše na světě a bude vše zase jako dřív a přesto jiné.
Eva Kopecká
Lidi se naučili bez některých věcí obejít. A navíc je skutečně rozumné to nepokoušet. Čím víc budu chodit mezi cizí lidi, tím spíš si to domů donesu. Stačí pracoviště....
Soňa Prachfeldová
Uvidíme následující dny, říkali, že vrchol nastane do půli února. A počítalo se ještě dva týdny počkat s tím rozvolňováním. Vláda se zalekla hlavně demonstrací, ale ty stejně nepřestanou. Vědci se přou, lépe nečíst a nesledovat , jít ven, vzít si knihu , uděláme pro sebe víc.
Jitka Caklová
Mně osobně je to jedno, na rozdíl od restauratérů a různých živnostníků, poskytujících sužby, jsem při tomto a teď nevím, zda dobře, nebo špatně narežírovaném divadle, během dvou dlouhých let, o nic nepřišla. Jen bych byla jako očkovaná poněkud opatrnější ve vyjadřování proti neočkovaným, protože bych si nebyla jistá, zda je "jednou" nebudu potřebovat. Tento "vtip" o mnohém vypovídá: Potkají se dva kovidi. "Tak co, jak se šíříš?" "Hele, super! Minulý týden jsem skočil na očkovanýho. A to byla jízda. Jeli jsme lyžovat do Rakouska do Alp, pak jsme byli ve wellnessu, za dva dny jsme letěli do New Yorku na kongres WHO a pak ještě do Sydney na tenis. Mám svoje děti po celým světě a nikdo to netuší. Paráda. A co ty?" "Já? Ále… Sedl jsem na neočkovanýho. Sice mu nic nebylo, ale s tím chudákem můžeme jen do práce."
Dana Divišová
Vím jedno. Přestanu chodit kamkoliv s kamarádkama na kávičku. Doteď jsem věděla, že okolo jsou všichni očkovaní a proto jsme seděly klidně bez roušky. . Teď, když ostatní nepotřebují ani test, tak si návštěvu odpustíme. Alespoň do doby, kdy se čísla sníží. Vnuk právě covid má, vůbec mu není dobře.Děkuji, nechci.
Martina Růžičková
Díky za informaci... Radost z toho nemám.
Marie 00000
Ony ty restrikce stejně k ničemu nejsou ani nebyly. Lidi by se měli snažit o posílení imunity a ne zavírat doma, a píchat do sebe nějaké chemické koktejly bůhví čeho.
Jan Zelenka
Já to tak dobře nevidím. Premiér ustoupil tlaku. Hlavně, teď musí dělat to, co vyčítal Babišovi. Kolik let nás to bude ještě trápit? Jeden vir ustoupí a objeví se nový. Je to vůbec přirozené? Začínám o tom pochybovat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.