Konec omezení pro neočkované. Vstup do restaurací, sportovních i kulturních zařízení bude možný bez certifikátů
Ilustrační foto: Pixabay

Konec omezení pro neočkované. Vstup do restaurací, sportovních i kulturních zařízení bude možný bez certifikátů

3. 2. 2022

Vláda dnes rozhodla rozvolnit protiepidemická opatření. Od 9. února skončí povinnost prokazovat se v restauračních, sportovních i kulturních zařízeních certifikáty o očkování či prodělané nemoci covid-19.

„Vláda zruší k 9. únoru povinnost prokázat se certifikátem o očkování, nebo prodělané nemoci při vstupu do restaurací, služeb, na kulturní, sportovní a další podobné akce,“ uvedl po jednání vlády premiér Petr Fiala. Podle něho toto rozhodnutí činí vláda na základě dat a vývoje epidemie, ne na základě verdiktu Nejvyššího správního soudu, který omezení pro neočkované zrušil.

„Říkal jsem, že nejpozději začátkem března oznámím omezení opatření, nakonec jsme s odborníky dospěli k tomu, že to můžeme udělat daleko dříve v postupném režimu. První krok je vypnutí certifikátů, další je ukončení plošného testování,“ doplnil premiéra na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Končí tak plošné testování ve firmách i ve školách, naopak povinnost nosit ochranu úst a nosu, tedy respirátory či roušky ve veřejných prostorách a hromadných dopravních prostředcích, nadále zůstává.

 

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.