Snowborec Ester! Ledecká má olympijské zlato, její soupeřky závod nedokončily
Zlatá Ester Ledecká. FOTO: Autor: Foto: Stefan Brending, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia.org

Snowborec Ester! Ledecká má olympijské zlato, její soupeřky závod nedokončily

8. 2. 2022

Česko má zlatou olympijskou medaili. Získala ji v paralelním obřím slalomu snowboardistka Ester Ledecká, která tak v Pekingu obhájila prvenství z  olympiády v Pchjongčchangu před čtyřmi lety.

O tom, že si Ester Ledecká jede pro zlato, bylo jasné hned v kvalifikaci, kde s převahou "přejela" všechny soupeřky. A stejně si Ester počínala i ve vyřazovacích jízdách - osmifinále, čtvrtfinále, semifinále i finále. Jako by se soupeřky agresivní jízdy Ledecké zalekly - všechny spadly a své jízdy nedokončily. Finálová sokyně, rakušanka Daniela Ulbingová se držela ze všech nejdéle, ale ani ona nestačila ostrému tempu Ester Ledecké a v závěru své jízdy nakonec netrefila branku.

"Samozřejmě, že mám velkou radost, jsem na sebe pyšná. Musím poděkovat celému týmu a hlavně své mamince, která je takovým mým nehrajícím kapitánem. Je teď doma, ale právě ona má velkou zásluhu na tom, že jezdím takto na špici. A samozřejmmě moc děkuji všem fanouškům," řekla po závodě pro Českou televizi Ledecká.

Díky Ester Ledecké má Česká republika první medaili z letošní olympiády. Jedno zlato uteklo včera při biatlonu žen. Markéta Davidová potřebovala trefit poslední terč, ale rána ji ulítla a místo zlata brala "jen" šesté místo.

Právě Ledecká a Davidová jsou ale stále největšími adeptkami na zisk dalších medailí pro Česko. Markéta Davidová má před sebou ještě tři biatlonové disciplíny, Ester Ledecká pak vymění snowboard za lyže a pokusí se obhájit zlato i v superobřím slalomu.

Tak držme palce!

olympiáda sport
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Granda Nekonata
úžasné!
Hana Rypáčková
Byla to jízda.... Je skvělá...
Eva Mužíková
Sledovala jsem také, velká gratulace.
Anna Potůčková
Sledovala jsem v TV, moc držela Ester pěsti. Jela famozně a tak nějak jsem tušila, že zlato zacinká. Takže Ester moc, moc gratuluji!
Jitka Hašková
To jí moc přeji. Gratuluji!
Daniela Řeřichová
Velká gratulace!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.