Zimní návštěva zoo - dobrá volba
FOTO: Alena Tollarová

Zimní návštěva zoo - dobrá volba

25. 2. 2022

Pokud si myslíte, že vydat se do zoologické zahrady v zimě je holý nesmysl a pojedete tam raději na jaře nebo v létě, pokusím se vás vyvést z omylu.

Ano, v létě jsou samozřejmě i v zoo stromy a keře zelené a všechno vypadá živěji, ale i zimní příroda má svoje kouzlo. Zatímco totiž keře a stromy zbavené listí odpočívají, zvířata nespí a dost druhů najdete i v zimě ve venkovních výbězích. Holé větvičky mají výhodu v tom, že se vám s největší pravděpodobností podaří zahlédnout i to, co byste v létě neviděli.

Já jsem se do pražské zoo vypravila v den, který ráno vůbec nesliboval pěkné počasí. Nelitovala jsem a opak byl nakonec pravdou, vykouklo i sluníčko. Podařilo se mi pozorovat i pandy červené a například šest vesele šmejdících dikobrazů pohromadě, natož jejich páření, jsem neviděla ještě nikdy. Většinou kolem jejich prázdné "ubikace" jen projdu. Procházela jsem se po zoologické zahradě a na všechno jsem měla dost času, s nikým jsem se nikde netlačila a nestála frontu. Na počitadle u brány se při mém odchodu skvěla číslice 235. To znamená, že jsem se v celém obrovském areálu několik hodin pohybovala skoro sama.

Brzy se do zoologické zahrady vypravím znovu. A co vy, přidáte se?

fotografování ZOO
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Álo, máš svůj výlet jako vždy krásně zdokumentovaný moc pěknými fotkami. Ano,tygr je parádní fotka. Mně se líbí i kočka rybářská. A spousta dalších.
Eva Mužíková
Ano, dobrá volba. Já jsem v pražské ZOO nebyla, určitě bych jí ráda navštívila. Fotky moc povedené.
Alena Vávrová
Prima, žirafa je zase nejhezčí ;-)) .
Naděžda Špásová
Do ZOO občas zavítám, ale nemusím je. Nemám ráda zavřená zvířata, nechodím ani do cirkusu.
Blanka Lazarová
Holky, ráda do Prahy někdy přijedu. A teď už vím, koho oslovit do ZOO. Álo, pěkné fotky a hodně zvířátek v tuto roční dobu.
Irena Mertová
Zvířata ti hezky pózovala. Dech tygra nemá chybu :-)
Martina Růžičková
Už jsem čekala a těšila se, kdy se tu fotky ze zoo objeví. :-) Bezva jsi svoji návštěvu nafotila. Moc jsem si prohlížení fotek užila. Taky jsem tam už letos byla. Mám ráda klid, který tam v zimě panuje. Ráda bych se přidala, snad by mi to tentokrát vyšlo. :-)
Marie Novotná
Bezva fotky,zvířena je jako živá. Tvoje výlety jsou uklidňující a pozitivně laděny. Dej vědět,až pojedeš,možná se přidám. Vždyť je to pouhých 120 km. :-) Díky za článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.