Fotoreportáž: Dvě v jednom
Foto: Naděžda Špásová

Fotoreportáž: Dvě v jednom

19. 3. 2022

Tento příspěvek jsem nazvala takto proto, že jde o dvě vycházky. První se konala 28.2.22 a druhá 18.3.22 a jedná se, jak jinak, o Střížák. Oba dva dny bylo krásně, jen s tím rozdílem, že ten únorový den byl jasnější, ale hodně blátivý. Na druhou stranu březnová vycházka byla suchá, větrná a oparová, takže hory a Středohoří nebyly téměř vidět. Přesto jsem se snažila fotit, samozřejmě rybník, tentokrát z druhé strany.

Bláhově jsem se domnívala, že už bude nahoře znát jaro. Chyba lávky, od února se bohužel nezměnilo téměř nic. Žádná zeleň, kytičky nikde, jen se mi podařilo, jako vždy, vyfotit pejsky, což mi vždycky udělá radost. Cestou domů jsem vyfotila všebořický kostelík a - světe, div se - dokonce i kytičky. Když jsme zaparkovali u nás na sídlišti, nejenom to, že už máme zelenou trávu, ale i to, že se na mě smály fialky a sedmikrásky, bylo krásnou tečkou této vycházky.

Zvu vás na naše oblíbené procházkové místo, bohužel se tam usadil zemědělec a už má zoráno pro letošní úrodu. Zatím tam není zákaz vstupu a věřím, že nikdy nebude. Ale znáte to, jeden nikdy neví, co se komu urodí v hlavě. Odstrašující ukázkou je současná situace na Ukrajině.

 

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Moc hezké!
Soňa Prachfeldová
Naděnko, takové procházky jsou fajn. Také velmi často chodím na stejná místa /největší důvod jsou psí procházky/ a říkám si - foťák neberu, nebudu fotit pořád to stejné. Jenže ono je pořád co fotit, příroda se nám nabízí každou chvíli jinak.
Martina Růžičková
Modrá na nebi i na hladinách. Krásná podívaná.
Helena Přibilová
Ráda jsem se s Vámi prošla předjarní přírodou a na závěr se i pokochala pohledem na něžné kvítky fialek.
Věra Ježková
Naďo, moc hezké fotky. Díky. :-)
Eva Mužíková
Tohle Tvoje toulání, zimou ještě zavání. Pejskové i jarní kvítka a sluníčko v louži. To je krásné pokoukání, jaro už se plouží.
Jana Šenbergerová
Naďo, miluji to tvoje modré nebe nad hlavou. Držím pěsti, aby vám nikdy nic a nikdo nebránily v procházkách přírodou.
Jitka Hašková
Měla jsi dva moc hezké výlety. Díky za fotky.
Anna Potůčková
Opět moc hezká fotoreportáž, krásné počasí=krásné fotky!
Jana Kollinová
Článek mě zaujal tím, že Naďa mimo jiné zmiňuje Střižák a moje podvědomí zvonilo vzpomínkami na školní léta, ale bohužel, moje dlouhodobá paměť má své limity a tak jsem musela použít WIKI: "Střížovický vrch, Ústí nad Labem-Bukov." A jsem zpět v čase, ve školních letech na průmyslovce, kde byl Střižák jedním ze studentských vycházkových cílů. Přimlouvám za malý autorský úvod do míst, která jsem předmětem jejich vycházek. Děkuji. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.